Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Zanj zapravi celo premoženje

Zanj zapravi celo premoženje

Se to – ti ne trpis zaradi nje, temvec zaradi sebe in lastnih pricakovanj. Ti mislis, da bi ona morala razumeti tebe (ceprav ti nje ne), da bi ti morala dati denar. Tvoje “trpljenje” prihaja izkljucno iz in od tebe same, ne od prijateljice.

Ja, ne ve, kako je biti na tvojem mestu. Ampak to ni greh. Ona je vsaj iskrena in pove, kaj misli. Govori o svojem psu (ki mu ti pravis beskac – najbrz ce bi ona potebovala, da ga pazis, ga ne bi, kajne?), ti pa si tiho in ne poves nic, mislis si svoje, nato pa pises na splet o njej.

Malo premisli, kdo je tukaj tisti slab. In kdo bi lahko trpel zaradi koga.

Ne pozabi se, da ona ni kriva za tvojo financno in druzinsko situacijo, niti ti zaradi tega ni dolzna cisto nic.

Kaj točno imajo njeno finančno stanje, partner in pes opraviti s tabo? Prijateljici sta zaradi tega, ker sta si karakterno všeč, ker uživata v družbi in ker se po druženju bolje počutita. Ni tega? Potlej pač nista več prijateljici ampak se družiš z njo…hmm…zakaj že?

Odgovor na objavo uporabnika
msolivija, 29.01.2022 ob 10:47

Kaj točno imajo njeno finančno stanje, partner in pes opraviti s tabo? Prijateljici sta zaradi tega, ker sta si karakterno všeč, ker uživata v družbi in ker se po druženju bolje počutita. Ni tega? Potlej pač nista več prijateljici ampak se družiš z njo…hmm…zakaj že?

Hecno vprašanje :). Ja druži se z njo z upanjem da se bo lahko finančno prisesala nanjo, ker so jo prejšnji financerji zapustili in jih ne more več čuzat. Sam pes ji je na poti. Pes jo je premagal 🙂

Tvoj froc – tvoj problem. Zakaj bi te morala tvoja prijateljica finančno podpirati in skrbeti za tvoj problem? Saj ti ga ni ona naštepala. Upam, da te spregleda in si namesto tebe raje omisli še enega psa.

Imam podobno izkusnjo, a z drugacnim pogledom.

Prijateljica. Najboljsa. 20 let. Skupaj sva preziveli se in se in se.

In se je zgodilo, da sem jaz padla na dno, ona pa poletela v visave. Jaz na dnu na vseh podrocjih, ona v visavah na vseh podrocjih.

Nisem pricakovala njene denarne pomoci, niti zelela, niti mi je padlo na pamet, da bi mi morala kakorkoli pomagat.

Nisem ji bila zavistna, ceprav sem tu na forumu tudi to slisala, da me daje zavist.

Bila sem pa jezna na zivljenje. Enemu da vse, drugemu vse vzame. Blazno nefer!

Najine poti so se takrat razsle, ker je skrivala stvari ored mano. Skrivala je nov avto, skrivala potovanja in podobno. Jasno, da ni treba, da mi vse pove, a meni se je zdelo neumno in blesavo, da mi govori o najlobjih intimnih stvareh, spusti pa podatek, da gre v Dubaj in avto parkira 3 ulice naprej od mene, da ne vidim, da ima nov avto. Mislim, sori, kaj se pa gres?!

Midve sva se razsli, jaz sem se pobrala in stvar resena.

Iz tistega casa, no, se pred tistim casom, sem imela se dve prijateljici, ena nesramno bogata, res multi, druga financno na nivoju tiste prve bestice. Obe sta ostali takrat in sta se danes v mojem zivljenju. Nikdar od nobene nisem dobila, niti pricakovala enega edinega €€. Razlika je bila le ta, da sta se do mene se vedno obnasali kot do cloveka, ne pa kot do uboge propadle pare.

Zelim povedati, da razumem pocutje in razocaranje avtorice, a prijateljstva v tem odnosu ni. Se bo treba vsest, premislit in iti naprej v zivljenju, nove poti se vedno odprejo.

Ona spada v obe skupini ljudi, ki jih jaz ravno ne izbiram za prijatelje. 1. Že od malega ji je vse postlano z rožicami (vse kar ima so ji zagotovili drugi, njej ni bilo potrebno nič da ima kar ima). Taki ljudje se ponavadi ne znajo druga kot hvaliti. 2. Ne želi imeti otrok. Praviloma so to bolj sebični ljudje, ki sebe postavljajo na prvo mesto in če niso pripravljeni skrbeti in se svojemu ugodju odpovedati za svojega otroka, potem tudi drugi na take ljudi ne morejo ravno računati.

