zapuščinska razprava
Pozdravljeni.
Zanima menaslednja stvar:
Z možem in otroci živiva v hiši mojih staršev že 20 let. Hišo smo vsi skupaj skoraj v celoti prenovili, nikoli pa nismo uredili lastništva, čeprav je oče želel, da bi uredili tako, da bi bili vsi štirje lastniki. Sem edina hči svojih staršev, zato z možem tega niti nisva hotela.
Sedaj je oče umrl in naju z mamo čaka zapuščinska razprava. Z mamo sva se dogovorili, kaj in kako bo z dedovanjem, mene pa zanima, če bi se jaz lahko takoj na zapuščinski odpovedala polovici svojega dela dediščine v korist mojega moža (konec koncev je bila to nenapisana očetova in mamina želja), ali pa moram to urediti pozneje z darilno pogodbo?
Pa še eno vprašanje: ali je na zapuščinski razpravi lahko prisoten tudi moj mož,kljub temu, da ni zakoniti dedič, niti dedič po zapisani oporoki (le te ni bilo) in s strani Sodišča ni dobil uradnega vabila? Obe z mamo bi se strinjali z njegovo prisotnostjo.
Hvala že vnaprej.
Spoštovani!
Prenos lastništva iz vas na vašega moža boste morali urediti kasneje z darilno ali katero drugo pogodbo (npr. pogodbo o priznanju vlaganj), najprej pa morate dediščino sprejeti in postati solastnik te nepremičnine, kar boste izkazovali s pravnomočnim sklepom o dedovanju po vašem očetu. Na zapuščinski razpravi je lahko prisoten tudi vaš mož, kljub temu, da ni zakoniti dedič.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.