Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaprisežene dolgolaske , kakšne frizure boste nosile ko boste starejše?

Zaprisežene dolgolaske , kakšne frizure boste nosile ko boste starejše?

Lasuljo bom nosila in se postrigla na 0. Res mislim.

Amen!

Tukaj blejajo itak samo ovce, njihov edini argument pa je, da te dolgi lasje postarajo. Kaj je narobe če stara ženska zgleda stara?? A dec pri 20+ je pa lahko že plešast, kako si drznejo…

Še nikoli v življenju nisem imela kratkih las. Do 30. leta skoraj do pasu, potem nekje do srede hrbta, pri 45 čez ramena, zdaj po 50. pa do ramen. Verjetno čez dobrih 5 let sledi paž.

Amen!

Tukaj blejajo itak samo ovce, njihov edini argument pa je, da te dolgi lasje postarajo. Kaj je narobe če stara ženska zgleda stara?? A dec pri 20+ je pa lahko že plešast, kako si drznejo…
[/quote]
Ni fora v tem, pač pa v dejstvu, da večini žensk bolje pristojbino krajši lasje. Tisti dolgi položaji, po možnosti še redki niso za nikamor. Pa tudi če so lepi lasje, to še ne pomeni, da je to primerna pričeska zanje.
Pa da ne boš mislila, da pišem iz fovšije. Ne, imam še vedno goste, skodrane lase, samo danes krajše. Ja, sem imela dolge lase skoraj do 30. leta (najdaljše preko sredine hrbta), res lepo grivo, ampak sem se naveličala in postrigla. Imam tam do ramen najdaljšo frizuro, občasno tudi krajše.

V glavnem – večina žensk, ki ima dolge(tiste daljše, prek ramen) lase (ja, tudi mlade), zgleda slabše, kot bi se krajšimi. Ker so dolgi lasje težki, pri glavi navadno bolj položaji, proti koncu pa je ena revscina. Da imaš pa potem stalno spete, je pa itak dolgčas. Da prenekatera ženska s temi dolgimi lasmi ostaja tam dvajset let v preteklosti, pa tudi ni novo. Še huje pa je, ko se bojijo za vsak centimeter. Otročje.
Ne trdim, da se je zaradi starosti treba postriči. Nikakor ne, ker dolge štrene na eni mlajši muli zgledajo ravno tako slabo. Krajši lasje (ne kratki!) pristajajo večini dolgolask. Zato kar pogumno, ne bo še svet podrl, če boste postrigle tisti privesek, ki vam ne dela nobene usluge.

Meni se nedolgi lasje zdijo nemogoči. Saj potem jih imaš vedno okoli glave, niti elegantno jih ne moreš speti. Dolgi lasje ponujajo neskončno frizur. Zavidam črnkam. Pri zelo kratkih pa stalno hodiš k frizerju in uporabljaš močna sredstva.

Maja Makovec Brenčič, Milojka Kolar Celarc, Stanka Setnikar Cankar … ena frizura bolj grozna od druge.

Recimo Angelca Likovič ima za svoja leta dobro frizuro. Pa Ljerka Belak ima super lase, dolge in spete. Mery Streep dolge in spete. Pa gre za stare gospe.

Vesna Gjerkeš Žnidar … je lahko imela 10 različnih frizur. Ni mi jasno kaj početi s kratkimi ali z lasmi do ušes. Razen hoditi k frizerju, da vzdržuješ to grozno stvar.

No lej, s temi primeri si pokazala točno to – da imajo starke dolge lase in vedno eno starinsko frizuro, kot iz prejšnjega stoletja ali še več. Dolgočasno, brez domišljije, nespeto pa totalno bedno.
Sigourney Weaver ima krajše lase in precej lepšo frizuro
https://nyppagesix.files.wordpress.com/2019/01/meryl-streep-sigourney-weaver.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1

No lej, s temi primeri si pokazala točno to – da imajo starke dolge lase in vedno eno starinsko frizuro, kot iz prejšnjega stoletja ali še več. Dolgočasno, brez domišljije, nespeto pa totalno bedno.
Sigourney Weaver ima krajše lase in precej lepšo frizuro
https://nyppagesix.files.wordpress.com/2019/01/meryl-streep-sigourney-weaver.jpg?quality=90&strip=all&w=618&h=410&crop=1
[/quote]
Očitno imamo različne okuse.

