Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev, bolniška, porodniška

zaposlitev, bolniška, porodniška

Sem brez zaposlitve in tudi brez vsakršnega dohodka, česar nisem pričakovala, saj sem bila prepričana, da bom dobila službo, pa se ni tako izšlo. Že zelo dolgo se zdravim za neplodnost in sem vmes ostala brez službe, na postopek sem pa naročena v kratkem in ga ne mislim prestavljati zaradi teh stvari.

Imam pripravljen en projekt, na katerem bi delala in se priključila partnerjevi firmi. Potem bi se zaposlila na tej firmi tudi sama. Malo me pa skrbi, če bo postopek uspešen in da me slučajno dajo na bolniško sploh za dlje časa – se lahko vmes zaposlim? Nekako mi je logično itak, da je pojem bolniška vezana na zaposlitev in da dokler nisi je verjetno samo opozorilo o mirovanju, kakor pa si prijavljen pa preide v bolniško, vsaj upam…

Projekt bi vseeno začeli – in bi lahko nekatere stvari naredila od doma, če pa ne bi bili fizično izvedljivo, imam pa možnost pomoči in zaposlitve zanesljive osebe. Navsezadnje, če te že dajo na bolniško, te dajo z razlogom in ne mislim tvegat po nepotrebnem, imaš pa itak vedno na vesti.

Če si na bolniški, se pač v tem primeru prekine, če se boš zaposlovala. Ne moreš se pa zaposliti, pa biti še na bolniški, če si na bolniški zato, ker si nezmožna za delo.
Ti se zaposli, ker ni rečeno, da sploh boš na bolniški. In kako bi to izvedla, če bi bila na bolniški, pa bi vseeno potem doma delala? Če te že tako skrbi za zdravje oz. za postopek, ki ga boš opravila.
V čem je problem, da se ne moreš zaposliti že jutri pri partnerjevi firmi, ker misliš najprej opraviti postopek, nato se pa zaposliti in že veš, da boš na bolniški ali kako naj bi vse to zgledalo, ker je napisano tako, da bi se moral v tvoj tekst poglobiti malo bolj, da bi razumel, kako bi ti to speljala.

Kot je pa razumeti, imaš prioriteto glede plodnosti, zato se pač najprej pozdravi. Če ste do sedaj zdržali brez enega dohodka, bo še naprej prioriteta zdravje in nato delo. Ker vsaj sama razumem, da bi ti bila rada najprej na bolniški, se ob tem pa hkrati še zaposlila. Če si na bolniški, pač delati ne moreš, tudi ne doma.

Najprej se zaposli, potem počakaj, če bo bolniška sploh potrebna (ker to oceni nato zdravnik, če gre za tveganje glede na opravljanje dela), nato pa delaj načrte, ko boš na dejstvih in vključi pomoč, če ti ne boš zmogla ali smela.

Dokler nisi zaposlena, ni bolniške, kot že sama praviš. Se pravi, bi najprej delala preko pogodbe o delu (in ne pogodbe o zaposlitvi). Če boš kaj naredila, ti plačajo, sicer pa ne.

V vsakem primeru pa velja, če boš zanosila, se pred nastopom bolniške zaposli oz. samozaposli pa četudi samo za 1 mesec, saj bo tako nadomestilo, ki ga boš prejemala, višje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close