Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis zamudnina

zamudnina

pozdrav…ravno sem bila v knjižnici in ugotovili,da imam doma že 3 leta 3 knjige,opomin naj bi bil okrog 140 sit.!jaz sem na te knjige čisto pozabila,ker sem bila vmes vpisana v drugo knjižnico…kaj mi svetujete…?vprašanje je:kako se izogniti tolikšnemu znesku?oz.ali se da zmenit za odpis dolga,če knjige vrnem?

pr men je blo prbližn isto, sm mela knigo 2 let doma, in dvomim, da ti bojo kr čez prste pogledal, js sm mogla plačat 30 sit na dan, in mislm, da boš ti tut tm okol nek. je kr hudič tkole. iz mojih izkušenj ti lahka povem, da ti nebojo niti tolarja pustil

kaj pa če ne plačaš?

začnejo ti domov pošilat “obiralce” baje, prvo dobiš velik opominov, pol pa tečneže pred vrata

V nekaterih knjižnicah se da zmenit ….. ponekod pa počakaš do kulturnega dneva ali pa dneva knjige, ko imajo brezplačna vračila; tisti dan lahko vrneš brez vsake zamudnine.

Ni bil pred časom enkrat na leto dan, ko si lahko vrnil knjigo brez zamudnine?

(Se še spomnim, da sem tako uspel vrnit nekaj knjig, ki so poniknile v času.)

joj,dve knjigi sem našla,tretje pa ne…kaj zdaj?nesem tisti dve, in?najbrž se moraš opravičevat…joj,že sama situacija,ki je nastala ima svojo težo…kaj s ta tretjo?

Ja, tretjo boš pač nadomestila z drugo ali plačala odškodnino zanjo. Ne se tolk sekirat, nisi izgubila strogo zaupnih vojaških dokumentov ali kakega froca:))

res pa obstaja dan odprtih vrat, jaz sem že nesla nazaj tako knjige, ki sem jih imela doma več let:))

Preverjeno – zamudnina ne more biti višja kot je vrednost predmeta (v tem primeru knjige), ki si si jo izposodila.

Če pa proti tebi niso vložili tožbe zadeva izterjave za “najemne predmete” zastara v treh letih. Izterjavo ne zadrži opomin, ampak le tožba!

Informacije sem pridobila pri pravniku, ki je imel podoben primer – knjige je imel doma celo več let kot ti, ko so mu iz knjižnice poslali opomin…

Zato – v knjižnico in se dogovori! Sama bi se opravičila, razložila, kako se je to zgodilo in se poiskušala pametno pogovoriti. Vsekakor pa se strinjam z vanii – po svetu hodiju hujši “kriminalci”, zato nikar sekiranja!

LP, Andreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

Jaz pa bi ti predlagala, da si stvari pregleduješ preko Cobissa. Potrebuješ številko izkaznice in geslo, ki si ga izbereš. Vse potrdiš v knjižnici. Tako si ustvariš dober pregled.

Jojo!

Malo se pozanimaj kdaj bo spet dan, ko lahko vrnes brez zamudnine. Veliko knjiznic ga ima 2x letno. Enkrat vem da je na dan ko praznujejo splosne knjiznice. Ce bo taksen dan morda v septembru, se ti splaca pocakati.

Drugace jih pa pobaraj, zakaj ti niso poslali nobenega sporocila, da toliko zamujas. Tudi oni nosijo del krivde, ker te morajo obcasno obvestiti, da imas knjige doma. Ce ti lahko pokazejo, da so ti 3 leta posiljali (vsaj 1x letno) opomin, potem placaj – drugace imas pa dober argument, da zmanjsas znesek zamudnine. Kaj pravis?

New Report

Close