Očitno imamo različne okuse.
[/quote]

Totalno nasprotne 🙂

Moja frizerka vedno pravi: LETA GOR, LASJE DOL!
In doda, da je težko videti še kaj gršega, kot je stara baba z dolgimi, sivimi lasmi.

Se kar strinjam z njo.

Amen!

[/quote]

Hehe, sem ravno 60 in dolgi lasje. Niti misliti ni, da si jih skrajšam, niti nočem sivih, jih pobarvam na svojo barvo.
So spuščeni, svobodni ali speti, kot mi ravno ustreza. Moji lasje, moja osebnost, to sem jaz in ne nekaj, kar bi mi drugi narekovali.
Kaj opažam?
Ženske si niti približno ne strižejo las, največ na paža, večinoma imajo vse dolge ali vsaj daljše lase.
Tako je tudi vedno bilo, čeprav so imele lase spete. Gledam 80, 90letne gospe, s krasnimi lasmi in v mislih jim čestitam. Čudovite ženske.

Ja, verjamem, frizerka, jasno! Dolgolaske jih spravijo na kant!
Kot bi farmacevtske družbe rekle, sedaj pa vas več ne bomo zastrupljali, samo, da boste zdravi!

V življenju sem imela praktično vse dolžine, samo res nekih skrajnih ne, se pravi, nikoli las čisto do riti in nikoli na nulo ali ježka, sem pa imela kake 3, 4 cm kratke lase. Tudi barve vse živo od temno rjave do peroksidno blond.
Trenutno imam lase do ramen po dolgih letih kratkih in srednje kratkih las (so bile res šponske frizure in je bilo za ponucat ta trend).
Skoraj kot bi pofotkali mene v lase:

https://www.pinterest.com/pin/457045062181622224/

To se mi tudi zdi maksimalna dolžina za zrela leta, je treba kar vzdrževat, da izgleda lepo, tako da grem k frizerju vsaj na mesec in pol.

Moje mnenje: približno deset procentov dolgolask ima res lepe lase, da jim človek lahko zavida, vse ostalo vseeno, če bi se postrigle na eno fletno krajšo frizuro največ do ramen.

Moja vzornica je Jamie Lee Curtis.

Ja, verjamem, frizerka, jasno! Dolgolaske jih spravijo na kant!
Kot bi farmacevtske družbe rekle, sedaj pa vas več ne bomo zastrupljali, samo, da boste zdravi!
[/quote]

Uh, danes hodijo mlade punce in ženske precej več k frizerju kot očitno ti in kot je bilo to mogoče včasih v navadi. Pridejo magari samo pol cm postriči ali na navijanje, na sun kissed pramene, na fen frizuro … Tako da nič ne bi frizerke prišle na kant zaradi dolgolask, samo ti si za časom.

Uh, danes hodijo mlade punce in ženske precej več k frizerju kot očitno ti in kot je bilo to mogoče včasih v navadi. Pridejo magari samo pol cm postriči ali na navijanje, na sun kissed pramene, na fen frizuro … Tako da nič ne bi frizerke prišle na kant zaradi dolgolask, samo ti si za časom.
[/quote]

Niti nisem. Včasih se je na veliko delalo trajne in po trajni je bil naslednji obisk ondulacije brezplačen. Toliko so imele gospe dela.
Danes imajo le višjo tarifo.
Pramena se ne dela vsak teden, na dva, kot se je delala ondulacija. Ne ti meni.

Hehe, sem ravno 60 in dolgi lasje. Niti misliti ni, da si jih skrajšam, niti nočem sivih, jih pobarvam na svojo barvo.
So spuščeni, svobodni ali speti, kot mi ravno ustreza. Moji lasje, moja osebnost, to sem jaz in ne nekaj, kar bi mi drugi narekovali.
Kaj opažam?
Ženske si niti približno ne strižejo las, največ na paža, večinoma imajo vse dolge ali vsaj daljše lase.
Tako je tudi vedno bilo, čeprav so imele lase spete. Gledam 80, 90letne gospe, s krasnimi lasmi in v mislih jim čestitam. Čudovite ženske.
[/quote]

Tvoji lasje, tvoja osebnost? Naj ugibamo, ti se samo skrivaš za temi svojimi dolgimi lasmi. Grem stavit, da bi tudi ti izgledala bolje s krajšimi. Sicer pa noben ne pravi, da se mora ženska postriči na kratko. Samo dolgi lasje (prek ramen) so prej minus kot pa plus. Ena piše, da se da z njimi narediti ogromno frizur. Ja, res je, so nobena si jih ne dela. Vse si jih potem samo spnejo. Dolgčas. Tista repa, redka na konceh, naredi dolg obraz še daljši je brez volumna.
Predvsem pa krajšanje las ne pomeni nekega posega v osebnost. Prav smešno je, ko se nekatere bojijo za tiste svoje dolge lase. Saj so samo lasje in par cm krajši so še vedno samo lasje. Razne Elde Viler imajo zame grozne frizure.

