Zaprite državo
Zartrose izven profila, 27.10.2021 ob 20:32
Plavi, 27.10.2021 ob 09:39
V kolikor je res tako hudo, bi morali zapreti šole, fakultete, proizvodnjo, opustiti do nadaljnega vse večje gradbene projekte, ni več kukturnih, športnih prireditev, turističnih potovanj, nočnih barov…., vendar eno govorijo, drugo delajo, nič novega. Interes, oziroma kapital, odreja pravila igre, človek predstavlja samo številko, njegovo zdravje je nepomembno, v kolikor ni nek veljak, pomembnež. Niti v času 2 svetovne vojne, ni bilo toliko omejitev, kot sedaj v času nevidnega sovražnika človeštva.
plavček, jaz sem že v prvi karanteni začetek aprila rekla, da če bi bila bolezen res huda, da bi zaprli vse! ne pa da so določeni še vedno lahko prehajali preko meja občin na delo itd.. rekla sem, da je vojska izurjena za izredne situacije in da bi morali zapret vse ter da nam vojska prinaša stvari ki jih potrebujemo. Ampak načrt je bil izrabit bolezen do maksimuma za čim več dinarčkov nabrat!
Sramota zaradi ene virozce z 0,03… fak od tega se še napit ne moreš!!
Če bi bila bolezen huda, bi se najprej fašistična golazen samozaprla. Ne pa brez nagobčnikov sredi epidemije organizirala poslovne žurke.
Robi917, 27.10.2021 ob 20:36
Če bi bila bolezen huda, bi se najprej fašistična golazen samozaprla. Ne pa brez nagobčnikov sredi epidemije organizirala poslovne žurke.
res je.. pa ko so se sprehajali tesno na kupu brez mask, medtem ko so denarno kaznovali ljudi za isti prekršek! barabe hinavske-to je podenj od ljudmi in naj poštenjaki to podpiramo? Nikdar!
Robi917, 27.10.2021 ob 20:17
Zartrose izven profila, 27.10.2021 ob 20:09
Epic Fail, 27.10.2021 ob 20:07
Jaz sem za drugačen pristop. Namesto da par pacientov zapira državo… zaprimo raje par pacientov. ?
sem takoj za!
Jaz tudi.
Zapreti vso državo, da bi zaščitili 0,75 % ljudi, je bedarija.
ti si torej za to, da jih enih 8 jurjev pomre, pa je. Zakaj jih sploh zdravit? Vse naj normalno laufa, une kovid fejk bolnike pa prepustimo usodi. Če bo zraven kak 16-letnik, pač bo, kaj čmo. Prej jih je zaradi gripe umrlo 120 na leto, zdaj jih pa naj 8000, bo vsaj več placa v domovih za ostarele, pa manj bo proračun obremenjen s penzijami. Ni slaba filozofija, to ti pa priznam.:)))) Sam klinc je, da naj bi bili solidarna in socialna država pa to, saj veš, pa jebiga, ampak EU imamo nad seboj, pa ravno na cestah ne moremo puščat umirat ljudi, če naj si obetamo kaj njihovega keša. A da ga ne rabimo? Jahhh, pol pa gremo nazaj na Kosovo, tam ga tudi ne rabijo, pa tudi s kovidom se ne ubadajo kaj dosti, preštejejo vsak tretji dan kakšnega preminulega, to je pa tudi vse, hehehehe. Dobra ta tvoja filozofija, samo v praksi bi pa v enem tednu propušil, saj veš to, ne?
Pa ne rabiš odgovarjat, evo, pripopam tvoj odgovor, da se ne boš matral:
Debilno spet s svojo debilnostjo.
EU so fašistična golazen! Kako si debilno tako zabito in še vedno širiš debilizem ?
Zartrose izven profila, 27.10.2021 ob 20:33
hahaha haha, 27.10.2021 ob 20:30
Zartrose izven profila, 27.10.2021 ob 20:14
pc, 27.10.2021 ob 15:23
Ko bodo bolnišnice prepolne, je verjetno naslednji korak PC in ne zapiranje.
Bolnišnice prepolne? In kaj so delali v dveh letih, da niso razširili bolnišnic?? Aja saj res!! Denar so v svoje žepe tlačili!
