Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zanima me

zanima me

Če sem pred kratkim odprl s.p. ali lahko vzamem avto na lizing, .Kaj se bolj splača, da ga vzamem na firmo ali pač na sebe.Ko sem hotel v merkurju vzeti nekaj na 3 obroke mi niso dali ker so videli po prilivih iz banke da sem s.p.

Bankredit variante niso možne za s.p., zato tudi ni bilo možno kupiti v Merkurju.
Lizing pa žal tudi vprašanje, če bo lizing hiša kar tako dala. Običajno je treba predložit bonitetna poročila in zadnje bilance.

Drugače pa – kak avto (osebni, tovorni), za kaj se bo uporabljal, kako bo z evidenco prevoženih kilometrov..?

A če predložim bilanco bi pa šlo. Avto bi bil osebni za prevoz na delo in lastne potrebe.

Na osnovi bilance lizingodajalec oceni, ali je smotrno dati lizing (torej, ali je velika verjetnost, da posli grejo, da je dovolj prihodkov, dovolj dobička…).

Osebni avto je običajno (ne pa vedno) bolj smotrno kupiti nase in obračunavati kilometrino.
Bi bilo potrebno preračunat, ker tudi vsi stroški ne grejo med stroške s.p.-ja, potrebno je vodit evidenco kilometrov in v stroške lahko gre le tak del, ki se nanaša na dejavnost.

Poleg tega je zavarovanje za ne-fizične osebe dražje za 20%.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close