Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek zaplankanost

zaplankanost

Ker vsi tako radi opletate z zaplankanostjo, pa me res zanima, koliko sveta ste že videl, pa ne po televiziji!

Evo:1 Irak, Iran, Palestina, Vietnam
14 dni Grčija
3 mesece Nemčija in Francija (priprava na Afriko)
6 mesecev centralna afrika-Zambija, Mozambik, Ndola
Italija, Španija, Egipt, Kanarski pa le kot dopustnik

Deset let po vsem tem me ne vleče nikamor več, še do Hr. obale grem le zato, da otroci vidijo morje, ker imamo doli vikend.
Dovolj mi je sveta, doma mi je najlepše in ga ni dnarja, da grem dlje od Poreča!

2x v Ljubljani, potem nočne more štirinajst dni
6x v Celju, nočne more krajše
najraje doma pred televizorjem

Kot prvo , kaj ima zaplankanost s potovanji?! Hočeš reči, da kdor ne potuje (po svetu po možnosti, ne ve pa, npr kje so Vače i kaj je Vaška situla), je zaplankan? Zaplankanost je stvar duha.
Kot drugo, tudi jaz se imam najlepše pred TV, na kavču, da je moja družina na broju, kraje po svetu pa spoznavam prek TV, knjig, potopisov, interneta.
Vsak po svoje.

zaplankanost nima nobene zveze s tem, koliko sveta si videl v živo!
zaplankanost je v glavi.

A tekmujemo v tem, kje vse je že kdo bil? Pa kaj smo v vrtcu in stari 4 leta?

Zaplankanost pa res nima veze s tem, kje vse smo bili in kot je zgoraj ena napisala, je bolj stanje duha kot kaj drugega.

Opis in dejansko stanje se lahko razlikujejo tudi do 100%, vrjemi!
Drži, da je zaplankanost stanje duha, ampak če je duh v okvirju 25×25 kolikor meri monitor PC je to vsekakor nič!

Če napišem , da sem v Vietnamu jedla pse, ali pa videla kako so ga ubili in pripravili (bil je 11mesecev star) in v afriki propagirala spolno abstinenčnost in ne uporabo kondomov (če bi bili tam bi razumeli zakaj tako), mi bo kmalu prilepljena nalepka zaplankanca ali sovražnika živali..

ja valjda, če pa si RKC plačanec, da po svetu širiš njihovo propagando.

Ena Nena, me veseli, da si se malo považila, kje si bila. Verjemi, o bože, da smo tudi drugi bili dlje kot do sosedove Francke.

Npr. jaz sem bila v sosednji ulici, pa tudi v sosednjo vas sem šla enkrat. Bo v redu?

ja valjda, če pa si RKC plačanec, da po svetu širiš njihovo propagando.[/quote]

Točno te tem govorim!
Razumi kdor hoče!

Če jaz hodim po celem svetu na sestanke in to pomeni ponavadi letališče – hotel – sestanek – par urc frej – letališče – kaj imam potem od tega? Vidim bore malo tiste države, si pa širim izkušnje, mednarodna poznanstva ipd.

Če pa greš kot študent 3 mesece backpack po Avstraliji, pa naslednjo leto po Aziji pa naslednjo leto po Ameriki itd – to pa je že druga zgodba.

ja valjda, če pa si RKC plačanec, da po svetu širiš njihovo propagando.[/quote]

Točno te tem govorim!
Razumi kdor hoče![/quote]

razumemo, da so ti sprali možgane.
razumemo tudi, da nobena kampanja za abstinenčnost na svetu še ni dala pametnega rezultata. večinoma so bile kontraproduktivne.

busheva kampanja za abstinenčnost med najstniki v državi, ki je neskončno bolj razvita kot centralna afrika, je rezultirala samo v tem, da je med tistimi najstniki izredno porastel procent neželenih nosečnosti in spolno prenosljivih bolezni.

zdaj pa razumi, če moreš.

Pač, šla si se humanitarni turizem, drugi se gremo pa kar navadni turizem (beri: za potovanja zapravljamo svoj denar in ne humanitarnih prispevkov). In zakaj za vraga misliš, da si zato kaj boljša od nas ali pa od tistih, ki se turizma ne gredo???

Po naključju poznam tudi eno tako bivšo humanitarno turistko – pred leti je bila v Afriki in pomagala črnčkom (njene besede), na kar obiskovalce ob vsakem obisku v njeni hiši opozori povečana slika nje, ko drži črnega otroka v naročju. Ampak ti zagotavljam, da njej vsekakor to potepanje ni proti zaplankanosti prav nič pomagalo – zdaj, ko ima lastne otroke, jih nadira, pretepa, občasno zanemarja, da jim pa ne pusti uporabe TVja ali računalnika in jih vodi samo v cerkev in po pogrebih, ne pa po kakšnih prireditvah za otroke, je pa že druga zgodba.

Ne vem, kakšna si ti. To veš le ti sama. A vsekakor tvoja potovanja niso nobeno zagotovilo za nezaplankanost.

