Zanj zapravi celo premoženje
Z najboljšo prijateljico imava zadnje leto precej različni življenji in nekako sva prišli do točke, ko nimava resnično nič veš skupnega. Ona ne razume mene in jaz ne nje.
Sama sem v zadnjem letu ostala samohranilka, izgubila sem službo, umrla mi je mama. Ostala sem praktično brez vsega.
Prijateljica ima vse. Ima premožnega partnerja, starše, ki so ji kupili stanovanje, dela v domačem podjetju, cel svet je njen. Otrok si ne želi saj bi jo omejavali. Ima pa majhnega bevskajočega psa, za katerega je pripravljena narediti vse. Zanj zapravi celo premoženje in to mi tudi rada pove. Od kopanja v pasjem salonu, pasjega vrtca, najdražjih posteljic in pač vsega kar pes potrebuje in še več tistega kar ne.
Zadnjič mi je govorila koliko na mesec zapravi, konkretni zneski, ko pa sem ji omenila, da otroka sama strižem doma, ker nimam denarja za frizerja, pa ona meni, da se to pa vidi, da nimam otroka več tako urejenega kot nekoč. Pustila me je brez besed.
V teh težkih časih bi mi lahko priskočila na pomoč, tudi finančno, pa se dela kot da ji ni mar. Imam pa občutek, da misli, da sem ji nevoščljiva, kar pa ne drži, sem pa jezna zaradi njene arogance in žalostna, ker ne vidi in ne razume. Nikoli je nisem imela za tako brezčutno.
Ona psu vse, jaz pa skoraj za osnovne stvari za otroka nimam. Sanja se mi ne kako bi odreagirala, če bi jo prosila za pomoč, skrbi pa me, da bi psa postavila na prvo mesto, zato je rajši ne prosim in trpim naprej.
Bi ji morala povedati kar ji gre in na kocko postaviti prijateljstvo? Ali to sploh je prijateljstvo? Je možno, da je ona taka od nekdaj, samo jaz tega opazila nisem? Rada bi, da ve da tudi zaradi nje trpim, pa se ji res ne upam povedati.
Jezna na prijateljico, 28.01.2022 ob 11:56
Z najboljšo prijateljico imava zadnje leto precej različni življenji in nekako sva prišli do točke, ko nimava resnično nič veš skupnega. Ona ne razume mene in jaz ne nje.
Sama sem v zadnjem letu ostala samohranilka, izgubila sem službo, umrla mi je mama. Ostala sem praktično brez vsega.
Prijateljica ima vse. Ima premožnega partnerja, starše, ki so ji kupili stanovanje, dela v domačem podjetju, cel svet je njen. Otrok si ne želi saj bi jo omejavali. Ima pa majhnega bevskajočega psa, za katerega je pripravljena narediti vse. Zanj zapravi celo premoženje in to mi tudi rada pove. Od kopanja v pasjem salonu, pasjega vrtca, najdražjih posteljic in pač vsega kar pes potrebuje in še več tistega kar ne.
Zadnjič mi je govorila koliko na mesec zapravi, konkretni zneski, ko pa sem ji omenila, da otroka sama strižem doma, ker nimam denarja za frizerja, pa ona meni, da se to pa vidi, da nimam otroka več tako urejenega kot nekoč. Pustila me je brez besed.
V teh težkih časih bi mi lahko priskočila na pomoč, tudi finančno, pa se dela kot da ji ni mar. Imam pa občutek, da misli, da sem ji nevoščljiva, kar pa ne drži, sem pa jezna zaradi njene arogance in žalostna, ker ne vidi in ne razume. Nikoli je nisem imela za tako brezčutno.
Ona psu vse, jaz pa skoraj za osnovne stvari za otroka nimam. Sanja se mi ne kako bi odreagirala, če bi jo prosila za pomoč, skrbi pa me, da bi psa postavila na prvo mesto, zato je rajši ne prosim in trpim naprej.
Bi ji morala povedati kar ji gre in na kocko postaviti prijateljstvo? Ali to sploh je prijateljstvo? Je možno, da je ona taka od nekdaj, samo jaz tega opazila nisem? Rada bi, da ve da tudi zaradi nje trpim, pa se ji res ne upam povedati.
menim, da ti ni prava prijateljica… ne samo,da bi jaz sama pomagala prijateljici v finančni stiski, če bi sama imela čez glav za preseravanje, ampak tudi, če ti ne pomaga, zasmehovanje in dajanje slabega občutka človeku, ki se v stiski znajde po svoje(kot si se ti) je gnilo in podlo.
te razumem – sama tudi nimam, in se sama doma strižem… sem si kupila škarje frizerske v tediju za par evrov, yt prižgem profi frizerko z navodili in gremo… pač se moramo znajti… in pohvale mamica ti za to…
ne vem s čem strižeš- ke ti je kaj v pomoč s frizerskimi škarjami meni gre bolje dosti kot z navadnimi – kot rečeno v tediju so bile cel kpl za 3 evre pred leti.
