Zanositev v času odpovednega roka
Lep pozdrav!
Imam hud problem. Avgusta sem dala odpoved zaradi zamenjave službe. V novi službi nisem dobila nobegena potrdila, sem pa v tem času zanosila in novi delodajalci niso ravno najbolj navdušeni nad novico, tako da se odločajo kako bodo to izvedeli. Zanima me ali lahko podjetje zaposli nosečnico? V primeru, da bi po domače rečeno ostala “na cesti”, ali bi lahko dobila denarno nadomestilo od Zavoda za zaposlovanje? Sama sklepam da ne, saj sem sama dala odpoved. 🙁
Hvala za pomoč.
Lep dan vam želim.
Če si že podpisala pogodbo o zaposlitvi pri novem delodajalcu, si že zaposlena pri njem. Če pa si dala odpoved v prejšnji službi, ne da bi podpisala novo pogodbo o zaposlitvi (kar je nekoliko nespametno v vsakem primeru), potem se novi delodajalec lahko tudi premisli. Res pa je, da je to diskriminacija, še posebej, če so te izbrali na razpisu, sedaj pa ne bodo hoteli s tabo podpisati pogodbe. Res pa je, da če ne podpišeš pogodbe z njimi, potem si na cesti in ti res ne gre nadomestilo za čas brezposelnosti.
Seveda pa ni nobenih ovir, da delodajalec zaposli nosečo delavko. Upam,d a se bo to zgodilo.
Forum je zaprt za komentiranje.