Točno te tem govorim!
Razumi kdor hoče![/quote]

razumemo, da so ti sprali možgane.
razumemo tudi, da nobena kampanja za abstinenčnost na svetu še ni dala pametnega rezultata. večinoma so bile kontraproduktivne.

busheva kampanja za abstinenčnost med najstniki v državi, ki je neskončno bolj razvita kot centralna afrika, je rezultirala samo v tem, da je med tistimi najstniki izredno porastel procent neželenih nosečnosti in spolno prenosljivih bolezni.

zdaj pa razumi, če moreš.[/quote]

In če centralno afriškemu človeku ponudiš kondomat in ga naučiš kako do kondoma, ter po 4 mesecih na pregledu pravi, da ne more zboleti, ker si je kupil “tučubu”, je pa to kaj?
Pa kaj ti moram napisati, da ga je rabil kot talisman, kor ostalih 70%, 80% prebivalstav ne zna brati, kaj jim bo navodilo o uporabi kondoma……

In enačeje centralnoafriškega človeka z američani je zaplankanost prve vrste!

Ja točno o tem govorim, poznaš eno žensko in vlečes vzporednico z mano! Zakaj?

Z rkc-jem nimam nič, srečala sem jih v Zambiji, kjer smo bivali v njihovem misjonu, in to je tudi vse, spomnim se imena duhovnika, ki je bil Italjan in že sem po zaplankanskointernetni logiki rkc-jevec!

Res je. Kot da je edina, ki je videla dalj od svojega nosa.

Res je. Kot da je edina, ki je videla dalj od svojega nosa.[/quote]

Ko sem rekla v začetku zaplankanost, ko nečesa ne poznaš popljuvaš, da si dvigneš ego!

Res je. Kot da je edina, ki je videla dalj od svojega nosa.[/quote]

Maš prav. Očitno misli, da je edina.

jaz pa avtorice nisem dojela, kot da se hvali. sploh ne. in tudi drugače sem razbrala to zaplankanost kot večina, ki ste jo kar poenačile z razgledanostjo.

sama dle od dunaja in budimpešte nisem prišla. ko bila majhna šopingi v italiji, avstriji, madžarski občasno in hrvaška obala in to je to.
nimam želje in potrebe po potovanjih, z veseljem grem na potopis, pogledam fotke ljudi, ki potujejo. potegne me pa ne.

mislim, da sem kljub temu dokaj razgledana, zaplankana pa tud mislim, da nisem. je pa lahko marsikdo kljub številnim potovanjim, predvsem taki, ki se gredo luksuzni turizem all inclusive varianta, vse organizirano. taki pridejo v tujo deželo (predvsem revne, nerazvite) in še vedno mislijo, da so carji, ker so tam kot turisti, običaji in lajfstajl se mi pa zdi, se jim zdi bolj kot ne butast (po mojem niti nimajo interesa spoznati družbe in navad) in taki prave pristnosti družbe, življenja niti ne probajo. moje mnenje, drugo je pa iti varianta nahrbtnik in med ljudi. to začutiti je čisto drugače. je pa večina pravih popotnikov, ki jih jaz poznam ful odprtih. željnih po novih znanjih, izkušnjah, spoznavanju drugačnih dimenzij lajfa. predvsem pa ne obsojajo.

zaplankanost v glavi je pa lahko res kar huda “bolezen” 🙂

Jaz bi opredelila zaplankanost kot nesposobnost dopuščanja drugačnosti.

potem pa si očitno naredil samo polovico naloge in mu nisi dopovedal, zakaj in kako se uporablja
verjemi, ljudi ne boš nikoli in nikdar prepričala v to, da ne bi seksali. ni šans, proč vržen denar.

[/quote]

sama sem tudi opravljala terene v afriki – študijsko … sicer na drugem področju in se z nazori RKCja ne strinjam…(oziroma z nazori neuporabe kondomov!!!)

enačenje vseh centralno afričanov je pa ravno tako … bedarija

v afriko spraviš celo ZDA, Rusijo pa še za nas verjetno ostane….

ne vem kako mi je to zgoraj uspelo…:) no moj odg – bolj pregledno

sama sem tudi opravljala terene v afriki – študijsko … sicer na drugem področju in se z nazori RKCja ne strinjam…(oziroma z nazori neuporabe kondomov!!!)

enačenje vseh centralno afričanov je pa ravno tako … bedarija

v afriko spraviš celo ZDA, Rusijo pa še za nas verjetno ostane….

ne vem, kdo vas je poslal tja, ampak dajat nepismenemu človeku pisana navodila za uporabo je pa biser prve klase.
očitno so na vsak način morali porabit denar, nima veze, če totalno neučinkovito. zato imajo navodila za uporabo še kake slikice zraven.

potem pa si očitno naredil samo polovico naloge in mu nisi dopovedal, zakaj in kako se uporablja
verjemi, ljudi ne boš nikoli in nikdar prepričala v to, da ne bi seksali. ni šans, proč vržen denar.[/quote]

Glej pišeš na pamet, zato pravim idi pogledat in šele potem boš razumela.

Adijo pamet. Kaj vse ne nosi naša ljuba Zemlja. Ena Nena, ti si pa res pravi jack med nezaplankanci. Vsaka čast, kapo dol! Irak, Iran, Vietnam, Palestina, celo Grčija! Tebi se pa že na daleč vidi, da si ena redkih, nezaplankanih. Daj mi bože da to vide moje stare oči…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close