Zanima me!
Zanimata me dve stvari:
Najprej, da sem dobila III kategorijo z premestitvijo na drugo delovno mesto. Dobila sem polni delovni čas in sem se pritožila, da bi opravljala polovičnega. Delam v zdravstvu že 18 let in me zanima, če mi morajo takšno delovno mesto zagotovit.Na delovenem mestu, ki sem ga opravljala sem doživela še poskus zlorabe. Zraven zdravstvenih težav.
Ali so mi dolžni izplačat dopust za leto 2006. Celo leto skoraj sem bila v staležu in sem še danes. Tako, da mi ga je ostalo 43 dni.
Hvala za odgovor in l.p.!
Glede invalidnosti (če prav razumem): delodajalec ti je dolžan zagotoviti tisto, kar piše na odločbo ZPIZ. Če gor piše, da so ti dolžni zagotoviti drugo delovno mesto s prilagoditvami za polni delovni čas, potem so ti dolžni zagotoviti to. Če si se na odločbo pritožila na ZPIZ, počakaj, kaj porečejo na ZPIZ o tem, če ti zavrnejo pritožbo, imaš teoretično možnost sprožiti socialni spor na Socialnem sodišču. Pri delodajalcu se nima smisla pritoževati, če se le držijo tega, kar piše na odločbi.
Glede poskusa zlorabe: zahtevati je treba varstvo pravic pri delodajalcu, naj to preprečijo (če se še dogaja). Trenutno so popularne tudi tožbe glede tega (odškodnine), ampak jaz ne bi šla v to. Če se po zahtevi za varstvo pravic še dogaja, lahko izredno odpoveš pogodbo o zaposlitvi in si najdeš drugo službo, dobiš pa odpravnino.
Glede dopusta: očitno lanskega dopusta nisi mogla izkoristiti zaradi razlogov na lastni strani (bolniška), zato ti delodajalec ni dolžan nič drugega kot to, da ti omogoči izrabo dela lanskega dopusta do 30. 6. letos (vse nad 10 ali 12 dni, odvisno koliko dni v tednu delaš). Nekateri delodajalci imajo možnost, da moraš samo začeti z dopustom pred 30. 6., pa ga lahko potem dlje koristiš, ampak to le v dogovoru z delodajalcem, če to delovni proces omogoča.
Srečno.
Hvala triniti!
Glede pritožbe na štiri urnik bom počakala.Glede spolne zlorabe je pa bila zelo delikantna stvar. Sploh glede na delovne okoliščine. Takrat nisem ravnala prav, da nisem poiskala pravne pomoči. Vem, da še ni prepozno in nimam namena tega storit.Je pa žalostno, da so službe tako slabo zaščitene in se to lahko zgodi.V zdravstvenem smislu je pa to vsekakor slaba uteha in terapija.
Hvala za tvoj odgovor in žal tako je.
Forum je zaprt za komentiranje.