Zaposlitev in pridobitev izpita za delavni stroj
Spoštovani!
Že 23 delam v podjetju sem od rojstva trajni invalid z omejitvami in tako zadnjh cca 6 let delam skrajšani delavni čas (4ure), dobivam od SPIZ-a in delodajalca polovično od vsakega ki skupaj znese minimalna plača. Problem je v temu, da je podjetje pred zaprtjem in poskušam iskati drugo možnost a ko omenima “INVALID” se že vse konča in je konec.Doma ima brat kmečko registrirano dejavnost, ki bi mogoče kako delo opravljal glede na svojo zmožnost a ne vem kako speljati zadevo do konca da bi mi tekla delavna doba in da sem zdravstveno zavarovan, ker brez teh dveh stvari sem izgubljen tko moralno in psihično.
Ali je možno, da bi brat dobil olajšave če bi me zaposlil (njegov kolektiv ni številčen trije zaposleni)
Do sedaj delal kot receptor in če bi kako doma bi poskušal narediti izpit za mini bager in na tem področju kaj pametnega opravljati moram pridobiti naslednje dokumentacije: zdravstvene dok.specijalistov, opis dela ki ga bi opravljal ( mi lahko pomagate postopek opisa), zdravniški pregled, izpit.
Če bi mi kdo da strokovno informacijo se v naprej zahvaljujem, lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.