Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev za določen čas in odpovedni rok

zaposlitev za določen čas in odpovedni rok

V privatni firmi sem zaposlena ža8 let, vednar še vedno nimam zaposlitve za nedoločen čas. Pogodbo podaljšujemo na vsake dve leti za določen čas.

Zanima me: kolikšen je odpovedni rok pri pogodbi za nedeločen čas (v pogodbi mi piše 3 mesece). Moram odpovedni rok v pogodbi upoštevat ali je mogoče kako drugače določeno?

Hvala za odgovor!

…. popravljam napako…

kolikšen je odpovedni rok pri pogodbi za DOLOČEN ČAS..

Če v sami pogodbi ni določen odpovedni rok (to preveri), velja, da lahko delavec odpove pogodbo o zaposlitvi (tudi za določen čas) s 30-dnevnim odpovednim rokom. Delodajalec pa v skladu z zakonom (odvisno, koliko časa je že delavec zaposlen pri njem in od odpovednega razloga).

Pozdravljen!
Po zakonu ti lahko podjetje podaljšuje pogodbo za določen čas v dobi dveh ali treh let.Nato te morajo zaposlit za nedoločen čas.S tem podjetej krši zakonodajo.Odpovedni rok je do enega meseca do treh mesecev.Na pogodbi ti verjetno piše za odpovedni rok.
Lep pozdrav!

bbbb, iz istega razloga je dovoljeno sklepanje pogodb o zaposlitvi največ dve oziroma do konca letošnjega leta 3 leta, če pa gre za različne razloge, ta omejitev ne velja. Npr. če eno leto nadomeščam delavko A, ki je porodniškem, nato delam 2 leti zaradi začasno povečanega obsega dela, nato pa še dve leti na nekem projektu, je vse ok, razen če ne dokažem, da je bilo to zgolj navidezno (kar je težko). Če pa imam eno pogodbo za določen čas zaradi začasno povečanega obsega dela za dve let, pa potem drugo iz istega razloga za dve leti, pa potem tretjo iz istega razloga…, pa je to prepovedano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close