Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo zapiranje s.p.

zapiranje s.p.

Zanima me, ali moram za zaprtje s.p.-ja (popoldanski, nezavezanec) narediti še kaj poleg tega, da oddam vlogo za zaprtje prek portala E-vem? Ali durs od ajpesa izve, da s.p. zapiram? Kako je z bilancami? Jih normalno oddam za 2010 + za prva dva meseca 2011?

Naredite izbris iz registra in do 31.03.2011 poročate bilanco Ajpesu in DURSU za leto 2010 in en mesec po izbrisu še bilanco za čas poslovanja v letu 2011.
Izbris preko E-vem omogoča vse na enem mestu, tako da sta o tem obveščena DURS in Ajpes.

Hvala!

Kaj je to E-vem ?

To je portal, kjer brezplačno uredite postopke, kot na primer ustanovitev podjetja, izbris, spremembe, … elektronsko ali pa se osebno zglasite na eni od izpostav.
Več si lahko preberete na:
http://evem.gov.si/evem/[/url]

Pozdravljeni!
Tudi sam sem zaprl s.p. – izbris iz PRS z 31.3.2011. Sedaj moram še narediti davčni obračun za 2011 in ga oddati na DURS.
Na forumih sem zasledil, da je potrebno narediti davčni obračun, bilanco stanja in izkaz poslovnega izida na dan pred izbrisom iz PRS, torej v mojem primeru na dan 30.3.2011.

Zanima me, če se v obračunu, bilanci in izkazu upoštevajo stroški prispevkov za socialno varnost zasebnikov, katerih obračun sem naredil in poslal na DURS 1.4.2011 in jih tudi na ta datum poravnal in knjižil, sam obračun prispevkov pa se nanaša na obdobje od 1.3.2011-31.3.2011.

Ali se v obračunu upoštevajo tudi stroški za telefonijo, katere račun bom prejel šele v aprilu, storitev pa je bila koriščena v marcu?

Hvala za odgovore.

Vse poslovne dogodke, ki so vezani na marec, ko ste še poslovali, poknjižite.

Hvala za odgovor. 😉

pozdravljeni,

zanima me kako je z zaprtjem s.p. in prijavo na zavod? A moram poslovati negativno, da sem kot s.p upravicena do zavoda, ali se lahko normalno prijavim kot vsi ostali?

hvala za odgovor in lep pozdrav.

Do denarnega nadomestila ste upravičeni, kadar izguba zaposlitve ne nastopi iz krivdnih razlogov. V primeru s.p. bi morali dokazovati, da niste zaprli iz krivdnih razlogov. Vse skupaj je malo bolj zakomplicirano in dolgotrajno.

pozdravljeni,

zanima me se sledece in sicer: imam namrec moznost upokojitve in koriscenja 24 mes zavoda; a je to pri s.p. mogoce samo v primeru nelikvidnosti? Jaz imam zaenkrat namrec poravnane vse obveznosti do DURSA in podobnih.

A imam sploh moznost upokojitve s koriscenjem opcije zavoda ali to v mojem primeru ni mogoce?

Hvala za trud in lp

Nadomestilo zavoda je možno, če prenehate opravljati dejavnost iz objektivnih razlogov.
Pri s.p.-ju je potrebno to dokazovati.

Več o denarnem nadomestilu si lahko prebereta na:
http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo

63. člen Zakona o urejanju trga dela opredeljuje v 4. odstavku v katerih primerih ste upravičeni. Citiram:
(4) Zavarovanci, ki niso bili zavarovani na podlagi delovnega razmerja, ne morejo uveljaviti pravice do denarnega nadomestila, če odjava iz vseh socialnih zavarovanj ni bila posledica objektivnih razlogov. Med objektivne razloge za odjavo iz zavarovanja se štejejo zlasti dalj časa trajajoča bolezen zavarovanca, insolventnost, stečaj, elementarna nesreča, večja materialna škoda na premoženju zavarovanca, izguba poslovnega prostora ali izguba poslovnega partnerja, na katerega je bilo v pretežni meri vezano poslovanje in drugi primerljivi objektivni razlogi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close