Sem prepričana da tvoj otrok je ok in lepo skrbiš zanj. ne pusti da te neka zloba tlači dol. vse pohvale za to,da se znajteda in zmanevrirata tudi v stiski.
Imata pa lepo dušo – tega še tak denar ne da in ne kupi…. in očitno tega tvoja prijateljica ne bo nikoli imela – po njenih dejanjih sodeč.
jaz se na tvojem mestu ne bi več toliko družila z njo, res ne potrebuješ sejanja negativne energije nate in na tvojega otroka.
Saj te ne razume , ne zameri ji, vem o čem pišeš sem sprobal, imel sem vse , iz policajev in carinikov v tistem času sem se delal norca, dobesedno vse bi lahko kupil, vse je bilo moje, potem pa je prišel čas suhih krav, vse kar sem zaslužil sem moral vložiti naprej v stroje in orodja, živeli smo od ženine precej slabe plače, morda mi je ostalo 200, 300€, včasih še toliko ne, tankal sem po 20 litrov ker za več nisem imel, to je trajalo kar nekaj let, človek postane bolj pozoren, danes mi spet gre precej dobro, večina letno ne vidi toliko kot zaslužim na mesec, vem pa kaj je to stiska in kaj je biti reven.
Avtorica jaz te razumem, pač stisni, probej si dobiti še neko delo na popoldanski normirani sp, morda pospravljanje lokalov, morda bifejev pred odprtjem od 3 do 5 zjutraj ko otroka spita, karkoli da ujameš še kak €.
zavistna si, 28.01.2022 ob 13:18
Ti si zavistna in ljubosumna, ona te pa ne vidi.
Vidve ze v startu nista bili prijateljici, ampak ena drugi druzba, med vama ni custev, ki so nujna za pravo prijateljstvo.
Ona ne cuti tvoje stiske, ti pa ne cutis njene potrebe, da razvaja svojo zivalico.
Kje je tu prijateljstvo? Ga ni.
Točno tako. In pes nima nič pri tem 🙂
Vajin odnos je totalno površinski. Ti pričakuješ da ti ona ponudi denar, oz. kar je še hujše očitno misliš da ti pripada da ti pomaga ker ima pač več kot ti. Ona pa ne vidi tvoje stiske, niti je ne razume. Če bi bile res prijateljice, bi ti nehala pričakovati finance od drugih, oz. jo prosila za pomoč in ji razložila zakaj jo potrebuješ, bi ji razložila da se grozno počutiš ko ti govori o svoji potrošnji (ki btw nima nič s tabo, ljudje lahko zapravljamo svoj denar za kar se nam sprdne tudi če se tebi zdi glupo)….bi se pač pogovarjale kot prijateljice. Ampak ne, vidve pač sta si samo družba za dolgčas preganjat. Ni to prijateljstvo. Prijateljstvo ne more biti tako površinsko. Za v nadaljno nasvet….če nisi zmožna biti vesela za druge, vesela za prijateljico da ji je udobno v življenju čeprav tebi ni….si najdi sebi podobne. Ker v prijateljstvu pač ni prostora za tvojo zavist. Pa tudi tebi škodi. Ker se v takih položajih očitno postaviš v vlogo žrtve, kar ti čisto nič ne pomaga.
Tole sploh ni nobeno prijateljstvo. Zaradi nje trpiš? Pol lohk trpiš, zaradi neskončno ljudi takih in drugačnih. Naključnih. Pusti jo miru. Pojdi na center za socialno delo. Daj oglas za fanta. Karkoli. Če bi imela še kakega otroka. Daj oglas in se preseli k komu. Tega ti ni treba. Najdi novo prijateljico.
HJCG, kot da je pa moske, h katerim bi se lahko preselila, na pretek! In sploh, da se sprejmejo tujega otroka! Le zakaj bi ona imela se enega otroka tam kar z enim, samo zato, da bi imela kje ziveti? Kaj je s tabo? Dober moski je danes tombola, le redke imajo to sreco, da dobijo normalnega. Vecinoma so sami cudaki, luzerji, pijanci, nasilnezi, brezdelnezi, itd, itd.
sozalje za mamo!kot prijateljici najbolje ne gresta skupaj.ona se naj kar nosi s svojim cuckom,tebi pa zelim,da se cimprej poberes.izkoristi vse kar csd ponuja pa kaksno delo si poizkusaj najti,pa mogoce kakse zares dober partner,saj vseh tud ni treba metati v izti kos.taksno kolegico pa odpikaj,ona zivi v oblakih ti pa v krizi na realnih tleh.vso sreco tebi in otrocku.
