Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ZANIMIVA KNJIGA

ZANIMIVA KNJIGA

Trenutno si želim prebrati kakšno knjigo z žensko tematiko ( spodbusno, pozitivno, energično). Prosim, če mi svetujete kakšen naslov z avtorjem.

Vsekakor Dnevnik Hiacinte Novak Aksinje Kermauner.

Kaj naj bi pomenilo ženska tematika? Glede na to, da ženske sestavljajo polovico človeštva, izbor knjig ne bi smel biti problem.

Marian Keyes: Suši za začetnike (podnaslovljen roman za ženske)

Michael Viewegh: Roman za ženske

-SAMANTINA PISMA JENNIFER (James Paterson)

JAZ, GEJŠA (če še nisi prebrala)

Zivjo.Moj predlog pa je knjiga Dese Muck,Panika.Super branje.

kovačič maruša

Vsem hvala za kar pester izbor knjig. Paniko in Gejšo sem že prebrala , ostalih še ne.

ker sem se v prejšnji temi spomnila na Drakuličevo, bi priporočala Božansko lakoto in Kako smo preživeli komunizem in se smejali.

definitivno Roman za ženske 🙂

Poleg vseh naštetih ti priporočam še Le kako ji to uspe. Ravno jo berem in me je pozitivno presenetila, res je odlična!

**************************************** (__/) (='.'=) (")_(")

Pa kaj čjo ti knjige?

Ja, sej res, pa kua čjo ti knjige. Pejmo u lajf, pejmo mal popit, pa pokadit, pa še kej. Sej, kva ti pa dajo te butaste knige? En kup idiotskih idej, pa pravlic, ki to u resnic niso. Pa ja, pa zakva bi otročkom knige pa pravlce bral, nej še oni raj u lajf grejo, pa vidjo, da ta ni tko luštn kukr u knigah piše, a ne?

Hej, ne vem. Rada imam knjige. Uživam v njih. Drugi pa v čem drugem, pa naj ima vsak svoje. Se opravičujem, ampak takšnih, ki NE berejo, je očitno vse več. V življenju je pač odveč tratiti čas za branje knjig, kajne? Za nekatere ne in vesela sem, ker sem se iz knjig prav zares ogromno naučila, še nekaj zraven pa iz pisanja, ampak to je že druga zgodba.

Ej, se čisto strinjam s tabo Zelenci… kajti moj nadrejeni je nekoč izjavil… ja kaj pa ti bodo te knjige brez veze… pa šmet je blo treba napisat poročilo… pa zlomka mu ni šlo… pa kje je ta besedni zaklad… pa sem mu že mislila povedat… pa kaj ti bo poročilo…

ja groza no, da ne govorim o mladini dandanes…. saj skoraj ne uporabljajo več celih besed, ampak kar neke okrajšave… potem jih pa vprašaš ali si prebral to in to knjigo.. te pa gleda k žaba lešnik….

pa še ta internet… včasih bi bilo bolje da ga ne bi bilo… saj so vse vsebine o domačem branju na netu in otroci to pridno uporabljajo…

no sem čist noter padla… v glavnem brat je super in fino in mariskaj se od tega naučiš ali pa pobereš ….

lp

trenutni mariborski župan se je v predvolilni tekmi rad pohvalil, da v zadnjih desetih letih ni prebral nobene knjige. leto zatem je dal na lastno pobudo postaviti javno mestno skulpturo, ki si jo lahko ogledate v priponkah in več mesecev ni mogel razumeti, kaj je z njo narobe. tudi to je tisto, kaj ti čjo knjige.

Pilgrim, navedeno (oboje) je nepopisna sramota in dokaz gnilobe in plehkosti človeškega ‘duha’.

Kdor ne bere (npr. več let ne prebere niti ene knjige – ali celo nikoli), je kakor drevo, katerega polovica krošnje je zmerno razvejana in olistana, druga polovica pa gola, suhih vej.

Pri tistih, ki se s to sramoto celo hvalijo, pa vidiš, da se je gniloba zažrla tudi v drugo polovico krošnje, da listje že odpada in se veje na konicah že lomijo.

Branje ni hobi. Dobro, tu smo zbrani knjigoljubci, ki res veliko beremo. Nihče ne pričakuje, da bi ljudstvo nasploh toliko bralo. Ampak, recimo, dve knjigi na leto (!!) – to bi moralo biti nekako minimalno povprečje enega duševno in telesno zdravega Evropejca. To ni konjiček, to je osnovna razgledanost, smisel za jezik – ne v strokovnem ali umetniškem smislu, pač pa v povsem pragmatičnem, vsakdanjem, jezik namreč vsi uporabljamo kot osnovno orodje komunikacije. In retorične sposobnosti so v današnjem času še bolj pomembne tako rekoč v vseh segmentih življenja, pa naj želimo nekaj dopovedati otroku, v nekaj prepričati šefa, uspešno opraviti razgovor za službo, v prijetni družbi povedati smešno zgodbico z repom in glavo ali se kako drugače ‘govorno udejstvovati’. Tvorba povedi, besedni zaklad, smisel za zgodbo oziroma pripoved, ki bo pritegnila, da o številnih informacijah in znanju ne govorim – vse to je v knjigah. Napisane govore zna sicer prebrati vsak, vendar so ti izjema, ne pravilo v vsakdanji komunikaciji, da o njihovem smislu ne govorim.

Jaz bi vsem tistim, ki berejo (‘silom prilike’, sicer pa itak nič) samo obnove knjig, pri vsakem filmu, ki bi se ga lotili gledat, predvajala samo trailer (napovednik). 🙂

Koliko ljudi, ki prostodušno prizna (ali se celo pohvali), da že leta (ali še nikoli) niso nič prebrali, bi enako gladko izjavilo: “Neumen sem?” Dvomim, da veliko. Ne vedo pa, da s takimi izjavami na nek način sporočajo prav to. In to celo bolj prepričljivo, kot če bi to povedali dobesedno.

t*, kar pošteno smo se oddaljili od načete teme, vendar mislim, da ni nič hudega – vsake toliko ‘zapaše’ konkretna debata namesto golih nasvetov …

K.

Fay Weldon – Dekameron v toplicah =)

odlična knjiga=) priporočam!

Aja, in če ti bo všeč Le kako ji to uspe, bi ti znali biti všeč tudi moji Trije razlogi. 🙂 Če preneseš temo neidealnega, a vendar vedrega materinstva. 🙂

K.

Žena kuhinjskega boga, je že kar nekaj časa je od tega , ko sem jo brala, zelo zanimiva

New Report

Close