Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Zapuščinska rasprava

Zapuščinska rasprava

Imam problem, mama mi je umrla pred 14 timi dnevi, bliža se zapuščinska rasprava, jst sem sin, imela je partnera, ni bila poročena z njim, ni imela oporoke ker je umrla nenadoma, (vsaj mislim da ni imela oporoke). Z njenim partnerjem nisma v dobrem. Imam 2 prebivališča eden je na Hrvaškem drugi je v Sloveniji. Zaradi določene situacije ne morem dvigovat pošte ker se skoz selim. Kako bom jst vedel gdaj je ta rasprava, koga lahko pokličem da se posvetujem? Kaj mi pripada ? Vem da je imela garažo in avto prepisano na sebi. Vem če se odpovem temu da bo to njen partner pustil svojmu sinu iz drugega braka. Kaj če mene ne dobijo poštom, službeno. Prosim za pomoč, kome nej se obrnem….

Spoštovani,

svetujemo vam, da si na pošti, kjer imate stalno prebivališče v Sloveniji, uredite, da naj pošta vse sodne in upravne pošiljke pošilja vašemu pooblaščencu za sprejemanje pisanj (pooblastite določeno osebo za sprejemanje sodnih in upravnih poštnih pošiljk, v skladu z določili Zakona o upravnem postopku). Na tak način boste gotovo prejeli obvestilo/poziv sodišča k pristopu na zapuščinsko obravnavo po vaši pokojni materi.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close