Zaposlena pri možu – porodniška?
Ke r sem pred časom že brala, da vas je tukaj kar nekaj, ki ste zaposlene pri možu v družinkem podjetju me zanima sledeče. Midva sva v podjetju sama (mož in jaz), jaz skrbim za finance (delno nej pa nam vodi tudi zunanje računovodstvo), nabavo, oglašam e na telefone, pa tudi z strankami delam določena dela. Zdaj se odločama, da bi imela še enega otroka, pa je problem, ker mož sam vsega ne bo zmogel, pa tudi on dela na terenu, jaz pa v pisarni. Jaz sem predlagala, da bi za čas moje porodniške najela kakega študenta. Pisarna je v prizidku nše hiše, tako da bi lahko bila jaz tudi na razpolago ob morebitnem problemu če se pač pojavi, da študent česa ne bi vedel ali znal. Prom pa se mi zdi, da je težko dobiti vsaj na našem koncu ki je bolj mali kraj študenta za 1 leto. Kako pa ste vi rešili takšen problem?
Hvala za vaša mnenja in izkušnje-
lp
Jaz pa mislim, da ni treba vse v en koš metat. Jaz sem kot dijakinja in študentka pomgala očetu pri vodenju firme in gre.
So pa te izkušnje zlata vredne. Mogoče bi potipala študenta/ko že v času nosečnosti in bi potem videla. V kolikor ne bi šlo pa še vedno lahko koga zaposliš. Samo ne sorodstvo spravljat v firmo. Rajši nekoga, ki mu lahko brez ovinkov in slabe vesti zapoveš.
http://www.ess.gov.si/SLO/DEJAVNOST/Programi/DeficitarniPoklici/PovraciloPrispevkovDel.htm sori,sem pozabila dodati link
Forum je zaprt za komentiranje.