Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev na področju mladine z posebnimi potrebami

Zaposlitev na področju mladine z posebnimi potrebami

Pozdravljeni, na forumu. Star sem 33 let. Po izobrazbi sem ekonomist in informatik ( imam iz obojega diplomo 6 stopnje). Kot po čudežu me je leta 2008 čakala zaposlitev v enem kao “perspektivnem” podjetju. V tem perspektivnem
podjetju sem delal kot programer in še zadnje leto kot sistemski inženir. V 4 letih sem imel konstantno isto plačo ( okoli 700 €). Z tem sem se pač sprijaznil, ker vem kako težko je danes dobiti zaposlitev. Vse do Februarja
2012 je bilo vse vredu, dokler nisem zbolel ( imel pljučnico). Grem do zdravnika, prvi šok je bil seveda da imam pljučnico drugi pa, da nimam urejenega obveznega zdravstvenega zavarovanje. Po preboleli pljučnici še ugotovim, da mi
niso plačevali ostalih prispevkov. Po nekaj dnevih kreganja z šefom, sem dal odpoved. Ker se meni se ne zdi normalno, da sem 4 lete delal in nimam dejansko nič delovne dobe.
Sedaj v prihodnje pa razmišljam v kaki zaposlitvi na področju dela z otroci in mladino z posebnimi potrebami (predvsem avtizem), če bi to seveda bilo možno. Izobrazbe za to področje nimam, razen dveh izobraževanj, ko smo bili z družino v USA in se imam še na tem
področju še bolj izpopolnjevati.
Imam pa kar nekaj izkušenj na tem področju, saj imam 10 let mlajšega brata, ki ima avtizem, kateremu sem od časa odkar sem začel hodit v srednjo šolo, vključno z starši pomagal. V popoldanskem času sem še trem z isto motnjo pomagal pri učenju ( srednja šola).
Nekako se skoz bolj nagibam, da bi si poskušal najdit zaposlitev na tem področju, vendar ne vem kako je z tem. Na šolah ponavadi zahtevajo pedagoško šolo. Zato bi prosil, če ima kdo kakšne izkušnje na tem področju, da bi mi zadeve malo
obrazložil.
Lp in hvala za odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close