se strinjam, 28.01.2022 ob 13:46
Točno tako. In pes nima nič pri tem 🙂
Vajin odnos je totalno površinski. Ti pričakuješ da ti ona ponudi denar, oz. kar je še hujše očitno misliš da ti pripada da ti pomaga ker ima pač več kot ti. Ona pa ne vidi tvoje stiske, niti je ne razume. Če bi bile res prijateljice, bi ti nehala pričakovati finance od drugih, oz. jo prosila za pomoč in ji razložila zakaj jo potrebuješ, bi ji razložila da se grozno počutiš ko ti govori o svoji potrošnji (ki btw nima nič s tabo, ljudje lahko zapravljamo svoj denar za kar se nam sprdne tudi če se tebi zdi glupo)….bi se pač pogovarjale kot prijateljice. Ampak ne, vidve pač sta si samo družba za dolgčas preganjat. Ni to prijateljstvo. Prijateljstvo ne more biti tako površinsko. Za v nadaljno nasvet….če nisi zmožna biti vesela za druge, vesela za prijateljico da ji je udobno v življenju čeprav tebi ni….si najdi sebi podobne. Ker v prijateljstvu pač ni prostora za tvojo zavist. Pa tudi tebi škodi. Ker se v takih položajih očitno postaviš v vlogo žrtve, kar ti čisto nič ne pomaga.
se strinjam s tem vsem … onidve pač nista prijateljici, mogoče celo nikoli nista bili, zgolj površinski odnos ..
To ni prijateljstvo… Moškim iz tvoje strani!! Kako si lahko nekomu fovs in kako ti lahko pade na pamet da ti mora nekdo nuditi pomoč??? Zakaj a ti jo je dolžna??? Ja pač lahko si privošči in si. Pes ji je kot otrok kdor ima žival ve. Najdi si drugo boljšo plačano službo. Ali pa se neko delo. Samo od sebe nebo prišlo. Lahko bi ti pomagala pa bi bilo kdaj dovolj?? Sicer pa kot sem rekla ni dolžna ni ona tvoj partner! Otroci imajo očeta
Ja sožalje ob izgubi Mame.
Toda to ni varjanta da ti moraš jamrati in misliti o prijateljici kako bi ti lahko pomagala. Postavi se na lastne noge in poskrbi zase in otroka. Poišči si službo povsod iščejo delovno silo pa če tudi za minimalca. Je boljše kakor doma sedet in misliti o prijateljici koliko zapravi za psa. In potem kako boš preživela sebe in otroka. Če si sama ne boš pomagala drugi ti nebo boš morala tudi sama nekaj prispevati za boljše jutri. Prijateljico pa odmisli ki se pred teboj samo šopiri in ti kaže kako si ti nesposobna. Pa l p.
Tvoj problem je, da si mislis, da so ti drugi dolzni pomagati, ker ti nimas. Njen bevskajoc pes, njeno financno stanje s tem nimajo nic. Tudi ce bi imela malo vec od tebe, bi pricakovala, da ti pomaga, oziroma kar nekaj da.
Tu vajina razlicna zivljenjska stila ali pogledi na zivljenje sploh nimajo veze. Sama pravis, da si izgubila vse. Ampak meni se zdi, da nikoli nic nisi imela, morda si zivela pri mozu oz njegovi/njihovi hisi. Nikoli ni bila tvoja, nic nisi izgubila. Ja, mamo si, ampak a ti je tudi ona pomagala? Financirala? Ker tako se razume. Tvoji “sponzorji” so odsli in nimas vec drugih, ki bi pokrivali tvoje stroske. Zdaj to pricakujes od prijateljice.
Obe sta odrasli. Obe smeta s svojim denarjem poceti, kar hoceta. Tebe muci, ker ona lahko pocne dosti vec, ker ga ima, ti pac ne. Namesto da se ukvarjas z njenimi financami, se daj s svojimi. Pojdi na CSD, ugotovi, kaj ti (se) pripada. Ce nimas strehe nad glavo, zaprosi za obcinsko oz socialno stanovanje. Ce imas slabo placano sluzbo, isci boljso. Ce nimas sluzbe, si jo najdi. Ce zivis v preveliki hisi, oddaj del. Ce zivis v prevelikem stanovanju, prodaj in pojdi v manjsega. Ali oddaj in pojdi v manjsega. Ali karkoli ze.
Zrihtaj prezivnino od bivsega. Ali od prezivninskega sklada, ce od njega ne bos dobila, ker nima. Vse ti bodo povedali na CSD, jaz ne poznam detajlov.
Res pa bo za to potrebne nekaj aktivnosti s tvoje strani, ne zgolj pricakovanja, kaj ti pripada. Pripada ti od prijateljice prav nic ne, cetudi ima ona po tvoje bogastvo, ti pa nic. To je skoraj kot bi nekdo rekel, da ker ne more imeti otrok, ti pa svojega ne mores prezivljati, mu ga lahko das. Ja, grozna primerjava, ampak mogoce ti kapne.
Sami smo odgovorni za svoje zivljenje in svojo dobrobit. Ne ona, ne jaz. Morda res nimata skupnih tock v zivljenju, ampak to ni problem. V tem razmerju tudi ni problem, da ti nimas, temvec da avtomatsko pricakujes, ob tem pa ji se zavidas in vihas nos nad njo in njenim psom. Morda je ona plehka, ampak ti pa tudi nisi neka perla.
Forum je zaprt za komentiranje.