Zaprite državo
Anonimno 32, 27.10.2021 ob 18:24
Če ne gre zlepa, gre zgrda pravijo. Ampak… a je vlada tu za ljudi al za koga je?
Cepljeni trosijo virus, ker jim je vse dovoljeno. Tudi v službo lahko gredo, baje 2 dni po koncu vročine.
Halo?
Ampak pri vsem tem, da na otroke ne mislite…
vlada je samo zase, ukrepi so za kazen, ne za preprečevanje česarkoli.
Robi650, 27.10.2021 ob 18:59
Trep, 27.10.2021 ob 18:47
Zakaj pisete neresnico? Tudi cepljene testirajo in imajo pri potrjeni okuzbi 10 dnevno karanteno. Verjamem, da kdo izigra s dejstvom, da je cepljen ali ima neodgovornega zdravnika, vendar taksega ne poznam. Vse cepljene z znaki, ki jih poznam, so testirali. Vsi potrjeni so prej naredili hitri test, tam, kjer je bil pozitiven je bil tudi pcr. In vsi so dobili karanteno. Pri vseh je slo za lahko prebolevanje. Zelo veliko cepljenih se nas samotestira, sploh ce so kaksni znaki.
Debilno prizadeto fašistično, nehaj že bluzit.
Cepljeni nima pravice do karantene, pa čeprav je pozitiven. Ima le pravico do bolniške, če je bolan.
Vidis, ti lahko potrdim, da ima bolnisko in mora ostati 20 dni doma. Izoliran, v karanteni. Kulturno. Hkrati pa tti predlagam, da pigledas se kaj kot YT.
Res je to, eden se spomni, da “cepljeni trosijo virus” in to je potem sveta resnica.:)) Tudi če si cepljen in se te loteva prehlad, se testriraš, ne greš v službo, od kod vam ta bedasta ideja, da cepljeni kar smrkavi in kašljajoči lazijo okoli??
Problem so šolajoči otroci. Ker do 12. leta se niti samotestirajo ne, hodijo smrkavi v šole in tam zarazijo vse po vrsti, tudi zadnja triada in srednješolci- le redko kdo se dejansko samotestira. Je pa res, da se ponavadi samotestirajo, če se prehladijo, slabo počutijo…, od tod karantene v šolah. Od tamalih se pa nihče ne testira in seveda jih starši smrkave pošiljajo v šolo. Kaj imajo veze tekme itd., ki so enkrat na vsake kvarte, problem so šolarji, ki so dnevno v šoli, 100 otrok v jedilnici itd. Nihče testiran.
Dajte bit malo objektivni, no. Samo zato, ker nočete, da bi se šole zapirale, držite glave v pesku. Do česa bo pripeljalo tole nezapiranje šol za vsako ceno? Hudo oboleli bodo morali ostajati doma in tam umirati, ker ne bo prostora po bolnicah. Čisto vse, razen urgence in kovid oddelkov se bo ustavilo po bolnicah. ZD že zdaj skoraj ne delujejo, potem pa sploh ne boš mogel do dohtarja. Vse to, ker nočete zapirat šol! Ker si vlada ne upa zapirat šol, saj se boji protestov!
mah no ja, 27.10.2021 ob 19:10
Res je to, eden se spomni, da “cepljeni trosijo virus” in to je potem sveta resnica.:)) Tudi če si cepljen in se te loteva prehlad, se testriraš, ne greš v službo, od kod vam ta bedasta ideja, da cepljeni kar smrkavi in kašljajoči lazijo okoli??
Problem so šolajoči otroci. Ker do 12. leta se niti samotestirajo ne, hodijo smrkavi v šole in tam zarazijo vse po vrsti, tudi zadnja triada in srednješolci- le redko kdo se dejansko samotestira. Je pa res, da se ponavadi samotestirajo, če se prehladijo, slabo počutijo…, od tod karantene v šolah. Od tamalih se pa nihče ne testira in seveda jih starši smrkave pošiljajo v šolo. Kaj imajo veze tekme itd., ki so enkrat na vsake kvarte, problem so šolarji, ki so dnevno v šoli, 100 otrok v jedilnici itd. Nihče testiran.
Dajte bit malo objektivni, no. Samo zato, ker nočete, da bi se šole zapirale, držite glave v pesku. Do česa bo pripeljalo tole nezapiranje šol za vsako ceno? Hudo oboleli bodo morali ostajati doma in tam umirati, ker ne bo prostora po bolnicah. Čisto vse, razen urgence in kovid oddelkov se bo ustavilo po bolnicah. ZD že zdaj skoraj ne delujejo, potem pa sploh ne boš mogel do dohtarja. Vse to, ker nočete zapirat šol! Ker si vlada ne upa zapirat šol, saj se boji protestov!
