Zaprtje s.p.-ja in denarno nadomestilo
Zdravo,
za delodajalca sem delal preko s.p.-ja, ki pa sem se ga zaradi vedno manjšega dohodka odločil zapreti.
Zanima me, kako lahko zagotovo pridem do denarnega nadomestila, saj očitno za samostojne podjetnike to ni zelo enostavno.
Lahko navedem padanje dohodka? Zadnjih nekaj mesecev sem izdajal račune za okoli 500 evrov, zadnji račun pa je bil nekaj čez 400 evrov, kar glede na vse stroške res ni vzdržno. Dokler sem imel status študenta je še nekako šlo, zdaj pa moram plačevati bistveno višje dajatve.
Če to ne bo delovalo, zasledil sem možnost, da se nekje zaposlim za en mesec in potem podam vlogo kot nekdo, ki je bil odpuščen iz “nekrivdnih razlogov”. Ima kdo s tem kakšne izkušnje, deluje?
Najlepša hvala za vse odgovore.
tudi sam imam s.p. in sem zaenkrat se v pogonu…kolikor pa sem se pozanimal, si upravičen do nadomestila na zavodu če delaš na s.p. minimalno 6 mesecev – 2let….potem ti pripadajo 3 meseci nadomestila, ….ampak…samo v primeru, da ti delodajalec ne more vec zagotoviti dela, in ti sam prekine pogodbo o sodelovanju ali seveda sporazumno. v tem primeru na zavodu pripada nadomestilo.
Forum je zaprt za komentiranje.