Tvoji lasje, tvoja osebnost? Naj ugibamo, ti se samo skrivaš za temi svojimi dolgimi lasmi. Grem stavit, da bi tudi ti izgledala bolje s krajšimi. Sicer pa noben ne pravi, da se mora ženska postriči na kratko. Samo dolgi lasje (prek ramen) so prej minus kot pa plus. Ena piše, da se da z njimi narediti ogromno frizur. Ja, res je, so nobena si jih ne dela. Vse si jih potem samo spnejo. Dolgčas. Tista repa, redka na konceh, naredi dolg obraz še daljši je brez volumna.
Predvsem pa krajšanje las ne pomeni nekega posega v osebnost. Prav smešno je, ko se nekatere bojijo za tiste svoje dolge lase. Saj so samo lasje in par cm krajši so še vedno samo lasje. Razne Elde Viler imajo zame grozne frizure.
[/quote]

Vela isto za mlajše. Vse majo v figo spete lase, ofucane in tanke. Sam kr je treba met dolge majo dolge. In pol 50let isto frizuro. Isto! Ista barva ista oblika. Frizur se jim ne da delat.

Vela isto za mlajše. Vse majo v figo spete lase, ofucane in tanke. Sam kr je treba met dolge majo dolge. In pol 50let isto frizuro. Isto! Ista barva ista oblika. Frizur se jim ne da delat.
[/quote]

in kaj vas briga, kakšne frizure in lase imajo druge ženske?
Ste se naveličale seksati s svojimi pleškoti in sedaj lajate tukaj kot podivjani psi?

Niti nisem. Včasih se je na veliko delalo trajne in po trajni je bil naslednji obisk ondulacije brezplačen. Toliko so imele gospe dela.
Danes imajo le višjo tarifo.
Pramena se ne dela vsak teden, na dva, kot se je delala ondulacija. Ne ti meni.
[/quote]

Ko bi vsaj znala brati, če se že frizirat ne znaš.

Ste se naveličale seksati s svojimi pleškoti in sedaj lajate tukaj kot podivjani psi?
[/quote]

Debatiramo, za razliko od tebe, ki te tema očitno sploh ne zanima za drugega, kot da se malo skozlaš. Kaj, si plešast in trebušast, pa ti žena ne da več?

Zakaj? Zakaj pa tudi zdaj, pri teh letih, nimaš več las do pasu? Saj vidiš, kaj pišejo navdušene dolgolaske, da bodo vseeno imele dolge lase, tudi, če jih bodo spenjale.
In zakaj speljati v figo to dolgo, sivo lepoto od las? Zakaj jih ponosno ne pustite plapolati v vetru?

Dolgi lasje so bolj praktični že zato, ker ni treba vsakih par tednov k frizerju.
Prišparaš čas in denar, kar za penzionistke ni zanemarljivo.
Opereš, posušiš, spneš in je.

Zdravi dolgi ženski lasje so močno energetsko orodje…. intuicija je potrjeno povezana z dolgimi lasmi… ampak ne kemično uničenimi…..

uporabljam naravne barve Khadi, lasje so lepi in zdravi, sivi se spreminjajo v zlate odtenke in ne, kratkolaska ne bom nikoli….

Kaj opažam?
[/quote]

Pobarvaš jih na SVOJO barvo??? Saj tvoja barva je SIVA, ti kupula butasta!

[/quote]

Ti veš v čem je fora forumov?

Ma,če bom do tja prišla bom takrat razmišljala o frizuri. Če mi bo všeč vijolčna bom vijolčna, če mi bo všeč siva bom pač siva, dolge, kratke….ni pomembno, resnično mi je že sedaj vseeno kaj si drugi ljudje mislijo o meni, takrat mi bo pa še bolj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close