Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlitev invalida, čisto obupana!!!

Zaposlitev invalida, čisto obupana!!!

Pozdravljeni, saj ne vem več, kam naj se obrnem, zmešana sem že čist, nihče mi ne zna nič povedat oz. mi vsak govori drugače, zato bom poskusila še tukaj- mogoče se najde kdo, ki kaj več ve… Stvar je sledeča:
Rada bi zaposlila mojga moža, invalida 3. kategorije, s pravico do dela s polovičnim delovnim časom. KAJ NAPIŠEM V POGODBO: krajši delovni čas 20h/teden, ali polni delovni čas? Zpiz-Quote- čas, ki ga delovni invalid s pravico do delne invalidske pokojnine prebije v delovnem razmerju s krajšim delovnim časom od polnega, se šteje kot polni delovni čas. Za Boga mi noben( ne na Zpiz-u ne na Zavodu za zap. ne zna povedat!) Eni rečejo: polni delovni čas- 20 ur, drugi skrajšan delovni čas-20 ur, ma res ne vem, kaj naredit. A je že kdo imel tak primer? Prosim, prosim POMOČ!!!???

V pogodbo napišeš 20, ker mu ti plačuješ plačo in zavarovanje samo za 20 ur.

Pozdravljeni!

V pogodbo o zaposlitvi napišete, da gre za zaposlitev s skrajšanim delovnim časom 20 ur v skladu z odločbo ZPIZ-a , prijava v zavarovanje na ZZZS pa se mora glasiti na polni delovni čas.

Pogodbo o zaposlitvi naj vaš mož skupaj z zahtevo za delno invalidsko pokojnino predloži na pristojni OE ZPIZ-a, kjer mu bodo izdali odločbo o pravici do delne invalidske pokojnine.

Lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close