Zaposlitev invalida III. kategorije
Kaj je to ZM? Etri skupnost najdete na http://www.etri.si
Jaz pa pišem v moževem imenu,ker je pred dvema letoma bil poslan na oceno invalidnosti oz kategorije zaradi hrbtenice,ker mu zdravnik ne obljublja zboljšanja po operciji se ni odločil za njo,če bi šel bi dobil takoj kategorijo invalidnosti,v tem času pa se je v firmi stanje zelo spremenilo,bližal se je stečaj in zaradi bojazni takojšnje izgube službe( pridobil je dve leti delovne dobe) je preklical za oceno invalidnosti,po stečaju je šel na zavod in ponovno zaprosil za oceno,sedaj pa so mu poslali,da naj pošlje dopis zakaj je preklical takrat oceno,
maja bo star 55 let in ima malo manj kot 39 let delovne dobe,začelje delat s 15 leti,do konca leta je še na zavodu
prosila bi za kak nasvet čim prej,da ne napiše kaj narobe
Hvala,pozno se javljam,ker se marsikaj zgodilo v tem času,zavod je potekel,podal je ponovno oceno s tem,da so ga poslali ponovno na zdravniški pregled,kjer mu je invalidska komisija ocenila po izvidih sodeč invalida III kategorije s štiriurnem delovnem času,ker pa službe ni ne vem kake ima še možnosti,da dobi kak €
Pozdravljeni,sem invalid 3.kategorije in me zanima zakaj delodajalci nočejo zaposliti invalida 3. kategorije.Delodajalec bi moral najprej invalida 3.kategorije, mesec dni sprobati, kaj zna delati in potem ga zaposliti,ne pa da ko prideš na razgovor ti reče ne morem te zaposliti,ker si invalid 3.kategorije.Ni smo vsi invalidi 3. kategorije, hipohonderi jaz in meni podobni smo sposobni več kot pa nekateri lenuh ali pijanček v firmi ali podjetju.
Forum je zaprt za komentiranje.