zaposlen a brez plače
V današnjih časih je pač tako. Nekaj mesecev pač ni plače. Moje vprašanja so:
Ali ga lahko uveljavljam kot davačno olajšavo – vzdrževani zakonski partner – ni mi čisto jasno – on sicer nima statusa brezposelnega a tudi nima prihodkov?
Ne veva kako je s prispevki za pokojnino – zavarovanje? Baje ( rekli v računovodstvu) da ima za zdravstevno varstvo poskrbljeno, da čeprav ni plačano da velja??? Dodatno zdravstveno plačujeva sama.
Ali mu pripada nadomestilo za starševski dopust procentualno glede na višino njegove plače?
Kam paše med zaposlene ali nezaposlene?
LP
Oseba je zaposlena. Za vzdrževanega družinskega člana ga žal ne morete uveljavljati. Delodajalec podatke že posreduje DURSu, čeprav prispevki in davki niso plačani…
Glede zdravstvenega zavarovanja se mi zdi, da je tako, da ne dobijo vedno vseh podatkov o ne-plačilih.
Ne glede na neizplačilo plače mu nadomestilo za starševski dopust pripada glede na višino plače, če izpolnjuje ostale pogoje.
hmm..zanimivo..definitivno paše med zaposlene. torej bi rekla, da ga ne morete uveljavljati kot vzdrževanega družinskega člana – formalno ne. kar je rekla v računovodstvu drži, še vedno ima zavarovanje, a prispevki za pokojnino niso plačani. to je slabo.
če ne gre ravno za začasno situacijo bi jaz na moževem mestu pričela z iskanjem nove službe…
Forum je zaprt za komentiranje.