Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlitev na Dolenjskem

Zaposlitev na Dolenjskem

O Moj Bog!

Prisla sem v kolektiv na Dolenksko.

Vsi vse vedo, o vseh, o stvareh. Ženske o avtih, o poplavah, o strehah, ma ni da ni. O policijskemu delu, o delu CSD. Res ni stvari, da ne bi one vedele. Govorijo in govorijo, obrekujejo delajo plan, kaj je za koga najboljše in kako bi moral živeti ta in ta in oni.

Kot ene srake so. Prisla sem iz okolice LJ in to je nevzdržno.

Delo se dela nekako čudno, teče se po pisarni. Telefonira na glas, kričijo ena čez drugo.

A je to normalno? Sama sem tiha, skoncentrirana. Ne vem vsega o vsemu. Ne vem katere gume so najboljse in koliko žre sosedov clio. One vse vedo.

Sodelavec je terenski in se umakne, jaz se umaknem ko grem na malico. Da si odpočijem od hrupa.

Če me pa kaj iritira, je to dolenjski naglas. Vse, kar je povexano z Dolenjsko, mi gre na bruh. Dolenjski moški se obnašajo kot kmetavzarji (saj verjetno so). Nikoli ne bi živela na Dolenjskem, ker so povsod cigani in moraš imeti kamere montirane na hiši, vrtu. Pa še to ne pomaga, kot vidimo, se jih še policiati bojijo. Dolenjska no-go. Niti v Škofljici ne bi živela. Pol pa še ti vsakdanji zastoji na cestah in avtocestah, ne hvala. S Škofljice v Ljubljano priti je že podvig. Vsak dan? No way.

Čakaj, a tebe zdaj moti delovno mesto ali nasplošno Dolenjska?

Jaz sem sicer ravno obratnega mnenja: Če izločimo cigane, se na Dolenjskem v večini govori slovenska narečja. V Ljubljani pa se “ponekad priča i hrvatski ili nešto s juga”. Potem še to vaše ljubljansko spakovanje pa kup turistov. Na cestah je vrsta do Trsta, cene nepremičnin so višje kot vaš ljubljanski nebotičnik.

Zakaj si sploh rinila na Dolenjsko? Saj vi Ljubljančani imate vse v Ljubljani. Že to, da gre Žabar na Škofljico ali Brezovico mi je nerazumljivo.

Ne ustreza vsakemu vsako okolje. Daj odpoved.

Najbolj zabavni in srčni ljudje v Sloveniji.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimen543, 19.09.2025 ob 08:11

Čakaj, a tebe zdaj moti delovno mesto ali nasplošno Dolenjska?

Jaz sem sicer ravno obratnega mnenja: Če izločimo cigane, se na Dolenjskem v večini govori slovenska narečja. V Ljubljani pa se “ponekad priča i hrvatski ili nešto s juga”. Potem še to vaše ljubljansko spakovanje pa kup turistov. Na cestah je vrsta do Trsta, cene nepremičnin so višje kot vaš ljubljanski nebotičnik.

Zakaj si sploh rinila na Dolenjsko? Saj vi Ljubljančani imate vse v Ljubljani. Že to, da gre Žabar na Škofljico ali Brezovico mi je nerazumljivo.

Preberi se enkrat.

Govorim o delovnem okolju ne o Cvickariji.

Ti si tipicen Dolenjcek, tocno taksne imam v kolektivu.

Zakaj sem rinila na Dolenjako? Zakaj pa vi Dolenjcki rinete v LJ?

Govorim o delovnem okolju ne o Cvickariji.

A v Ljubljani imaš pa samo Ljubljančane v delovnem okolju? Kaj pa Primorci? Pa Gorenjci? Pa Dolenjci? Pa Štajerci? A sploh veš, koliko ljudi se vsak dan pripelje delat v Ljubljano? Tam te pa to ne moti?

Ti si tipicen Dolenjcek, tocno taksne imam v kolektivu.

Kaj naj ti rečem? Imaš super kolektiv. 😉 Če bi delala, za kar si plačana, ne bi imela časa opazovat, kdo je kakšen na delovnem mestu in kakšen bi moral biti.

Zakaj sem rinila na Dolenjako? Zakaj pa vi Dolenjcki rinete v LJ?

Ne vem, zakaj si ti rinila na Dolenjsko. Vem, pa zakaj Dolenjci in drugi rinemo v Ljubljano: Zato, ker je to prestolnica in nekaterih stvari drugje nimaš. Saj bi tudi ti rinila na Dolenjsko, če ne bi imela izbire.

Verjemi, da se ti na Dolenjskem še dobro godi. Štajerci bi te še isti dan vzeli v roke in ti pokazali, kaj si mislijo o tvoji Ljubljani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close