Že spet ne dojemaš. Ne gre za število postelj, gre za število medicinskih sester, ki jih ni. Dajejo odpovedi kot po tekočem traku ali pa so na dolgotrajnih bolniških, ker dajmo si naliti čistega vina, kdo bi delal to delo za 800 evrov?? In otepajo se dela v kovid oddelku, nihče noče tam delat, ker je s tistim preoblačenjem tako srranje, da te vse mine. Poznam dve, ki sta v trenutku ko so ju premestili na kovid oddelek, šle na bolniško. To je problem, ne širjenje bolnic in postelj. Lani so imeli totalno srranje, ko so hoteli premeščati med. sestre iz zdr. domov in ostalih nekovid bolnic, pa niso hotele iti. Vse mogoče izgovore, od tega, da morajo odgovarjati po mailih, do tega da niso usposobljene za to delo so imele…to je glavna težava.
a bejž? enkrat nabijate število postelj drugič število medicink?
ne bluzi, zdravstvo ima največ zaposlenih!!! se gibljem tudi v teh vodah, mi je marsikaj poznano
Očtino ti ni poznano. A o tem, kako primanjkuje med. sester nisi še nič slišala? Ne? Pa da dajejo odpovedi in da so po bolniških tudi ne? Pa kaj na Zavod za zaposlovanje si pogledala, koliko je oglasov za med. sestre? Ne? Aja, vse je fašistično zrežirano, med. sester je v bistvu zelo veliko, samo namerno vam lažejo, da jih ni. Od kdaj si se pa ti skompala z ekstremisti tipa Robi &? Odkar si se odločila, da se ne boš cepila? Ali si že ves čas njegova pajdašica, hehehe?? Pa IQ ti počasi tudi pada, odkar je vse ena velika fašistična zarota.:))
tudi ti ne rabiš odgovarjat, nima smisla…
Hahahaha, debilno.
Kako to, da Indijci niso že izumrli, pa samo 8% je pocepljenih ?
Debilno ne boš nikoli zastopilo resnice, ker si pač debilno.
Naša fašistična golazen hoče čimveč obolelih in mrtvih, ker je takšen plan, zato počnejo vse kar je možno, da se plan izvede. Debilno pa zagovarjaš genocid, ob tem pa se hkrati zgražaš nad številkami.
Zaradi fašističnih ukrepov se ljudje hočejo namerno okužiti, zato sem poslušal, kako imajo zdaj cepljeni oboleli veliko obiskov. ?
Debilno fašistično dejansko zato podpiraš genocid.
Robi917, 27.10.2021 ob 20:37
Jaz tudi ne.
Kar sedem jih je, da ubogim otrokom svetujejo, ker so v takiiii stiski, ko morajo biti z mamo pa fotrom doma, ojej ojej. Pustimo ob strani tiste, kjer je 5 otrok na kupu v enosobnem stanovanju, ampak vse ostalo, pa dajte noooo, zakaj ne vprašate mularijo? Kakšne stiske? Zadnjič so študentje odgovarjali takim kot ste vi, kako oni HOČEJO šolanje od doma (odpade strošek stanovanja, vožnje, 2 uri tja in nazaj…), vi ste jih pa prepričevali, da nočejo.:) Zadnjič sem bral anketo izvedeno na eni šoli, ko šolniki niso mogli verjet in so hiteli prepričevati mulce, da to pa res ni dobro, da hočejo šolanje od doma- 87% jih je hotelo šolanje doma, ostalih 13% pa je navajalo, da bi raje bilo v šoli (otroci od 1. do 3. razreda), ker se radi družijo s prijatelji. Lahko si zatiskate oči, ampak podatki govorijo sami zase. Da pa si razni psihologi hočejo v takih časih, ko jih v bistvu nihče ni rabil (vsaj na šolah ni svetovalk nihče klical), dati veljavo, je pa jasno. Če vprašate mulce, oni bi šolanje doma, v ogromni večini. Pa pustimo razloge (eni bi seveda luftali, ampak a resno mislite, da taki v šoli delajo??, drugi pa se lahko brez motenj bebastih sošolcev posvetijo učenju). Če bi se en mesec šole zaprle, brez skrbi da ne bi bilo hujšega. No, razen za vas starše, ki bi spet morali gledat mulce cel božji dan.
