Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zanima me samozaposlitev

Zanima me samozaposlitev

Ker me zanima samozaposlitev, me zanima koliko pri tem pomaga Zavod za zaposlovanje?
In kakšna so pravila?
Sem brezposelna in prijavljena na borzi

Prosila bi za kakšne informacije,

Zavod za zaposlovanje ti da subvencijo v višini 4500eur ampak na žalost je to velikokrat premalo za kakšno poslovno idejo..pa imaš že v glavi poslovno idejo ali še premišljuješ?

4500 EUR SAMO?To je nula.Povej kaj dobim zato?
odločam se vzeti neko malo hiško ali prikolico ali kaj podobnega naprimer za prodajo sendvičev ali prodajo pic v katrem bi se peklo pice in prodajalo.N vem kaj bi tukaj bilo bolje?
Sama sem z nedokončano trgovsko in s končano srednjo 4.stopnje čist x stroke.Sedaj delam Ekonomsko,ampak ta bo končana čez 2 leti,ker sem s tem na začetku.
Pol moram še zaposlit delavce za prodajo in ali peko,zaposlit knigovodjo.
In kje za vse to povprašat za nasvete?
Kakšno koli informacijo bom zelo vesela.
hvala

Dobiš 4.500 eur, ki so namenjeni plačilu prispevkov. Samozaposlena moraš potem biti 2 leti. Pa še to je vprašljivo, če jih dobiš – subvencije namreč zelo hitro razdelijo, ker je skupni znesek na razpolago, omejen. Preden lahko zaprosiš za subvencijo, moraš biti na zavodu prijavljena 3 mesece, iti skozi program za samozaposlitev in izdelati poslovni načrt. Če je potencialno zanimiv in ti ga odobri zunanji sodelavec zavod, morda dobiš subvencijo, če je še na razpolago.

za ta denar praktično dobiš zelo malo,za nasvete lahko povprašaš na zavodu za zaposlovanje na primer.Misliš,da je tvoja ideja dovolj izvirna,da bi posel dobro šel?Ker imaš na tem področju veliko konkurence tako,da ne vem.Rabiš tudi računovodjo itd.Če imaš še kakšne ljudi,ki bi ti pomagali bo boljše saj se v skupini doseže več sami ti bo težko,že zaradi same ideje

A smo se sploh razumeli? Ta denar dajo oni tebi – ZASTONJ, podarijo ti ga. Ne daš ti njim denarja, da bi kaj dobil v zameno.

Ja ampak glede na to,da je za zagon dobrega posla potrebno veliko več je ta kao DARITEV za en drek.Moj kolega je za fitnes rabil 20000eurov dobil pa je 4500

Samo eni so pa res hecni. Če ti je ta kao daritev za en drek, prosim, nikar ne hodi na zavod vlagat prošnje za subvencijo in jo pusti kakšnemu, kateremu je res pomembna in pomeni več kot samo en drek.

Pa še to, 4.500 eur lahko porabiš samo za plačilo prispevkov, nič drugega, nobenih fitnes naprav, kioskov, kombijev, ali kaj so že bile neke ideje….

Prijavi se na dragons den sonce37 in predstavi kakšno inovativno idejo mogoče se ti tam nasmehne sreča

Jaz sem na borzi že dovol ,da bi to dobila.Nekaj še glede tega programa samozaposlitve.Ta program bi šla rada,samo kaj ,če se pa pol odločim, in se premislim in se ne samozaposlim.Kaj se pol zgodi?
Ideja ravno ne vem,če je najbolj zanimiva,ker je v Mariboru nasploh vsega preveč, kriza pa nasploh. Še bolje bi bilo najti sorodno dušo,ki išče enako kot jaz,in pač pol skupaj nekaj najti. 9.000 eur prej odpreš neko dejavnost kot pa z 4.500.
Ker 4.500 je res premalo.
Razen,da se odločim da delam sendviče doma.Tu pa so spet potrebni higjenski standardi.
Tukaj sem pa spet ne vedna.
4500 eur ti vrjetno kar tak ne dajo,nekaj sigurno moraš zato naredit.?

Treba je registrirati s.p., in ga imeti odprtega 2 leti. Če ga pred tem zaprete, morate ta denar vrniti. Če bi to odprli še s kom, bi potem res imela skupaj 9.000€, ampak bi morala tudi oba plačevati prispevke zase…

Če se ne motim ta subvencija nekako pokrije te prispevke ravno za kako leto.

Po drugi strani pa če odprete s.p., boste imeli s tega naslova tudi kakšne prihodke (verjetno)…

Poskusite vsaka ideja se lahko izkaže za dobro le predstavitev mora biti solidna in je to to.Če se dokažete investitorjem vam bodo dali neprimerno več denarja kot ga da zavod.Npr v veliki britaniji so ljudje dobili za zagon posla po 100000 funtov kar je zelo veliko za moje pojme.Sam imam dobro poslovno storitev,ki pa žal pomoje v sloveniji ne bi obratovala,ker je preveč nevsakdanja tu pa ljudje niso razumljivi.

Tudi sama imam vprašanje, ki mogoče najbolje spada pod ta naslov:
[list]
[*] ravnokar sem diplomirala
[*] doma imam otroka starega 1,5 let
[*] vrtca si ne moremo privoščiti, tudi vožnja v drugo varstvo in stroški varstva bi bili zaenkrat preveliki
[*] mož je zaposlen
[*] nimam še delovne dobe[/list]

Trenutno se zato odločava, da ostanem zaenkrat doma in ne iščem zaposlitve. Zanima me, kakšne so možnosti, da mi mogoče lahko začne teči delovna doba? Kakšen status si lahko pridobim, če ostanem doma (da mi delovna doba teče)?

Kam se lahko obrnem po natančnejša navodila in pomoč pri urejanju vseh teh zadev?

Ali je smiselno plačevati pokojninsko zavarovanje glede na to, da ne vem ali bom doma še eno ali več let?

O s.p. v tem trenutku še ne razmišljam, ker še nimam prave ideje kaj bi se dalo na trgu vnovčit.

Predlagam, da se obrnete na ZPIZ.

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close