Debilno spet s svojo debilnostjo.
Nedelovanje ZD je politično ustvarjeno zaradi prisiljevanja v strupen zvarek. Kako si debilno tako zabito in še vedno širiš debilizem ?
yram, 27.10.2021 ob 19:23
Se strinjam. Zal se vsi otroci ne testirajo redno. Ne samo os, tudi v srednjih se ne. Nekateri so striktno proti testiranju, ceprav nic ne boli in ni nobena visja znanost. Sole bi blo treba res na daljavo dat.
Tako je! Primer pred dvemi tedni. Pripeljem otroka v vrtec, na hodniku slišim neko kričanje. Ena mama in vzgojiteljica, ki ji govori, da je otrok prehlajen in kašlja in naj ga pelje domov. Ženska, ki histerično kriči, da malo smrka in to je to in da niti slučajno ne bo otroka domov peljela. Se obrne in odvihra, otroka pusti tam. Otrok res vsa rdeča lička, iz nosa se mu cedi, kašlja. Pa peezda no, jaz gledam, da otroka pripeljem res zdravega, zdaj bo pa spet nekaj fasal (pa tudi če ni kovid, kaj me briga), pustim otroka in grem v službo.
Po dveh dneh izvem, da je tista mati zbolela, otrok je tudi doma. Mati ima kovid. Otroka niso testirali, seveda ga ni več v vrtec. Ampak madonca, no, v tem času je okužil kar nekaj otrok. Mama enega od otrok mi pove, da je otrok bolan in da se tudi sama slabo počuti. V naslednjih dneh odmanjkanjo še trije otroci. Ta teden sem izvedela, da so vsi starši okuženi s kovidom, otroci najbrž tudi, ampak jih ne testirajo.
Torej bo oboleli otrok ostal doma samo v primeru, če zbolijo tudi starši, ki so se pa nalezli od njega. Če ne zbolijo starši, otrok pa “samo malo šmrca”, bo lepo hodil v vrtec, šolo…in tam okužil ostale.
Pa saj je jasno, da to prenašajo najbolj ravno otroci, ki so baje “ves čas prehlajeni”. Odrasel človek, ki bo prehlajen, pač ne bo šel v službo. Se bo dal testirat ali pa vsaj prehlad prebolel doma. Pri otrocih, posebej malih, pa ni tako. Hodijo v vrtec in v šolo. A ni torej jasno, da se tam prenaša največ okužb?
Jaz nisem nic paranoicna, povem samo dejstvo, tako kot je in ne olepsujem. Otroci se ne testirajo, meni hci pove, da se nekateri doma ne testirajo preden grejo v solo. Vem da so nekateri starsi proti temu. V bistvu testiranje ni nic takega. Kar nekaj zaposlenih je na bolniski, otrok prinesel domov kovid iz sole, nimas kaj. Hb otroci to enostavno prebolijo, tudi vecina odraslih, ampak kaj pa ce si lih ti tisti, ki je ne odneses dobro. Edino smiselno bi bilo dati solo na daljavo. Ni zajebancija ce ti bolezen tezave povzroci, res ne. Ne vem kaj je tak problem to testiranje.? V bistvu ni nic bolece.
Jaz sem za drugačen pristop. Namesto da par pacientov zapira državo… zaprimo raje par pacientov. ?
Jaz se nočem cepit iz dveh razlogov-ker sem že doživela slabo reakcijo na neko cepivo in odgovor zdravnika je bil, da bom s tem pač morala živet. Nikamor ni zabeležil tega, jaz pa občasno, ob utrujenosti še vedno čutim posledice.
drugo pa zato, ker me nihče ne bo silil v cepljenje, ker ne podpiram terorja, fašizma, laži, hinavščine! Mi je pod častjo se cepit pri takem oglaševanju! Jaz napram mnogim vem kaj je čast in sama preko sebe ne bom šla nikdar! naj si vtaknejo v rit sitiparke in avtubuse, pač svinjam okolje z dodatnim avtom na cesti. pa tako so se trudili, da bi več ljudi uporabljalo buse da očuvamo mesto, okolje.. evo vam ga na hinavci prokleti! Da, tu pa lahko jaz spustim vudu na vas, bom še videla ali mi bo tako prekipelo, da bom to dejansko naredila.
Epic Fail, 27.10.2021 ob 20:07
Jaz sem za drugačen pristop. Namesto da par pacientov zapira državo… zaprimo raje par pacientov. ?
sem takoj za!
Robi650, 27.10.2021 ob 19:52
Debilni paranoiki, ki bi zapirali ljudi zaradi prehlada…Pred to koronsko histerijo je vaša paranoja bila definirana kot OKM. To še zdaj je in zato vaša psihična motnja ni normalna. Če je že sistem nenormalen.
