Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev za določen čas in porodniško nadomestilo

Zaposlitev za določen čas in porodniško nadomestilo

Spoštovani,

upam, da mi boste znali odgovoriti, ker do zdaj nisem dobila še nobenega konkretnega odgovora ne od pravnikov ne od CSD (kjer jih ne morem doklicati). In sicer, 30.9. mi poteče pogodba o zaposlitvi za določen čas in zna se zgoditi, da nove pogodbe ne bom prejela, to pomeni, da bom v času nastopa porodniškega dopusta 1.12. nezaposlena. 30.9. bom imela 4 leta delovne dobe, v zadnjih 4 letih sem bila zaposlena ves čas. Zanima me kakšna je razlika v mojem porodniškem nadomestilu, če bom 1.12. nezaposlena oz. na zavodu za zaposlovanje (pripada mi tudi nadomestilo plače) in kakšno bo nadomestilo v primeru, da mi pogodbo podaljšajo.

Kolikor sem uspela sama izbrskati, se osnova za porodniško izračuna iz zadnjih 12 mesecev od datuma vloge. Kdaj lahko najhitreje oddam vlogo, če imam PDP 29.12. in nastopim porodniško 1.12.?

Z odgovorom bi mi res veliko pomagali, saj nikjer ne najdem pravih informacij oz. ne vem, če imam prave informacije, torej, da se mi bo porodniško nadomestilo izračunalo iz osnov 12 mesecev nazaj od oddaje vloge.

Res nihče ne ve odgovora?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close