Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev za nadomeščanje bolniške

zaposlitev za nadomeščanje bolniške

Izteka se mi pogodba za določen čas – nadomeščanje porodniškega dopusta. Kolegica, ki naj bi prišla nazaj, pa je zanosila in se sploh ne bo vrnila, ampak bo šla v bolniško in nato še v porodniški.
Zanima me, ali me lahko ravnatelj zaposli še kar naprej?

Rekel je, da me ne more zaposliti, ampak me lahko zaposli šele po enem mesecu bolniške odsotnosti.

Ali je to res?

prosim, za čimprejšnje odgovore.

Mislim, da je najbolje da pišeš na Ministrstvo za delo…in se tam posvetuješ s pravno službo. Oni ti bodo najboljše povedali glede tvojih pravic, in so zelo prijazni,

tu boš težko dobila odgovor, lp

Sodelavki se je iztekla porodniška in bi se morala vrniti v službo. Zaradi bolezni se ne bo in šele po določenem času res lahko ravnatelj razpiše prosto delovno mesto za nadomeščanje, prav tako mora delodajalec prvih 30 delovnih dni sam izplačati bolniško.

Ja, na bolniški bi bilo že absurd, če bi že kdo zaradi bolniške dobil delavno mesto, ti pa odpoved, ker bi novega namesto tebe zaposlil, pa še v službo ne bi prišel nazaj. Kot letošnji primer, če je kdo komu všeč ali ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close