zaprtje šol
a lahko nehate bluzit, 21.07.2021 ob 11:44
Na podlagi česa naj bi se šolali od doma? Na podlagi česa naj bi zapirali? Hospitalizacije iz dneva v dan PADAJO! A lahko nehate nabijat
No, dejstvo je, da tretji-četrti-peti val prihaja. Glej skoke okužb v drugih državah. Pri nas je le še vprašanje časa.
skratka, 21.07.2021 ob 11:46
No, dejstvo je, da tretji-četrti-peti val prihaja. Glej skoke okužb v drugih državah. Pri nas je le še vprašanje časa.
Ja in? Kaj ima veze koliko je okuženih če blago prebolevajo in to ne obremenjuje zdravstva? Lahko smo vsi okuženi pa če ne bo rabil nihče v bolnico ni nobenega razloga za zapiranje. Zapiralo se je zaradi obremenitve zdravstva. Okužbe ne obremenjujejo zdravstva, obremenjevalo ga je 300+ hospitaliziranih na zaprtih oddelkih. Sedaj jih je 28. Vsak dan manj. Zato so s cepivi ven prišli. Da tudi če se okužiš ne prebolevaš hudo (v večini). V čem je drugače fora da hočejo precepljenost? Ker če se bo zapiralo zaradi okužb, čeprav ne bo to obremenjevalo zdravstva….kul, bomo zaprti za večno.
a lahko nehate bluzit, 21.07.2021 ob 11:55
Ja iz 28 bomo v treh tednih na 300+ hospitaliziranih pri pod 100 okužb dnevno. Resno?
No, danes je že trimestna številka okuženih.
Spet zatiskanje oči pred neprijetno realnostjo.
Četrti val je tu, pa če zanikovalci tako svoje teorije terate.
Res je, 21.07.2021 ob 12:10
No, danes je že trimestna številka okuženih.
Spet zatiskanje oči pred neprijetno realnostjo.
Četrti val je tu, pa če zanikovalci tako svoje teorije terate.
Kakšne teorije?
Sem cepljena. Cepili smo se ne zato da se nebi okužili ampak zato da ne bi resno zboleli če se okužimo. Tako da je število okužb totalno nepomembno če se to ne spremeni v število ljudi v bolnicah. Ker zapiralo se je zaradi obremenitve zdravstva, ne zaradi okužb! Lahko je cela slovenija okužena pa če to ničesar ne obremenjuje, ni nobene logike v zapiranju. In ne ne verjamem da se lahko v enem mesecu dvigne št. hospitaliziranih za 300 ljudi, ker je veliko okuženih mladih in tudi cepljenih. Če bomo zapirali zaradi okužb je potem cepljenje totalno brezpredmetno. Ker ponavljam cepljenje ne preprečuje okužbe ampak hud potek bolezni! Če se bomo šli to logiko se lahko kar zapremo za naslednjih 10 let. Cepil se pa potem res nihče ne bo ker v čem je fora da se če to kao nič ne spremeni?
Anonimno 7978, 21.07.2021 ob 12:30
nihče ni kriv, to je nova normalnost za naslednjih nekaj let, moramo se prilagoditi, druge ni
Glupost. Imam prijatelje v New yorku. Vse odprto. Gužva. 10millionov + ljudi. Precepljeni (čez 70%). Okužbe naraščajo, hospitalizacije ne. Življenje je skoraj normalno. S tem se je treba navadit živet, ne pa zapirat brez razloga! Če naše zdravstvo ne more par 10 ljudi na zaprtem oddelku sfolgat pa je mogoče boljše da si priznamo da nimamo blage veze kako se igrat državo in prosimo nekoga ki zna naj jo prevzame.
a lahko nehate bluzit, 21.07.2021 ob 12:52
Glupost. Imam prijatelje v New yorku. Vse odprto. Gužva. 10millionov + ljudi. Precepljeni (čez 70%). Okužbe naraščajo, hospitalizacije ne. Življenje je skoraj normalno. S tem se je treba navadit živet, ne pa zapirat brez razloga! Če naše zdravstvo ne more par 10 ljudi na zaprtem oddelku sfolgat pa je mogoče boljše da si priznamo da nimamo blage veze kako se igrat državo in prosimo nekoga ki zna naj jo prevzame.
