Zaposlitev na nižjem delovnem mestu
Pozdravljeni!
Zanima me, če mi lahko kdo svetuje in pomaga glede moje situacije. Ravnokar zaključujem tromesečno usposabljanje na delovnem mestu v javnem sektorju. Delodajalec me želi zaposliti na delovnem mestu, za katerega je zahtevana V. stopnja izobrazbe, sam imam VI. stopnjo izobrazbe, opravljal pa sem tudi dela, za katera je zahtevana VI. stopnja izobrazbe (takšnega dela je bilo približno pol). Na usposabljanju sem opravljal dela, ki sploh niso v okviru delovnega mesta, za katerega sem se “usposabljal”. Zaposlili bi me tudi na delovno mesto z drugim nazivom, kot je bilo to, za katerega sem se usposabljal. Kaj lahko naredim glede vsega tega? Prijavim na inšpektorat? Ker če zavrnem zaposlitev, bom letel tudi z zavoda za zaposlovanje… Zanima me tudi, zakaj mi ponujajo samo minimalno plačo, če je v sistemizaciji delovnih mest v javni upravi za to delovno mesto predviden najmanj 19 plačni razred? Zanima me tudi, če obstajajo opisi delovnih mest in delovne naloge, ki naj bi jih delavec opravljal? Vse bi bilo lepo in prav, če bi bil plačan tako, kot si zaslužim ali pa če bi opravljal samo dela, ki naj bi jih glede na predvideno delovno mesto. Upam, da ne zvenim prepotentno, ampak res bi rad bil plačan, kot si zaslužim, sploh, ker opravljam določena dela petim zaposlenim, ki si nato lastijo zasluge za to in se samo podpišejo kam… Pa še mentor je bil od treh mesecev en mesec na dopustu, čeprav bo dobil dodatek za mentorstvo za tri mesece pa še učil sem ga določene stvari, ker jih sam ne zna, sam me pa ničesar ni naučil, razen kuhanja kave… Problem pa je tudi v tem, da mi enoletna zaposlitev v okviru Zaposli.me pri tem delodajalcu ne bi pomenila kaj v mojem življenjepisu za v prihodnje, saj sem ekonomist, to delovno mesto pa je animator. Počutim se izkoriščanega in ne vem, na koga se naj obrnem. Prvič bi bil zaposlen, zato se v tem svetu res še ne znajdem, sicer bogate izkušnje iz študentskega dela pa mi ne pomagajo kaj dosti.
Lp in hvala za vašo pomoč in nasvete,
M
Forum je zaprt za komentiranje.