Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev v istem podjetju po odpovedi in odpravnina

Zaposlitev v istem podjetju po odpovedi in odpravnina

Pred nekaj meseci sem v podjetju, kjer sem delala dobila odpoved iz poslovnih razlogov in odpravnino.Sedaj se ponovno dogovarjam, da bi se zaposlila v istem podjetju – vendar naj bi bil problem v tem, ker sem dobila odpravnino. Jaz sicer menim, da mi odpravnina v celoti pripada in nima nobene zveze s kasnejšo ponovno zaposlitvijo v istem podjetju oz. menim, da to nikakor ne more biti razlog, da me v podjetju zaradi tega ne bi mogli ponovno zaposliti. Ima kdo kakšne podobne izkušnje oz. ve kako je to pravno urejeno?

Pravno je stvar čisto jasna. Nisi dolžna vračati odpravnine. Problem pa je, če te zaradi tega delodajalec noče zaposliti. Delodajalec namreč prosto izbira, koga bo zaposlil (izmed tistih, ki izpolnjujejo razpisne pogoje).

Predlagam, če vztrajaja pri vračilu in če gre za majhen znesek odpravnine, da se pač dogovoriš, ok, vrnem, če se upošteva celotna delovna doba pri tem delodajalcu pri naslednji morebitni odpravnini in se zapiše v pogodbo. Namreč, kaj ti bo npr. 800 EUR odpravnine v primerjavi z redno zaposlitvijo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close