Trep, 27.10.2021 ob 18:47
Anonimno 32, 27.10.2021 ob 18:24
Če ne gre zlepa, gre zgrda pravijo. Ampak… a je vlada tu za ljudi al za koga je?
Cepljeni trosijo virus, ker jim je vse dovoljeno. Tudi v službo lahko gredo, baje 2 dni po koncu vročine.
Halo?
Ampak pri vsem tem, da na otroke ne mislite…
Zakaj pisete neresnico? Tudi cepljene testirajo in imajo pri potrjeni okuzbi 10 dnevno karanteno. Verjamem, da kdo izigra s dejstvom, da je cepljen ali ima neodgovornega zdravnika, vendar taksega ne poznam. Vse cepljene z znaki, ki jih poznam, so testirali. Vsi potrjeni so prej naredili hitri test, tam, kjer je bil pozitiven je bil tudi pcr. In vsi so dobili karanteno. Pri vseh je slo za lahko prebolevanje. Zelo veliko cepljenih se nas samotestira, sploh ce so kaksni znaki.
Ni Res
Bila sem v stiku z najmanj 20imi cepljenih SIMPTOMATSKIMI ljudmi v enem dnevu ( službena dolžnost) in mi ni odrejen niti karantena!!!! S tem, da se je šlo za stik ( 5 minut na vsakega), ne za druženje. Oni so bili cepljeni, jaz ne. Bili so pozitivni in imeli so prehladne znake. Nihče jih nič ne vpraša, ker so pač cepljeni… lahko hodijo kamor želijo in delajo kar želijo, pa če so zdravi ali bolni.
Torej tej državi je malo mar zame, pa četudi delam samo dobro za ljudi in sem v dobrobit države. Ne pripada mi pa niti karantena. Sedaj me bodo testirali vsak drug dan, cepljenih pa še vedno ne testirajo.
Živali
Robi650, 27.10.2021 ob 20:56
Hahahaha, debilno.
Kako to, da Indijci niso že izumrli, pa samo 8% je pocepljenih ?
Debilno ne boš nikoli zastopilo resnice, ker si pač debilno.
Naša fašistična golazen hoče čimveč obolelih in mrtvih, ker je takšen plan, zato počnejo vse kar je možno, da se plan izvede. Debilno pa zagovarjaš genocid, ob tem pa se hkrati zgražaš nad številkami.
Zaradi fašističnih ukrepov se ljudje hočejo namerno okužiti, zato sem poslušal, kako imajo zdaj cepljeni oboleli veliko obiskov. ?
Debilno fašistično dejansko zato podpiraš genocid.
saj umirajo, brez skrbi. Samo od 1,38 milijarde Indijcev se tistih 450.000 umrlih zaradi kovida skoraj ne pozna.
Drugače pa ubogo na duši spet kar nekaj opletaš s številkami. Od kod ti 8%? Indijcev je cepljenih več kot 38%, pa to ne zato, ker ne bi hoteli se cepit, pač pa jim zelo primanjkuje cepiv. Spet kar nekaj na pamet, a, Robi? Pa saj te poznamo, ubogo bebavo, nobene kredibilnosti, samo izpadi.
Appgoogle, 27.10.2021 ob 21:08
Ni Res
Bila sem v stiku z najmanj 20imi cepljenih SIMPTOMATSKIMI ljudmi v enem dnevu ( službena dolžnost) in mi ni odrejen niti karantena!!!! S tem, da se je šlo za stik ( 5 minut na vsakega), ne za druženje. Oni so bili cepljeni, jaz ne. Bili so pozitivni in imeli so prehladne znake. Nihče jih nič ne vpraša, ker so pač cepljeni… lahko hodijo kamor želijo in delajo kar želijo, pa če so zdravi ali bolni.
Torej tej državi je malo mar zame, pa četudi delam samo dobro za ljudi in sem v dobrobit države. Ne pripada mi pa niti karantena. Sedaj me bodo testirali vsak drug dan, cepljenih pa še vedno ne testirajo.
