zaposlitev v JU
Pozdravljeni!
Odločila sem se, da še tu razkrijem kakšna je situacija, če si zaposlen v javni upravi. Vem, da se večina strinja z zmanjšanjem plač in tudi odpuščanjem v javnem sekturju. Tudi sama se, vendar ne tako kot se dogaja pri nas. Ko se vedno spravijo na take, ki smo že tako na robu preživetja in ki za ta denar res krepko delamo. Saj če to verjamete ali ne v javni upravi res nekateri delamo in to smo taki, ki smo za to najslabše plačani. Samo zato, ker imamo srednješolsko izobrazbo v naši službi nisi vreden nič. Ko se je menjala generalna direktorica je imela prvi cilj da se zmanjša centralna služba in okrepi območne službe, tako sem bila premeščena tudi jaz, pri tem sem prejela le obvestilo v katerem je pisalo, da mi plačilni razre ostane isti. Mesec dni po tistem se je začela sistematizacija delovnih mest in to delovno mesto na katerega sem bila premeščena je ocenjeno dva plačila razreda nižje. Tako plačujem dvakrat za neke ukrepe. Zdaj pa še nam grozi znižanje plač. Že zdaj moja plača ni niti 600€, in po znižanju plačilnih rezredov bo okrog 500€, pa še obljubljeno znižanje. Naj gredo plače dol tistim ki imajo čez 1300€ plače, saj če se jim vzame tudi 10% bodo preživeli. Jaz pa mamica dveh majhnih otrok, zaposlena, se čedalje bolj sprašujem, ali se v naši državi splača delati, In če nisi visoko izobražen , pa čeprav se trudiš in delaš, nimaš pravice preživeti.Takšno je razmišljanje vseh, ki so na vladi, prejšnje, sedanje in bodoče. Ker o tem ne odločajo takšni, ki imajo 700€ in manj plače. Ampak taki, ki imajo krepko čez 1000€ in se jim ni treba prebijati iz meseca v mesec. Toliko, za tiste, ki mislijo da se zaposlenim v javni upravi cedi med in mleko. Nekaterim se res, ampak tisti so nedotaknjeni. Politika naše države je udariti po najšibkejšemu.
Razmišljanje tipičnega človeka iz realnega sektorja, mislim pa, da vsakršnega kolikor toliko zreleka tipičnega človeka je točno takšno, kot je tvoje. Seveda niso vsi v JU lenuhi, seveda nekateri delajo veliko več od ostalih, seveda pa je tudi mnogo takih, ki sistem izkoriščajo in se jim ne zgodi nič. Seveda ni mišljeno, da se plače (bistveno) znižajo tistim, ki ste že skoraj na minimalcu.
Je pa žal tako, da tvojo usodo nosi ogromno delavcev v realnem sektorju. tukaj pa ni problem samo izobrazba, tudi delovni čas in še kaj drugega. Nekateri delavci so tako lahko na bistveno slabšem od tebe, delajo po cele dneve, plače ne dobijo, o regresu lahko sanjajo, pa še in še. S tem ne mislim reči, da tebi ni hudo, temveč da je lahko hudo, huje tudi drugim. In če bo šlo tako naprej in se stvari ne spremenijo, potem bo vsem le še huje.
Zgodba ni nikoli črnobela.
Forum je zaprt za komentiranje.