Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika zapečene palačinke

zapečene palačinke

Rada bi naredila skutine palačinke – palačinke + krema iz skute, sladkorja in jajc – pa ne vem, kako jih naj nato zapečem v pečici – na kakšni temperaturi, s čim naj jih premažem. A se s takim načinom priprave izogneš morebitni prisotnosti salmonele v jajcu, ki je v skutini kremi?

Čisto enostavno:

palačinke nadevaj, zvij, zdevaj v pomaščen pekač in prelij s sladko smetano (nestepeno!). Lahko še posuješ z zmletimi orehi ali pa cimetom – mljask.
Peči na 180°C, da smetana oz. palačinke rahlo porjavijo.
Če pa boš v nadev poleg skute, smetane, jajca, sladkorja, vanilija dodala še rozine, katere si prej namočila v rum – mmmmmmmmmmm….
Salmonela – mislim, da jo boš tako uničila…
Pa dober tek!

Skutine palačinke premažem z mešanico jajca in kisle smetane. Zapečem jih v precej vroči pečici. Pečem, dokler po vrhu ni lepo zapečeno (cca pol ure).

O salmoneli ne razmišljam.

S polurnim pečenjem v pečici pri 180 ali 200 st.C uničiš vse salmonele, brez skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close