Živali
In? Tudi otrok nihče nič ne vpraša in prehlajeni okrog hodijo. Pa se nihče ne sekira. A to se sekiraš samo zato, ker so oni cepljeni, ti pa ne, pa si jim fouš? A ko ti otrok pride iz šole ali vrtca, kjer ga nihče nič ne vpraša, pa njegovega sošolca tudi ne, tudi delaš tako štalo? Da ne govorim o tem, da veliko več otrok hodi okrog prehlajenih kot odraslih. Odrasel človek bo ob prehladu načeloma ostal doma, otrok bo šel v šolo. A to pa ni problem?
A si medicinska sestra, da si bila v stiku kar z 20 bolnimi ljudmi v enem dnevu in z vsakim po 5 min?:)) Ker močno dvomim, da se je na kupu zbralo 20 prehlajenih in pozitivnih ljudi na nekem sestanku. Ta tudi ne bi trajal 5 min, ane? torej če si med. sestra, je to menda razumljivo, da so prišli bolni k tebi na test, ojoj no….
Plavi, se čisto strinjam s tabo. Blebetajo in blebetajo in strašijo ljudi do nezavesti! Na kozlanje gredo ljudem s svojim strašenjem, lažmi, paranojo in nakladanjem!!
Marš v 3PM, lažnivci manipulatorski!!!?? Kaj delajo ljudem s psihičnega vidika! Kakšno škodo, kakšne stiske! Upam, sa bodo nekoč odgovarjali za svoje svinj.ske manipulacije in laži.
yram, 27.10.2021 ob 20:16
Jaz se pa ne cepim iz cisto realnega razloga, ce nekaj ne deluje tega ne bom vzela, cepiva ne delujejo ljudje. Teste sem si na hr nabavila , nekaj jih pa iz tujine dobim. Zalozena sem bolje od ljubljanske lekarne. Enako z maskami. Vsseno mislim da bi bilo treba it s solami na daljavo za en mesec, pol bomo videli kaj bo.
Jaoo Meri, tebe naj mož na daljavo nategne. ?
Zakaj bi zapirali, saj imamo polno cepljenih, ki veselo trosijo virus naokoli. PT bi morali uvesti, če že kaj.
Še bolje, pa nekaj malega od tistih 5 milijard dati v zdravstvo. A se vi zavedate, da so nam vrli politiki vzeli 5 milijard in nas terorizirajo, med tem ko naš denar odteka na njihove bančne račune?
Itak je korupcija in barabija na polno.Jaz razmisljam o necem drugem, poleg vseh okuzb. Otroci tako os kot srednja sola sedijo v maskah ure, ucilnice zracijo in sedijo v jaknah oz.bundah. Prepihani in premrazeni. Bolje da so doma , cisto resno mislim. To je mucenje otrok. V soli se ne smejo druzit, se iz ucilnic ne smejo razen na wc npr.. Pozebli in v maskah vec ur dnevno, od tega pouka ne bojo imeli nic. Profesorji pa tud ne. Tud to je zdravju skodljivo, ce ze debatiramo.
hahaha haha, 27.10.2021 ob 20:51
Očtino ti ni poznano. A o tem, kako primanjkuje med. sester nisi še nič slišala? Ne? Pa da dajejo odpovedi in da so po bolniških tudi ne? Pa kaj na Zavod za zaposlovanje si pogledala, koliko je oglasov za med. sestre? Ne? Aja, vse je fašistično zrežirano, med. sester je v bistvu zelo veliko, samo namerno vam lažejo, da jih ni. Od kdaj si se pa ti skompala z ekstremisti tipa Robi &? Odkar si se odločila, da se ne boš cepila? Ali si že ves čas njegova pajdašica, hehehe?? Pa IQ ti počasi tudi pada, odkar je vse ena velika fašistična zarota.:))
tudi ti ne rabiš odgovarjat, nima smisla…
tebi pa ni poznano dejstvo, da so ta kader iskali vedno, kar pomeni pred korono!