In sedaj od ženske, ki spada v obe skupini pričakuješ pomoč? Meni je čudno da sta sploh bili prijateljici oz. najboljši prijateljici.

Daj jo malo na stran. Tudi, da se ti ohladiš.

So ljudje, ki nimajo empatije do drugega človeka. Taka je danes družba in tako vzgajamo tudi otroke. Žal.

Punca najbrž nikdar ni občutila pomanjkanja in nima občutka za to. Če bi ga imela, se s svojim standardom ne bi tako ponašala pred tabo. Sploh zdaj, ko ti gre slabše.

Tudi jaz imam manj kot moji prijatelji in si lahko privoščim manj. In jih moram (žal) včasih pač opomniti na to. Tisti, ki me razumejo, so ostali moji prijatelji.  Tisti, ki ne, jih danes ni več v moji družbi.  In veš  kaj. Niti jih ne pogrešam.

Tisti, ki so ostali, imajo radi mene, ne moj standard.

Sej se zavedas da je denar njen in ti ni dolzna dat popolnoma nic. Tako kot si se ti odlocila imeti otroka, se je ona odlocila imeti psa, edina razlika je, da si ona psa lahko privosci. Tvoja situacija je slaba, ampak ni njena krivda, da imas otroka,gi si ga ne mores privosciti. Seveda je pa ocitno, da nista pravi prijateljici, ti si nanjo ljubosumna, ona pa nate ne gleda kot na bliznjo prijateljico.

Mama treh, 30.01.2022 ob 08:45

Ona spada v obe skupini ljudi, ki jih jaz ravno ne izbiram za prijatelje. 1. Že od malega ji je vse postlano z rožicami (vse kar ima so ji zagotovili drugi, njej ni bilo potrebno nič da ima kar ima). Taki ljudje se ponavadi ne znajo druga kot hvaliti. 2. Ne želi imeti otrok. Praviloma so to bolj sebični ljudje, ki sebe postavljajo na prvo mesto in če niso pripravljeni skrbeti in se svojemu ugodju odpovedati za svojega otroka, potem tudi drugi na take ljudi ne morejo ravno računati.

In sedaj od ženske, ki spada v obe skupini pričakuješ pomoč? Meni je čudno da sta sploh bili prijateljici oz. najboljši prijateljici.

Hahahaha cist stekam zakaj ti ne da nic dnarja, pomoje te ne more prenasat kot ti ne nje. In da si jo drznes oznacit za sebicno, ker noce imet otrok, edina sebicna tule si ti, ki spravljas otroke na svet pol jim pa tud frizerja nemors placat. Ves si sebicna, egoisticna in neodgovorna da kotis otroke brez financne stabilnosti pol pa krivis druge za svoje probleme. Upam da se usakic poserjes od ljubosumja, ko ima pes novo frizuro ti in tvoj froc pa nemarna tacata okoli. Luzerka si

Se dobr da use boli kurac kaj si ti mislis boomer

Kdo tu ni prijateljica? Ti bi želela, da ona tebi financira lajf.

Ej, razumela bi te, če bi rabila družbo, pomoč pri varstvu, igranje otroka s psom, službo.

Da pa rabiš njen denar.

Vidve sta obe sfalili. Ona s komentarji, da otrok ni urejen. Ti pa z zavidanjem in sli po njenih prihodkih.

Da rabiš v tem primeru nasvet od tu??!

Brezčutna je.  če res nimaš za osnovne stvari , je grdo od nje, da ti ne pomaga. Sploh če sta bili najboljši prijateljici. Pri meni je tako, imam denar, čeprav se ne preseravam, sem racionalna kolegica, ne prijateljica, isto ločena, jamra, da nima, A hkrati umetne obrvr, trepalnice, umetni nohti na rokah in nogah. Ampak takoj najde rešitev kako bi prišla na vikend na morje, pa fajn bi jo morali pogostiti, vse častili mi, ker ona je uboga ločenka . Zato ji  ne pomagam, ker za moje pojme ima dovolj

psov je ko dreka ne razumem kako lahko spiš z psom v postalji ali da ti polže dojenčka ko si poliže rit potem tebe ali otrka imam zelo rada živali ampak do svoje mere pes ne spada v stanovane

Kako lahko ti zaradi njenega življenja trpiš? Saj ni tvoja žena. Je izbirala v življenju različne odločitve kot ti. Ja, ima denar, pa kaj pol? Saj sama za to dela, zavestno nima otrok, nima partnerja in ga zapravlja kakor ji paše. Ti pa si doživela nekaj strašnih stvari (žal mi je), ampak zakaj je zdaj prijateljica tu kriva? Kje pa piše, da ona tebi mora pomagat? Če potrebuješ pomoč, prosi. Povej direktno. Ampak vedi eno, da denar uniči prijateljstvo oz ga že. Ne privoščiš ji uspeha, a čeprav pol nima tega kar si imela ti.

