Zaposlitev in nosečnost
Pozdravljene!
Mogoče ni ravno pravi forum, ampak mogoče je imela katera podobno dilemo, in mi bo znala pomagati.
Zaposlena sem v večjem podjetju, kjer so mi zadnje 4 leta podaljševali pogodbe za določen čas. Letos mi je prekipelo, zato sem odšla k odvetniku, ki je jasno povedal, da je stvar zrela za sodišče, v kolikor se ne bo mogoče lepo pogovoriti. Kakorkoli že, pogodba za določen čas, po dveh letih, pravno gledano, postane pogodba za nedoločen čas. Sem pa letos junija zanosila… In sem se potem že spirjaznila, da mi novemra ne bodo podaljšali, in da se bomo mogli vlačiti po sodiščih, da ostanem zaposlena vsaj za čas nosečnosti in prvo leto. Sedaj pa me je delodajalec seveda presenetil in dobila sem pogodbo za nedoločen čas, ki sem jo podpisala, Za nosečnost pa ve nihče, samo moj prvi nadrejeni.
Sedaj sem pa res pod stresom, ker ne vem kako postopati naprej. Kolikor vem, mi ni potrebno povedati za nosečnost nič prej kot 60 dni pred PDP.
Ima katera podobno izkušnjo? Kakršenkoli predlog? Vem, da bi bilo moralno gledano prav, da bi povedala, pred podpisom, ampak s tem bi se verjetno odrekla odlični službi, v kateri res maximalno uživam.
Hvala za pomoč
Moralno je prav, da nisi povedala za nosečnost, ker jih to nima kaj brigati. V času dopusta te bodo pač nadomestili. Za nosečnost ne rabiš nič govoriti vse dokler ne nastopiš porodniškega dopusta oz. pogosto prej še kak dan bolniške.
Jaz bi jim vseeno povedal že prej in sicer tedaj, ko bo trebuh tako velik, da bo to že tako ali tako jasno 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.