Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zaposlenemu poslali detektiva na začasno prebivališče

Zaposlenemu poslali detektiva na začasno prebivališče

Jaz bi na vašem mestu še preverila, če vozi električni avto pa če ima sončne celice na strehi. Kaj se to pravi.

Odgovor na objavo uporabnika
Delodajalec969, 14.10.2022 ob 10:57

Smo večje podjetje in imamo težavo z zaposlenim. Stalno prebivališče ima prijavljeno v kraju kjer se nahaja delovno mesto in je od prebivališča oddaljeno 15 minut. Potne stroške uveljavlja iz začasnega prebivališča, ki je oddaljeno 53 km od delovnega mesta. Zaradi potnih stroškov nadrejeni predlaga detektivski nadzor. Vaši predlogi …

Pozdravljeni!

Smo detektivska agencija Proekskluziv, ki se vsakodnevno ukvarjamo s takšnimi zadevami.

Če vas zanima kdo smo in kako poteka naše delo nas kontaktirajte na tel.

051 667 479

Mi smo kot podjetje najeli detektiva in je zadevo rešil kot se zagre profesionalen vse na nivoju. Delavec je dobil odpoved in vložil tožbo seveda je vse izgubil na sodišču. Šlo se je za goljufija prevoznih stroškov. Tukaj ni kaj razmišljati.

najeli smo to detektivsko agencijo

http://www.proekskluziv.si

joj @proeksluziv” a vam gre res tako slabo, da najprej z direktno reklamo uzgete, nato pa takoj se s prikrito… Na tak nacin, sploh v tej branzi, boste se naprej fehtali stranke na forumih.

Malo je poštenih delavcev, 06.12.2022 ob 21:32

Mi smo kot podjetje najeli detektiva in je zadevo rešil kot se zagre profesionalen vse na nivoju. Delavec je dobil odpoved in vložil tožbo seveda je vse izgubil na sodišču. Šlo se je za goljufija prevoznih stroškov. Tukaj ni kaj razmišljati.

najeli smo to detektivsko agencijo

http://www.proekskluziv.si

kak se lažete

goljufanje pri potnih stroških ni dopusten razlog za takojšno odpoved pogodbe

Če se delodajalec odloči za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga, mora najpozneje v 60 dneh od ugotovitve kršitve in najpozneje v šestih mesecih od nastanka kršitve pisno opozoriti delavca na izpolnjevanje obveznosti in možnost odpovedi, če bo delavec vnovič kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja v enem letu od prejema pisnega opozorila. Predpogoj za redno odpoved iz krivdnega razloga je namreč pisno opozorilo delavcu. Šele v primeru vnovične kršitve, ki mora biti storjena v zakonsko predpisanem roku, lahko delodajalec delavcu redno odpove pogodbo o zaposlitvi iz krivdnega razloga.

bodi prepričan da bo polno motiviran prišel na delo po detektivu…raje se pogovori in mu dvigni plačo pa boš imel zadovoljnega delavca..imam pa občutek da se ga hočeš znebiti in iščeš dlako v jajcu…

Zelo veliko mladih ima stalno prebivališče še vedno prijavljeno pri starših, živijo pa drugje v najemu, kjer imajo začasno prebivališče.

Vprašanje če je smiselno najemat detektiva. Da ne boste na koncu imeli samo stroške z detektivom po nepotrebnem. Vas potni stroški za tega zaposlenega stanejo cca. 180 eur na mesec (povračilo za dvosmerno mesečno vozovnico za 50 km).

Se kdo kdaj vpraša zakaj delavec laže? Da ne obsojamo prehitro. Recimo da mu izplačate minimalno plačo ali ravno par € nad njo. Doma ima otroke. Tudi žena dela za minimalno plačo. Ne razumem. Za detektiva imate denar za dvig plače pa ne? Če bi bile plače korektne ne bi imeli potrebe lagati! Pika. Sicer pa tudi pogovor reš vse. Posedete osebo in jo postavite pred dejstvo. Vprašate kako se lahko dogovorite. Dvig plače, malice itd.

Saj ne vem kam smo prišli. Navaden pogovor reši vse in ne neko zahrbtno pošiljanje detektivov. Potem boste vi dobili inšpekcijo na vrata v zameno.

To pa ni ok? Ali pač?

Ko pa delodajalec izkorišča delavca in išče kje vse bo lahko prišparal (minimalna osnovna plača, malica, kurjava, elektrika),kljub temu da podjetje deluje z miljonskimi zaslužki je pa vse vredu ?

Zakaj pa enostransko delodajalec ne zeli placati stroske prevoza na delo, ce se zaposleni preseli (nakup nepremicnine kjer potem dejansko zivi)? Vse je skregano z logiko. Zelimo fleksibilen delovni trg, zelimo mobilne zaposlene, ampak placat kot se dejansko spodobi to pa ne bi, kajne?

Preberi delovno zakonodajo!

Poznam človeka, ki je takole mutil z lokacijo, od koder se vozi na delo. Na koncu je bil pravnomočno obsojen za goljufijo (pogojna) in moral vrniti ves neupravičeno dobljen denar. To ni hec.