Raje jo prosi, da ti da službo, da ti pomaga najti zaposlitev/delo, kot pa posojilo denarja kot takega. Če pa se ne moreš družiti z prijateljem, ki imajo boljši družbeni in finančni status, imaš pa ti problem. Tudi jaz sem na tem, ampak jih ne obsojam – saj sami so garali, da so prišli do tja, kjer so. Meni pač ni uspelo, pa kaj? Zakaj so zdaj oni krivi, da mi ni? Niso, ane. Logika.

Njen pes je njen član družine. Pomeni ji ravno toliko, kot tebi tvoji otroci.

Njen denar je in lahko z njim počne, kar želi. Četudi ji je žlica padla v med, ona ni dolžna nikomur nič. Niti dajati in niti posojati denarja, če tega ne želi. Niti kao prijateljici ne.

Pa da ne boš v luft skakala, vem  kako je, ko nimaš, sem verjetno še na slabšem kot ti… In imam kar nekaj kolegov in kolegic, tudi prijateljic_ev, ki imajo veliko denarja… Pa mi nikoli ni niti enkrat padlo na pamet, da bi mi kdo od njih moral pomagati, posojati, ali karkoli dajati.

In ne, v prvi vrsti ti nisi prijateljica, ker si ji zavistna in ji ne privoščiš. Pa lahko ti tu zdaj pišeš, kar želiš, je že po načinu pisanja vse jasno.

Glede na to, da si sedaj postala samohranilka in v težki situaciji (iskreno sožalje za mamo)… Se pravi, da ti prej ni šlo slabo… Oseba pravi obraz pokaže, v odnosu do drugih, ko ima vsega dovolj… Koliko prijateljem si ti pomagala, ko si imela in, kakšen odnos si imela do tistih, ki nimajo? Iskreno. Roko na srce, večina ljudi, ne pomisli na druge, dokler niso sami na tleh…

Zato prvo poštimaj stvari pri sebi, ker imaš ti težave, potem pa boš lahko privoščila tudi drugim… Lahko si hvaležna, da si, kjer si. Ker vedno je lahko še slabše… Pa tudi boljše, seveda…

Upam, da se ti življenje kmalu obrne na boljše. Srečno

Entitlement, 29.01.2022 ob 09:15

Tvoj problem je, da si mislis, da so ti drugi dolzni pomagati, ker ti nimas. Njen bevskajoc pes, njeno financno stanje s tem nimajo nic. Tudi ce bi imela malo vec od tebe, bi pricakovala, da ti pomaga, oziroma kar nekaj da.

Tu vajina razlicna zivljenjska stila ali pogledi na zivljenje sploh nimajo veze. Sama pravis, da si izgubila vse. Ampak meni se zdi, da nikoli nic nisi imela, morda si zivela pri mozu oz njegovi/njihovi hisi. Nikoli ni bila tvoja, nic nisi izgubila. Ja, mamo si, ampak a ti je tudi ona pomagala? Financirala? Ker tako se razume. Tvoji “sponzorji” so odsli in nimas vec drugih, ki bi pokrivali tvoje stroske. Zdaj to pricakujes od prijateljice.

Obe sta odrasli. Obe smeta s svojim denarjem poceti, kar hoceta. Tebe muci, ker ona lahko pocne dosti vec, ker ga ima, ti pac ne. Namesto da se ukvarjas z njenimi financami, se daj s svojimi. Pojdi na CSD, ugotovi, kaj ti (se) pripada. Ce nimas strehe nad glavo, zaprosi za obcinsko oz socialno stanovanje. Ce imas slabo placano sluzbo, isci boljso. Ce nimas sluzbe, si jo najdi. Ce zivis v preveliki hisi, oddaj del. Ce zivis v prevelikem stanovanju, prodaj in pojdi v manjsega. Ali oddaj in pojdi v manjsega. Ali karkoli ze.

Zrihtaj prezivnino od bivsega. Ali od prezivninskega sklada, ce od njega ne bos dobila, ker nima. Vse ti bodo povedali na CSD, jaz ne poznam detajlov.