To je delo, ki preveč zahteva in mu marsikdo ni kos. v tem delu moraš imeti nežnost do pacientov a hkrati imeti trdo kožo na njihovo bolečino da tebe osebno ne takne! In tam je malo srčnih ljudi a veliko tistih ki delajo zgolj za pejdej! Ni kriva korona ampak delo samo-če bi vsaj bilo bolje plačano bi bilo malo več tudi zadovoljnih v teh kadrih, pa četudi še vedno ne bi bili srčni z bolniki.
Nima se kaj osebje zdirat na prestrašenega starčka ali otroka, ki je v bolnici!!
yram, 27.10.2021 ob 21:35
Itak je korupcija in barabija na polno.Jaz razmisljam o necem drugem, poleg vseh okuzb. Otroci tako os kot srednja sola sedijo v maskah ure, ucilnice zracijo in sedijo v jaknah oz.bundah. Prepihani in premrazeni. Bolje da so doma , cisto resno mislim. To je mucenje otrok. V soli se ne smejo druzit, se iz ucilnic ne smejo razen na wc npr.. Pozebli in v maskah vec ur dnevno, od tega pouka ne bojo imeli nic. Profesorji pa tud ne. Tud to je zdravju skodljivo, ce ze debatiramo.
To se pa strnjam s tabo-te bolane ukrepe bi tudi morali skenslat. Itak je vse skregano z vso pametju, še vrtčevskemu otroku je jasno, da če sediš na mrazu, da lahko zboliš.. v šolah pa pri odprtih oknih v jopah..
šola od doma pa je prinesla druge stiske! Mnogo hujše kot jih lahko en koronski prehlad povzroči.
Sicer pa veš, da je v tej korona pravljici itak vse skregano z zdravo pametjo.. vodi jo četica umobolnih!
bdbdbd, 27.10.2021 ob 21:23
Zakaj bi zapirali, saj imamo polno cepljenih, ki veselo trosijo virus naokoli. PT bi morali uvesti, če že kaj.
Še bolje, pa nekaj malega od tistih 5 milijard dati v zdravstvo. A se vi zavedate, da so nam vrli politiki vzeli 5 milijard in nas terorizirajo, med tem ko naš denar odteka na njihove bančne račune?
jaaa samo za cepljene tega ne bodo nikdar priznali! tako bi izgubili bitko za cepiva in keš v žepe.
mah no ja, 27.10.2021 ob 19:46
yram, 27.10.2021 ob 19:23
mah no ja, 27.10.2021 ob 19:10
Res je to, eden se spomni, da “cepljeni trosijo virus” in to je potem sveta resnica.:)) Tudi če si cepljen in se te loteva prehlad, se testriraš, ne greš v službo, od kod vam ta bedasta ideja, da cepljeni kar smrkavi in kašljajoči lazijo okoli??
Problem so šolajoči otroci. Ker do 12. leta se niti samotestirajo ne, hodijo smrkavi v šole in tam zarazijo vse po vrsti, tudi zadnja triada in srednješolci- le redko kdo se dejansko samotestira. Je pa res, da se ponavadi samotestirajo, če se prehladijo, slabo počutijo…, od tod karantene v šolah. Od tamalih se pa nihče ne testira in seveda jih starši smrkave pošiljajo v šolo. Kaj imajo veze tekme itd., ki so enkrat na vsake kvarte, problem so šolarji, ki so dnevno v šoli, 100 otrok v jedilnici itd. Nihče testiran.
Dajte bit malo objektivni, no. Samo zato, ker nočete, da bi se šole zapirale, držite glave v pesku. Do česa bo pripeljalo tole nezapiranje šol za vsako ceno? Hudo oboleli bodo morali ostajati doma in tam umirati, ker ne bo prostora po bolnicah. Čisto vse, razen urgence in kovid oddelkov se bo ustavilo po bolnicah. ZD že zdaj skoraj ne delujejo, potem pa sploh ne boš mogel do dohtarja. Vse to, ker nočete zapirat šol! Ker si vlada ne upa zapirat šol, saj se boji protestov!
Se strinjam. Zal se vsi otroci ne testirajo redno. Ne samo os, tudi v srednjih se ne. Nekateri so striktno proti testiranju, ceprav nic ne boli in ni nobena visja znanost. Sole bi blo treba res na daljavo dat.
