Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti zaposlitev

zaposlitev

Pozdravljeni,

zanima me sledeče: zaradi spleta okoliščin sem se znašla v situaciji in na sodišču, kjer sem bila obsojena kaznivega dejanja (zloraba osebnih podatkov), ki se preganja na uradno dolžnost in se kaznuje z denarno kaznijo in zaporom do treh let. Do slednjega na srečo ni prišlo, sem pa morala plačati denarno kazen. Po izobrazbi sem učiteljica in sedaj ne vem, ali se lahko prijavljam na razpise v šoli. Zofi (zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja) v 107. členu navaja:
Na področju vzgoje in izobraževanja ne more skleniti delovnega razmerja oseba, ki:

– je bila pravnomočno obsojena zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev;

– je bila pravnomočno obsojena zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.
Ali tudi sama spadam v to skupino?
Hvala na odgovorih.

Spoštovani,

Menimo, da tudi sami spadate v to skupino.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close