Najdi forum

zanzibar -info

Z družino (otroka 2 in 8 let) se odločamo za zimske počitnice. Zanima me, če je že kdo bil v Zanzibarju, kakšne so izkušnje? – nasplošno, priporočate ali ne? Od vseh destinacij doslej smo bili še najbolj navdušeni nad Kenijo, to je verjetno podobno?

zanzibar je otok z mestom tone town in plažami okrog otoka. to so resorti kjer je hrana pijaca in spanje ter ostale aktivnosti odvisno od zvezvic resorta. cene 2004 bungalov na nungwi plazi (SZ) 25$ soba 2 osebi + koplanica wc. hrana je takorackoc dobavljiva samo v teh resortih morda ob sperhodu lahko kupis kako banano + v redkih vasicah ob teh turisticnih objektih. Animacije za otroke nisem opazil a tudi nisem bil v high class resortih vse je odvisno od budgeta drugace pa turistcni katalogi za zanzibar ne razocarajo saj je voda res taka in lepsa kot tam na slikah.
kenija je tako da so resorti v okolici mest vasi kamor gres lahko zvacer na sprehod vecerjo zabavo itd… zabava vrjetno je ce je vec ljudi. sam sem bil feb-mar 04.in ni bilo guzve. res pa da je otok velik in da lahko govorim le za del ki sem ga napisal..

uzivajte

hmm, bil popotniško na Zanziju – samo v Kamnitem mestu – ni za prehvalit (res fino), vseskozi kaj dogaja, zvečer pa sploh, ko zaživi obala na kateri pečejo morske dobrote – njami 🙂

samo na klasične plaže pa lahko kar pozabiš, pa tudi otroka bi se dolgočasila (govorim za Stonetown)

[http://www.pbase.com/ratluk/zanzibar] vsekakor priporočam!

LP L

ni kaj, zelo, zelo lepe fotke!!! slikal si s katerim aparatom?

ker bom verjetno šel kmalu tja, a mi lahko poveš kako si priletel v dar es salaam in zanzibar in če veš ali so kakšni poceni leti ali ladje do komorov, mayotte-a oz do madagaskarja kar je moj končni cilj.

slikal sem z nikonom d70s.
na znz sem priletel direkt iz nairobija s Kenya airways, karta je bla cca 60 jurjev. Drugače pa leti več privat družb iz dara, seveda pa je najcenejši trajekt, pa sploh ne vozi tako dolgo. z zanzibarja na madagaskar pa mislim, da ni nobene direkt linije.

če sem te prav razumel; privat družbe iz dar es salama oz. poceni trajekt vozijo(letijo) kam?
a si mislil zanzibar ali madagaskar?
hvala

na znz, na madagaskarju pa žal še nisem bil, je pa to eden izmed ciljev…

Ufffff noro noro dobre fotke….Imaš na ogled še kaj slik…katerekoli države?

Kakšne so pa tam kej cene? In domačini? So prijazni, kok kej gledajo kdaj te bojo okol prenesl, …? Se odločam med Zanzibarjem in Jamajko, pa me zanima še vaše mnenje? Nebi lih sam ležaal na plaži cele dneve, ampak tud spoznala način življenja, kulturo, kšne zanimivosti ipd. Torej kaj mislte da je bolš?

Morda želiš Lonely Planet. Pokliči.

LP!

Š3tof

Za Jamajko ne vem (iz druge roke – ni najbolj prijazna dežela, niti domačini ne slovijo ravno po gostoljubnosti in ustrežljivosti). Zanzibar se mi je zdel veliko boljši od celine – se pozna, da je še vedno dosti Arabcev. Daleč od tega, da bi bil rasist, ampak s ta črnimi nisem imel nikoli dobrih izkušenj (tako na V, kot tudi na Z Afrike).
V Stonetownu se mirno, vsaj za dan, dva “izgubiš” v labirintu ulic in uličic in opazuješ življenje ali pa zgolj pročelja stavb in stotine čudovitih vrat.

Osebno bi v vsakem primeru izbral Zanzibar. Jamajka se mi zdi taka karibska drzava (ja, osebno me karibi ne zanimajo), pa se po vseh pricevanjih je svinjsko draga… Na zanzibarju imas en kup aktivnosti, ki jih lahko pocnes, zgodovinsko pa so prakticno vse stvari povezane s suzenjstvom (preko otoka je sla “prodaja” crncev iz vzhodne afrike).

Zanzibar je tudi drazji od celinske Afrike, ampak OK… se da preziveti tudi z nizkim budgetom… Problem na Zanzibarju delajo predvsem prisleki s celine.

Ne vem… jest imam osebno s crnci kar dobre izkusnje (moras pa imeti veliko casa in potrpljenja)… v nasprotju z arabci in kubanci… se posebno slednjimi…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close