zaposlitev za nedoločen čas in nosečnost
Pozdravljeni,
sem dipl.med.sestra in sem za nedoločen čas zaposlena v zdravstvenem domu (novembra bo 1leto). Ker sem pravkar izvedela za nosečnost, se mi porajajo različni strahovi zaradi službe. Odnosi v službi so slabi, moja zdravnica(šefica) pa je brez kančka usmiljenja in razumevanja do mladih sodelavk.
Ali sem zaščitena zaradi nosečnosti ter če mi lahko zaradi kakršnih koli zadev prekinejo delovno razmerje?
Najlepša hvala za odgovor,
lep dan
Po 115. členu ZDR si varovana kategorija vse do enega leta starosti otroka. Ne smejo ti odpovedati pogodbe niti iz poslovnega razloga, niti iz krivdnega razloga. Edino, če ga res hudo biksaš in kršiš pravila, ti lahko dajo izredno odpoved iz krivdnega razloga ob soglasju inšpekotrata. To pravzaprav pomeni, če bi te dobili npr. da kradeš denar iz blagajne ali strankam iz denarnice ali če bi npr. imela t.i. plave, tj. neupravičen izostanek od dela več dni zapored, in kar je teh najhujših kršitev.
Ojla. Zanima me ali je to res kar ste napisali,da ti ne smejo dati odpovedi ße enio leto potem,ko prideš iz porodniškega dopusta? Sama sem zaposlena za nedoločen čas, vendar mi je šefica sedaj en mesec preden bi morala na porodniško zagrozila naj si začnem iskat med porodniško novo službo, češ da me potem ne bo vzela nazaj oz.rekla je,da me mira zaposliti še 3 mesece… razloga mi ni hotela povedat zakaj, nisem pa bila v nobenem sporu z nikomer in tudi do sedaj nisem imela občutka,da je kaj narobe.. in sedaj namesto, da bi se vesekila b
Se pravi, bodi natančna, eno leto starosti otroka ni enako eno leto po porodniškem dopustu. Če si zaposlena za nedoločen čas, nikar ne podpisuj pogodbe za določen čas!
Kar povej ji, da med porodniško niti slučajno ne boš iskala nove službe, da pa lahko ona išče novo službo in se tako spoprime z novimi izivi, saj je zagotovo sposobna za bolj zahtevana dela, kot jih opravlja sedaj. Potem dvomim, da ti bo še klobasala neumnosti.
Forum je zaprt za komentiranje.