zaposlitev pogodbb HEELP NUJNO
danes sem podpisala pogodbo o zaposlitvi. z delom bom pričela 15.3.13. do takrat moram prinesti kopijo osebne, sliko, zdravniško potrdilo itd.
vendar se mi v tem tednu obeta bolša sluzba, ki jo bom tudi sprejela…
ful me je strah da sem se zajebala., ampak sem bla tko vesela, k sem podpisala, ker pač nisem našla drugega…. ampak dobila sem klic od tega delodajalca pri katerem si res želim delati..
kako je s tem? ali imam odpovedni rok..al ni nič iz tega, ker sploh še nisem začela delati??? bodočemu delodajalcu bom rekla d nism zaposlena, sm brezposl. in nism na zavodu.
Ja, itak da boš šla k drugemu delodajalcu, kjer si želiš delati. V vsakem primeru takoj danes napiši odpoved, povej da z delom 15.3. ne moreš in ne boš pričela. Najbolje, da jo osebno vročiš direktorju, na en izvod ti potrdi prejem. Če je določeno poskusno delo, potem je odpovedni rok itak samo 7 dni, če ne pa verjetno 30 dni. Ampak, gotovo te direktor ne bo prijavljal v obvezna zavarovanja, to bi sicer lahko naredil šele po 15.3., če je že sedaj dobil odpoved.
Tako da itak ni problema, ti lahko podpišeš novo pogodbo z drugim delodajalcem že sedaj, in začneš že jutri pri njemu delati.
Najprej počakaj, da se z novim delodajalcem dejansko dogovoriš, da podpišeš pogodbo. Pišeš, da se ti obeta nova služba, nimaš pa še nič na pisno? Drugi delodajalec te je le poklical? Kaj če se v tem tednu stvari spremenijo? Kaj če do podpisa pogodbe sploh ne pride?
Predlagam, da počakaš, da imaš pri novem na pisno, ampak seveda res čim prej (ne zdaj čakati do 14. marca) in potem takoj obvesti prvega delodajalca.
Forum je zaprt za komentiranje.