Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zamuda pri izplačilu potnih stroškov

zamuda pri izplačilu potnih stroškov

Pozdravljeni,

ker ne vem točno, kako ravnati, vas prosim za nasvet. Zadeva je taka: pred približno 14 dnevi sem opazila, da sem si 4 leta napačno pisala potne stroške (napačno v mojo škodo), zato sem šla k našemu računovodji in ga vprašala, zakaj me ni opozoril (on namreč vse to skontrolira). Odgovoril mi je, da dela v korist firme in da opozarja le na to, če si kdo hoče prikazati preveč, če pa se zmotiš v lastno škodo, ni njegova dolžnost, da nas opozori in da so pravila jasno napisana (če pa vprašaš različne sodelavce, si vsak po svoje razlaga ta pravila). Seveda sem bila zelo jezna im mu rekla, da se mi zdi njegovo početje nemoralno (ker ne opozori, da si napačno obračunavamo stroške; kasneje smo ugotovili, da se je nek drug sodelavec v obodbju 2-h let oškodoval za cca. 3.000 EUR, in še en drug za cca.2.000 EUR).
Ta mesec smo v sredo oddali potne stroške (računovodja je bil na dopustu v sredo in četrtek), v petek pa mi je napisal po e-mailu, da mu moram neke stroške objasniti, če ne, ne dobim izplačanih celotnih potnih stroškov. Ker je naša narava dela taka, da smo stalno na terenu, je vedel, da tega e-maila nisem mogla videti (lahko bi me poklical na mobitel, saj ima številko). Videla sem ga šele danes, včeraj pa je bila izplačana plača – pri tem mi ni izplačal celotnih potnih stroškov.Sem zelo besna, ker mi je jasno, da se je spravil name in me hoče po domače povedano ‘zajebavat’, zato vas vprašam, kaj storiti?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore

Besna

Še ena stvar, potni stroški so odobreni za izplačilo s strani direktorja.

Kako si se zmotila pri obračunu potnih stroškov?

Pisala premalo kilometrov, računala prenizko ceno bencina, pisala premalo ur….?

Pisala sem si malo ceno bencina namesto veliko.

lahko zahtevaš poračun potnih stroškov.

*****Tudi zate sonce sije****

Spoštovani, tudi jaz imam vprašanje za izplačilo potnih stroškov. Zanima me, v kolikem času po tem, ko sem oddala poročilo o službeni poti, mi mora računovodja izplačati stroške. Delam v javni upravi, na izplačilo pa čakamo mesece …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close