Tako je! Primer pred dvemi tedni. Pripeljem otroka v vrtec, na hodniku slišim neko kričanje. Ena mama in vzgojiteljica, ki ji govori, da je otrok prehlajen in kašlja in naj ga pelje domov. Ženska, ki histerično kriči, da malo smrka in to je to in da niti slučajno ne bo otroka domov peljela. Se obrne in odvihra, otroka pusti tam. Otrok res vsa rdeča lička, iz nosa se mu cedi, kašlja. Pa peezda no, jaz gledam, da otroka pripeljem res zdravega, zdaj bo pa spet nekaj fasal (pa tudi če ni kovid, kaj me briga), pustim otroka in grem v službo.
Po dveh dneh izvem, da je tista mati zbolela, otrok je tudi doma. Mati ima kovid. Otroka niso testirali, seveda ga ni več v vrtec. Ampak madonca, no, v tem času je okužil kar nekaj otrok. Mama enega od otrok mi pove, da je otrok bolan in da se tudi sama slabo počuti. V naslednjih dneh odmanjkanjo še trije otroci. Ta teden sem izvedela, da so vsi starši okuženi s kovidom, otroci najbrž tudi, ampak jih ne testirajo.
Torej bo oboleli otrok ostal doma samo v primeru, če zbolijo tudi starši, ki so se pa nalezli od njega. Če ne zbolijo starši, otrok pa “samo malo šmrca”, bo lepo hodil v vrtec, šolo…in tam okužil ostale.
Pa saj je jasno, da to prenašajo najbolj ravno otroci, ki so baje “ves čas prehlajeni”. Odrasel človek, ki bo prehlajen, pač ne bo šel v službo. Se bo dal testirat ali pa vsaj prehlad prebolel doma. Pri otrocih, posebej malih, pa ni tako. Hodijo v vrtec in v šolo. A ni torej jasno, da se tam prenaša največ okužb?
Kok imam takih debilnih zapisov in ljudi dovolj. Izpiši otroka iz vrtca, šole in se zašvasajte v bajto za naslednjih 10 let.
šole in fakultete, 27.10.2021 ob 09:08
Šole in fakultete je treba zapreti, število okuženih bo takoj padlo!
Lani so bile šole zaprte skoraj pol leta ( daleč najdlje v evropi, najbrž tudi na svetu). V tistem času so okužbe rastle. Torej, s šolo to ni imelo veze. Zato ne kvasit bedarij o zaprtju šol. Naj se redno testirajo vsi (tudi cepljeni- oni tudi zbolevajo, predvsem pa prenašajo).
-
Ko bomo dosegli 90% imunost (ali s cepljenjem ali s prebolevnostjo), bo tega sranja konec. Zakaj bi torej zapirali vrtce, šole in fakse, če je tam populacija, za katero je covid manj nevaren od gripe? Razširjanje okužb bo prispevalo k čim prejšnjemu koncu epidemije. Ranljiva populacija pa se mora zaščititi, tj. CEPITI. Ne vem, komu to po več kot letu in pol se vedno ni jasno. Zakaj bi zapirali družbo? Da bomo agonijo še podaljševali? Seveda pa nam ogroženi necepljeni delajo medvedjo uslugo s svojo trmoglavostjo, čeprav logika govori v prid temu, da je zanje cepljenje mnogo manj nevarno kot okužba. Ampak ne, oni bi raje otroke zapirali in jim uničevali življenja zaradi lastnega egoizma.
denar naj dajo na svetlo, 28.10.2021 ob 00:06
JIh pa naj uvozijo, če domačih ni . Če lahko uvažajo mesarje in trgovce, naj pa še medicinske sesytre.
Oziroma: plačajo jih naj pošteno – pa ne samo sestre/brate, tudi strežnice/strežnike in , naj jim ruknejo po jurja dodatka na mesec, pa ne bo pomanjkanja.
Točno tako, denar je, vendar je potrebno racionalno delati z njim, ker ne raste na drevesu, oziroma, ne pada z neba.Svet oziroma človeštvo, ne bo uničil covid, ampak pohlep, egoizem, materializem, korupcija, mito, revščina… nadaljuj niz
Forum je zaprt za komentiranje.