Zanima me glede pokojnine
Pri svojih 26 letih sem postala vdova. Danes imam 48 let. S pokojnim možem sva imela dva otroka, ki sta prejemala družinsko pokojnino. Sin je prejemal pokojnino do konca šolanja pred 4 leti Ob smrti moža sem bila zaposlena, sedaj pa že nekaj let nisem in glede na svoja leta mi verjetno to tudi ne bo uspelo se zaposliti in nekoč dočakati svojo pokojnino. Zanima me, kdaj bom lahko zaprosila za pokojnino po pokojnem možu!
Spoštovani!
Za pridobitev vdovske pokojnine potrebujete izpolnjevati določene pogoje, in sicer izpolnjevati morate starost 53 let oziroma 48 let, vendar v tem primeru le, če ob smrti zavarovanca oziroma uživalca pravic niste imeli lastnosti zavarovanke ali pa ne glede na starost, če: ste bili ob smrti zavarovanca ali uživalca pravic popolnoma nezmožni za delo ali ste to postali v enem letu po njegovi smrti ali vam je po smrti zavarovanca ali uživalca pravic ostal otrok ali več otrok, ki ste jih dolžni preživljati. Če postanete v tem primeru v času trajanja pravice do vdovske pokojnine popolnoma nezmožni za delo, obdržite pravico do pokojnine, dokler traja takšna nezmožnost.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.