Res pa bo za to potrebne nekaj aktivnosti s tvoje strani, ne zgolj pricakovanja, kaj ti pripada. Pripada ti od prijateljice prav nic ne, cetudi ima ona po tvoje bogastvo, ti pa nic. To je skoraj kot bi nekdo rekel, da ker ne more imeti otrok, ti pa svojega ne mores prezivljati, mu ga lahko das. Ja, grozna primerjava, ampak mogoce ti kapne.

Sami smo odgovorni za svoje zivljenje in svojo dobrobit. Ne ona, ne jaz. Morda res nimata skupnih tock v zivljenju, ampak to ni problem. V tem razmerju tudi ni problem, da ti nimas, temvec da avtomatsko pricakujes, ob tem pa ji se zavidas in vihas nos nad njo in njenim psom. Morda je ona plehka, ampak ti pa tudi nisi neka perla.

Bravo ??

Jezna na prijateljico, 28.01.2022 ob 11:56

Z najboljšo prijateljico imava zadnje leto precej različni življenji in nekako sva prišli do točke, ko nimava resnično nič veš skupnega. Ona ne razume mene in jaz ne nje.

Sama sem v zadnjem letu ostala samohranilka, izgubila sem službo, umrla mi je mama. Ostala sem praktično brez vsega.

Prijateljica ima vse. Ima premožnega partnerja, starše, ki so ji kupili stanovanje, dela v domačem podjetju, cel svet je njen. Otrok si ne želi saj bi jo omejavali. Ima pa majhnega bevskajočega psa, za katerega je pripravljena narediti vse. Zanj zapravi celo premoženje in to mi tudi rada pove. Od kopanja v pasjem salonu, pasjega vrtca, najdražjih posteljic in pač vsega kar pes potrebuje in še več tistega kar ne.

Zadnjič mi je govorila koliko na mesec zapravi, konkretni zneski, ko pa sem ji omenila, da otroka sama strižem doma, ker nimam denarja za frizerja, pa ona meni, da se to pa vidi, da nimam otroka več tako urejenega kot nekoč. Pustila me je brez besed.

V teh težkih časih bi mi lahko priskočila na pomoč, tudi finančno, pa se dela kot da ji ni mar. Imam pa občutek, da misli, da sem ji nevoščljiva, kar pa ne drži, sem pa jezna zaradi njene arogance in žalostna, ker ne vidi in ne razume. Nikoli je nisem imela za tako brezčutno.

Ona psu vse, jaz pa skoraj za osnovne stvari za otroka nimam. Sanja se mi ne kako bi odreagirala, če bi jo prosila za pomoč, skrbi pa me, da bi psa postavila na prvo mesto, zato je rajši ne prosim in trpim naprej.

Bi ji morala povedati kar ji gre in na kocko postaviti prijateljstvo? Ali to sploh je prijateljstvo? Je možno, da je ona taka od nekdaj, samo jaz tega opazila nisem? Rada bi, da ve da tudi zaradi nje trpim, pa se ji res ne upam povedati.

Enostavno nekateri so tako površni in ne opazijo življenj drugih, vse gledajo skozi sebe. Po drugi strani tudi tebi ne bi smelo biti vredu, da bi njo prosila za karkoli, ker verjetno ne želiš, da bi ona izvedela, da ti gre tako slabo. Glej, obe nekaj imata in nekaj nimata, kar pa še ne pomeni, da se ne moreta družiti.

Zakaj na tem svetu bi te ona mogla financirat? Daj mi lepo lepo prosim to razloži! Kaj ti je dolžna? Bruh, kaj vse naša Zemlja nosi. Ona ima svoj denar in ga zapravi zase. Za svojega psa ali pa za ljubčka, če ga ima. Kaj te briga. Ti imaš svoj denar in ga obračaj kakor zmoreš. Najdi si službo, magari 4 ure minimalc, pa od tam naprej. Otroci pa v vrtec/šolo. Tak je lajf. Delat bo treba ne pa gledat kaj ti bo kdo dal.

Avtorica, dobro si se zaklala. Mislila si, da boš dobila pomilovanje, pa so ti jih napeli. Vsaj 2x preberi in se zamisli. Ni ti ona dolžna nič, tudi ti ne bi njenega bevskajočega psa popazila, kar je že eden pravilno ugotovil; posebej pozorno preberi Entitlement-a in še nekaj drugih, pa se zamisli, če se imaš s čim

Mamica sama z otrooma hodi verjetno spad ob polnoci, ko uredi vse. Ob treh naj gre spet delat in pusti svoje otroke same, brez nadzora doma?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close