Zaposlena na 4 ure-ali csd še kaj doda?
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Arhiv › Delovno pravo in zaposlitev › Zaposlena na 4 ure-ali csd še kaj doda?
Drugo leto po porodniškem dopustu grem zaradi tega,ker nisem dobila vrtca delat za 4 ure-in posledično manjša plača-ki je že prej bila minimalna.Ali CSD da kakšno razliko,karkoli?
Plačajo ti prispevke ,ven ne dobiš ničesar:Kar se mene tiče je tale zakon čisti primer kako država neracionalno porablja denar.
jaz mislim, da csd plača samo prispevke – razliko do polnega del. časa in še to od osnovne plače oz. najnižje bruto osnove, torej ne glede na tvojo višino plače…
ti boš dobila toliko, kolikor boš delala. zakaj misliš, da bi ti moral kdo še kaj dati zraven?
to tudi mene zanima!?
ker otrok ne bo vključen v vrtec, dobiš za 20% višji otroški dodatek (v primerjavi s tistim, ki bi ga dobivala, če bi bil otrok v vrtcu)
dobiš pol plače plus celo malico in cel prevoz ter cel dopust in cel regres.
Razliko pri vplačilo za delovno dobo (torej da se ti šteje da si delala po 8 ur) te časti država na račun pa tega seveda ne dobiš.
To ni res. Moja prijateljica je bila na minimalcu. Sedaj dela po 4 ure ter dobi razliko do minimalne plače!
Dobi razliko do polovične minimalne plače. Katera bi pa delala 8 ur, če bi za 4 ure dobila isti znesek.
Če si na minimalcu dobiš polovico minimalca, malico odvisno kako plačuje delodajalec in prevoz cel, dobiš pa posledično, ker imaš nižjo plačo tudi višji otroški dodatek in še tistih 20%.
Japajade. Pa dejte malo razmišljat zraven no.
Plače dobiš za toliko ur kolikor jih oddelaš. Konc.
Forum je zaprt za komentiranje.