V podjetju smo imeli enega takšnega, ki je imel stalno prebivališče v kraju delovnega obrata, začasno prebivališče kjer naj bi dejansko živel pa cca. 50 km vstran. Dobival je lepo izplačane potne stroške. Seveda je detektiv ugotovil, da se na delo ne vozi iz začasnega prebivališča. Smo ga odpustili. Večjim podjetjem se splača preverjati.

Predlagam, da mu dvignete placo na “normalno” pa ne bo rabo krivin hvatat pri potnih, kot mor aveliko ljudi! Sram vas bilo! Placajte ludi da bodo delal pa hodl nasmejani v sluzbo, pa ne bo noben niti postudiral da bi se obešal na potne stroske! Me zanima podatek place, omenjenega v clanku, pa sem preprican da je okoli minimalca!

čekdisout, 07.12.2022 ob 12:15

kak se lažete

goljufanje pri potnih stroških ni dopusten razlog za takojšno odpoved pogodbe

Če se delodajalec odloči za redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga, mora najpozneje v 60 dneh od ugotovitve kršitve in najpozneje v šestih mesecih od nastanka kršitve pisno opozoriti delavca na izpolnjevanje obveznosti in možnost odpovedi, če bo delavec vnovič kršil pogodbene in druge obveznosti iz delovnega razmerja v enem letu od prejema pisnega opozorila. Predpogoj za redno odpoved iz krivdnega razloga je namreč pisno opozorilo delavcu. Šele v primeru vnovične kršitve, ki mora biti storjena v zakonsko predpisanem roku, lahko delodajalec delavcu redno odpove pogodbo o zaposlitvi iz krivdnega razloga.

O, pa je

Kar poglej

https://www.findinfo.si/medijsko-sredisce/v-srediscu/153694

Firma je pokvarjena in ni vredna delavca

Na vse ali nič, 06.12.2022 ob 18:11

Jaz bi na vašem mestu še preverila, če vozi električni avto pa če ima sončne celice na strehi. Kaj se to pravi.

To se je zgodilo meni danes. Detektiv podjetja me je kao preverjal če sem res na bolniški, dvignil je ves blok na noge, nazadnje me je “ulovil” točno pred ZD in preveril da sem pravilno odsotna, potem pa šok – pravi razlog da me je osebno prišel poiskat iz Celja, je bila vročitev odpovedi pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

Počutila sem se povsem ponižano, tudi če bi me odpoved počakala jutri na samem delovnem mestu, kamor bi sicer prišla jutri zjutraj ob osmih, bi jo brez cirkusa podpisala in sprejela odločitev uprave.

Najbolj me je raztogotil način, kako so to naredili.

Ponižujoče do konca.

Zdaj mi sicer do prenehanja čaka še dopust, a bi morala vseeno še oddelati dva dneva, kar se tako meni kot kolektivu zdi nemogoče, saj bi bili vsi napeti, jaz pa itak ne bi bila sposobna delati.

Prekinitev pogodbe je kao sporazumna, a seveda ni. Navedli so take “okoliščine”, da je jasno, da je skoraj v celoti navedeno izmišljeno.

Tak brutalen odnos imajo pri nas multinacionalke, ki zaposlujejo vedno samo za določen čas in to za minimalno plačo.

Obup.

Podjetje?

MANA prodajalna, podjetje Metro d.d., Celje.

Žalostno.

Ja, najemite detektiva, pa naj ugotavlja, zakaj pa ne. Sicer sodelavci sigurno poznajo resnico, ampak na osnovi tega pravno ne moreš ničesar. Ne vem pa, če zadostuje, da ga najde enkrat ali dvakrat, verjetno mora večkrat v daljšem obdobju.

Sosed je bil na bolniški in so mu poslali detektiva, ki je ugotovil, da ni doma, tako kot bi moral biti. Kje je bil ni ustrezno utemeljil, je bil odpuščen.

Postavlja se vprašanje ste zadovoljni z zaposlenim?V kolikor ste zadovoljni, je ta strošek prevoza zanemarljiv. O kakšnem podjetju govorimu, izpolnjujete  vse predpise delovne zakonodaje? V klikor je odgovor pritrdilen nadaljujte z analizo prebivališča, v nasprotnem utihnite  do nadalnjega. Pametnemu popolnoma dovolj!

Slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!

Plavi, 04.08.2025 ob 17:41

Slovenski delodajalci so jude, sotone, monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!

Drži. In to celo slovenska podjetja, ne samo tuji lastniki. V Mani je plača minimalna, vse dodatke izplačujejo z največjo muko.

Imajo pa za detektiva, ki se naokoli vozi z enim od dražjih modelov BMW.

Kršitve itak ni ugotovil, vse je bilo pravilno. V podjetju so se, sem naknadno izvedela od poslovodje, odločili za detektiva zato, ker je regionalna vodja na dopustu in mi sama ni zato mogla vročiti odpovedi. Bolano do konca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close