Jaz tebi predlagam, da se odklopis pa da se malo pomiriš, ker v nasprotnem primeru te bom prišel jaz odklopit.
Tega si pa ne želiš, ker te ne bo nazaj kar nekaj časa, a ti je jasno?
Nehaj sikat ljudem, spletni bojevnik Robi…
PCT ne bo rešil veliko, popolnega lockdowna celo zimo si pa ne moremo več privoščiti. Rešitve so delo od doma, prostovoljna karantena za tiste, ki želijo in tukaj navijajo za lockdown (samo potem brez izhoda iz hiše), pa prekuževanje in povečevanje bolnišničnih kapacitet. V skrajnem primeru mogoče starostna omejitev na intenzivni, mogoče se sliši nehumano, samo 90+ letni osebi tudi z večmesečno intenzivno terapijo ne bodo podaljšali življenja za dolgo, žal.
Jaz se pa ne cepim iz cisto realnega razloga, ce nekaj ne deluje tega ne bom vzela, cepiva ne delujejo ljudje. Teste sem si na hr nabavila , nekaj jih pa iz tujine dobim. Zalozena sem bolje od ljubljanske lekarne. Enako z maskami. Vsseno mislim da bi bilo treba it s solami na daljavo za en mesec, pol bomo videli kaj bo.
Zartrose izven profila, 27.10.2021 ob 20:14
Bolnišnice prepolne? In kaj so delali v dveh letih, da niso razširili bolnišnic?? Aja saj res!! Denar so v svoje žepe tlačili!
Že spet ne dojemaš. Ne gre za število postelj, gre za število medicinskih sester, ki jih ni. Dajejo odpovedi kot po tekočem traku ali pa so na dolgotrajnih bolniških, ker dajmo si naliti čistega vina, kdo bi delal to delo za 800 evrov?? In otepajo se dela v kovid oddelku, nihče noče tam delat, ker je s tistim preoblačenjem tako srranje, da te vse mine. Poznam dve, ki sta v trenutku ko so ju premestili na kovid oddelek, šle na bolniško. To je problem, ne širjenje bolnic in postelj. Lani so imeli totalno srranje, ko so hoteli premeščati med. sestre iz zdr. domov in ostalih nekovid bolnic, pa niso hotele iti. Vse mogoče izgovore, od tega, da morajo odgovarjati po mailih, do tega da niso usposobljene za to delo so imele…to je glavna težava.
Plavi, 27.10.2021 ob 09:39
V kolikor je res tako hudo, bi morali zapreti šole, fakultete, proizvodnjo, opustiti do nadaljnega vse večje gradbene projekte, ni več kukturnih, športnih prireditev, turističnih potovanj, nočnih barov…., vendar eno govorijo, drugo delajo, nič novega. Interes, oziroma kapital, odreja pravila igre, človek predstavlja samo številko, njegovo zdravje je nepomembno, v kolikor ni nek veljak, pomembnež. Niti v času 2 svetovne vojne, ni bilo toliko omejitev, kot sedaj v času nevidnega sovražnika človeštva.
plavček, jaz sem že v prvi karanteni začetek aprila rekla, da če bi bila bolezen res huda, da bi zaprli vse! ne pa da so določeni še vedno lahko prehajali preko meja občin na delo itd.. rekla sem, da je vojska izurjena za izredne situacije in da bi morali zapret vse ter da nam vojska prinaša stvari ki jih potrebujemo. Ampak načrt je bil izrabit bolezen do maksimuma za čim več dinarčkov nabrat!
Sramota zaradi ene virozce z 0,03… fak od tega se še napit ne moreš!!
hahaha haha, 27.10.2021 ob 20:30
Že spet ne dojemaš. Ne gre za število postelj, gre za število medicinskih sester, ki jih ni. Dajejo odpovedi kot po tekočem traku ali pa so na dolgotrajnih bolniških, ker dajmo si naliti čistega vina, kdo bi delal to delo za 800 evrov?? In otepajo se dela v kovid oddelku, nihče noče tam delat, ker je s tistim preoblačenjem tako srranje, da te vse mine. Poznam dve, ki sta v trenutku ko so ju premestili na kovid oddelek, šle na bolniško. To je problem, ne širjenje bolnic in postelj. Lani so imeli totalno srranje, ko so hoteli premeščati med. sestre iz zdr. domov in ostalih nekovid bolnic, pa niso hotele iti. Vse mogoče izgovore, od tega, da morajo odgovarjati po mailih, do tega da niso usposobljene za to delo so imele…to je glavna težava.
a bejž? enkrat nabijate število postelj drugič število medicink?
ne bluzi, zdravstvo ima največ zaposlenih!!! se gibljem tudi v teh vodah, mi je marsikaj poznano
Forum je zaprt za komentiranje.