Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposleni v državni upravi, prosim nasvet za novinca v sektorju

Zaposleni v državni upravi, prosim nasvet za novinca v sektorju

Že zaposleni v državni upravi, a mi lahko razložite prosim kako je s tem.

Prijavil sem se na delavno mesto v javnem sektorju, bil obveščen, da naj oddam dokazila o izpolnjevanju pogojev. A to pomen, da sem sprejet, ali to pokličejo več ljudi in pol se odločiji za enega od njih, ko imajo vse papirje pred sabo?

Kako dolgo običajno traja to preverjanje? Ko ugotovijo da ustrezate, a vas pokličejo takoj in povedo kako bo dalje, ali nič in samo čakate priporočeno pošto, kjer bo odgovor?

Pač dokazil je bilo malo in mi ni jasno kaj tako dolgo traja. Sem pa iz zasebnega sektorja, kjer stvari tečejo hitreje. Če sem sprejet lahko dam čim prej odpoved, da začne teči odpovedni rok.

Ti si pa za hece.

V JU, če traja več mesecev, ni nič čudno.

Kot prvo je pogosto, da imajo razpis, čeprav imajo že kandidata prej pripravljenega.

Tudi, če imajo kandidata že izbranega, vseeno vabijo druge ljudi na razgovor ali pa tudi teste. In ja, tudi pozivajo za kake dopolnitve.

V glavnem tudi, če prideš na razgovor, še ne pomeni, da te resno jemeljejo. Je čisto možno, da so te kar tako malo za hec povabili, da bi prikrili, da že imajo kandidata.

En krog razgovorov je sigurno, mogoče celo dva ali pa trije. Pogosto imajo varinato, da je priv krog test, drugi krog razgovor. Pri nas pa so recimo od izbranih kandidatov zahtevali, da pridejo 8 ur delat (ja, brezplačno) in so se potem odločili koga vzamejo.

Da ti pa odgovorijo pa lahko traja nekaj tednov ali pa nekaj mesecev. Včasih pa ne odgovorijo, jih pokličeš kdaj bo kak odgovor pa rečejo, da so že poslali in da se je pač pošta izgubila (če verjameš).

So pa tudi v JU razpisi, ki so realni, res koga iščejo, korektno opravijo razgovore…

Aja, pa dokler nimaš nove pogodbe, jim ne verjeti. Pri nas se je parkrat zgodilo, da so komu obljubili službo, se že vse dogovorili in bi moral začeti delat pa so mu 3 dni prej povedali, da nič ne bo. Večkrat so že tako naredili. Tako, da dokler nimaš pogodbe, ne dajaj odpovedi.

No upam da res ni tako hudo kot opisuješ. Razgovor je bil korekten. Odnosi izgledali normalni. Samo pač traja dolgo in mi ni jazno kaj zdaj to pomeni.

Odgovor na objavo uporabnika
Nasvet431, 07.10.2021 ob 11:14

No upam da res ni tako hudo kot opisuješ. Razgovor je bil korekten. Odnosi izgledali normalni. Samo pač traja dolgo in mi ni jazno kaj zdaj to pomeni.

Lahko pomeni, da so zastoji, ker je del ali član komisije v karanteni ali bolan, naprimer, ali da so doma z majhnimi otroki, ki so v šoli dobili karanteno in zdaj delajo na daljavo (v tem primeru je starš otroka do 5.r upravičen do varstva zaradi višje sile, če se ne motim).

Meni se to dandanes zdi pogost pojav. Kamor koli se obrnem, tam je kaj kar teče počasneje, ker ljudje iz naslova karantene in bolezni pač ostajajo doma in to po 10 dni. Vključujem izkušnje z mojo službo in družbo, ogromno jih je doma zaradi okužbe ali karantene iz  naslova šole na daljavo.

Drugače pa prej ko slej boš dobil odgovor menda. Vso srečo

Odgovor na objavo uporabnika
odsotni na polno, 07.10.2021 ob 12:05

Lahko pomeni, da so zastoji, ker je del ali član komisije v karanteni ali bolan, naprimer, ali da so doma z majhnimi otroki, ki so v šoli dobili karanteno in zdaj delajo na daljavo (v tem primeru je starš otroka do 5.r upravičen do varstva zaradi višje sile, če se ne motim).

Meni se to dandanes zdi pogost pojav. Kamor koli se obrnem, tam je kaj kar teče počasneje, ker ljudje iz naslova karantene in bolezni pač ostajajo doma in to po 10 dni. Vključujem izkušnje z mojo službo in družbo, ogromno jih je doma zaradi okužbe ali karantene iz  naslova šole na daljavo.

Drugače pa prej ko slej boš dobil odgovor menda. Vso srečo

Ok, hvala. Saj razumem da se zavleče. Drugače v normalnih pogojih kako dolgo bi trajalo to preverjanje dokazil na katerem izmed uradov, ko so razgovori že mimo?

Pač od oddaje potrdil, dokazil, izpiskov itd. pa do tega, da spišejo skup dipis?

Hja, veliko razgovorov v JU zgleda povsem korektno pa so v resnici le farsa za javnost.

So spsoobni ti v oči gledat in ti lagati, brez težav.

Pa, da traja po več mesecev, da se zmigajo z odgovorom , je stalna praksa, ne samo sedaj, ampak že mnogo let.

Aja, nič nenavadnega ni, da zgleda razgovor ok. Potem pa nobenega glasu več od njih. Pa jih malce povprašaš kako in kaj pa rečejo, da so razpis umaknili in da ne bodo nikogar vzeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close