Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zapuščinska razprava

zapuščinska razprava

Pozdravljeni.

Zanima menaslednja stvar:
Z možem in otroci živiva v hiši mojih staršev že 20 let. Hišo smo vsi skupaj skoraj v celoti prenovili, nikoli pa nismo uredili lastništva, čeprav je oče želel, da bi uredili tako, da bi bili vsi štirje lastniki. Sem edina hči svojih staršev, zato z možem tega niti nisva hotela.

Sedaj je oče umrl in naju z mamo čaka zapuščinska razprava. Z mamo sva se dogovorili, kaj in kako bo z dedovanjem, mene pa zanima, če bi se jaz lahko takoj na zapuščinski odpovedala polovici svojega dela dediščine v korist mojega moža (konec koncev je bila to nenapisana očetova in mamina želja), ali pa moram to urediti pozneje z darilno pogodbo?

Pa še eno vprašanje: ali je na zapuščinski razpravi lahko prisoten tudi moj mož,kljub temu, da ni zakoniti dedič, niti dedič po zapisani oporoki (le te ni bilo) in s strani Sodišča ni dobil uradnega vabila? Obe z mamo bi se strinjali z njegovo prisotnostjo.

Hvala že vnaprej.

Spoštovani!

Prenos lastništva iz vas na vašega moža boste morali urediti kasneje z darilno ali katero drugo pogodbo (npr. pogodbo o priznanju vlaganj), najprej pa morate dediščino sprejeti in postati solastnik te nepremičnine, kar boste izkazovali s pravnomočnim sklepom o dedovanju po vašem očetu. Na zapuščinski razpravi je lahko prisoten tudi vaš mož, kljub temu, da ni zakoniti dedič.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close