v ny je 70% precepljenost? prvič slišim.
v ny, 21.07.2021 ob 13:03
v ny je 70% precepljenost? prvič slišim.
https://covid19vaccine.health.ny.gov/covid-19-vaccine-tracker
ja in če je toliko okuženih? Stvar je dokaj preprosta. Hospitalizacije so v preteklosti naraščale s tedenskim zamikom. Torej če drug teden ne bo velikega porasta, nimajo kaj zapirat.
Pa ko objavljajo vse te številke naj zaradi transparentnosti objavijo koliko cepljenih je v bolnicah. Do tega podatka je misija ne mogoče prit. Za Ljubljano so po sili razmer zadnjič objavili, da sta hospitalizirana 2 covidna bolnika, ki sta bila cepljena.
Glede šol- vlada bo zagrabila vsako priliko, da jih bo zaprla. Verjemte to. Bodo že našli razlog – saj veste virus se najbolj širi po gostilnah, šolah in javni upravi, občasno še med trgovinskimi artikli kot je spodnje perilo, nogavice in elektronske naprave. Drugod ga praktično ni.
Če zaprejo šole imajo od vseh naštetih najmanj stroškov, še vedno pa dovolj moči, da hebajo ljudi v glavo.
Jaz samo upam, da ne bomo nasrkali cepljeni in kasirali 16 urne delovnike in nadomeščali odsotne, necepljeni ki pa se ne mislijo držati ukrepov in se družiti še naprej po privat žurih, se skrivat po zidanicah in se kronjat po skladiščih lokalov, pa bodo čičali doma na 80% nadomestila.
Ker jaz sem se cepila zato, da zaščitim sebe IN druge, da lahko delamo, da ne bom brala, kako je covid razdrl družine, potisnil ljudi v revščino, zapiral lokale, uničil S.P-je, tisti “drugi” pa bodo še naprej vrtali luknjo v malho in poglabljali osnovni problem.
močno upam, 21.07.2021 ob 13:44
Jaz samo upam, da ne bomo nasrkali cepljeni in kasirali 16 urne delovnike in nadomeščali odsotne, necepljeni ki pa se ne mislijo držati ukrepov in se družiti še naprej po privat žurih, se skrivat po zidanicah in se kronjat po skladiščih lokalov, pa bodo čičali doma na 80% nadomestila.
Ker jaz sem se cepila zato, da zaščitim sebe IN druge, da lahko delamo, da ne bom brala, kako je covid razdrl družine, potisnil ljudi v revščino, zapiral lokale, uničil S.P-je, tisti “drugi” pa bodo še naprej vrtali luknjo v malho in poglabljali osnovni problem.
In ker si se cepila se ne moreš okužit in ne moreš te okužbe širit? Res si zelo v pomoč ja.
eh daj, 21.07.2021 ob 13:49
In ker si se cepila se ne moreš okužit in ne moreš te okužbe širit? Res si zelo v pomoč ja.
Seveda se lahko okužim tudi če sem cepljena in seveda lahko okužbo širim, ampak cepila sem se z upoštevanjem ostalih ukrepov, še vedno nosim masko in še vedno se ne ližem naokoli in ne pljuvam ljudem v obraz! Da bom delala, ker sem cepljena, sem v mojem službenem krogu že prebrala med vrsticami!
močno upam, 21.07.2021 ob 13:53
Seveda se lahko okužim tudi če sem cepljena in seveda lahko okužbo širim, ampak cepila sem se z upoštevanjem ostalih ukrepov, še vedno nosim masko in še vedno se ne ližem naokoli in ne pljuvam ljudem v obraz! Da bom delala, ker sem cepljena, sem v mojem službenem krogu že prebrala med vrsticami!
Ne rabimo vsi cepiva za to, da ne bi drugim pljuvali v obraz. Veliki večini nam je nekaj normalnega, da se to ne počne.
Forum je zaprt za komentiranje.