Zamrzovanje peciva
A ima kdo izkušnje z zamrzovanjem orehov (pečenega peciva), bountyja, peciva iz rožičeve moke in orehovih ježkov? Ali drugače: česa nikakor ne smem zamrzniti? In še: margarino sem imela v zmrzovalniku, jo vzela ven, ker sem jo potrebovala za peko. Mislila sem, da mi bo za hčerkin rojstni dan uspelo narediti več vrst peciva, kot se mi je potem dejansko izšlo. Zdaj me pa zanima: če iz te že enkrat zamrznjene margarine naredim pecivo in ga (seveda) spečem, ali dam lahko to pecivo zamrznit (ker nam ga po navadi nekaj ostane)? Kaj pa, če ne, v kolikšnem času moram odmrznjeno margarino porabiti (je namreč dvojna Rama, pa jo je kar precej)? Hvala za odgovore in lepo se imejte, Medeja
Medeja, mislim, da Babi precej zamrzuje pecivo, tudi ježke, če misliš na te od Evite, je Babi zamrznila in z njimi pocrkljala svojega vnuka, kot sledim njenemu pisanju tu.
V zvezi z margarino pa tudi ne vidim težav. Saj se tudi iz zmrznjenega mesa skuha npr. golaž, pa se ga potem lahko shrani v zamrzovalniku, vsaj kolikor je meni to znano. Morda se motim…?!
Lep dan!
Vladka
Pozdravljena.
Moja znanka vedno zamrzuje margarino. Kupi jo takrat ko je v akciji. Pecivo ji vedno uspe. Iz skrinje jo vzame en večer prej kot jo potem rabi in pusti v kuhinji kar na pultu.
Jaz sem za novo leto imela zelo veliko domačega peciva in ko je bilo praznikov konec, sem kar škatle s pecivom(plastične curver) dala v skrinjo. Sedaj, ko dobim obisk, grem v skrinjo nadevam piškote na krožnik dam za 20 sekund v mikrovalovko in na mizo. Vse je isto kot prej.
Imam pa linško pecivo, orehi, orehove in kokosove rogljičke, domači prijatelj, orehove polnjene piškote, začinjeno mandljevo pecivo,…. LP
Hej,res je;kar precej peciva zamrznem,ker najraje pecem v miru in se posvetim potem svojim. Ko je bil vnuk manjsi,sva pa v zivo packala in struklje sem vedno zaradi njega delala,ko je bil prisoten. Rad je pomagal.
Zdaj ima pa se druge interese.
Ker masla ne uporabljam veliko,ga razrezem in tudi zamrznem.
Nimam predsotkov pred zamrzovanjem,ce je to pravilno izpeljano.
Vprasanje pa je tisto: ali lahko zamrznemo testo,ki smo ga naredili z odtajano margarino. Tu pa nisem dovolj pametna. Pozdravcek Babi
Zamrzujem vse vrste peciva, vendar samo enkrat. To ve seveda vsaka gospodinja. Zamrznem tudi margarino za peko. Če jo odmrznem in z njo pripravim kakšno jed, (tako kot pravi Babi za štruklje in maslo) te ne zamrznem ponovno, ker bi bila tako margarina oz. maslo dvakrat zamrznjeno. To pa strokovnjaki v vseh knjigah, ki pišejo o zamrzovanju živil, močno odsvetujejo, ker se spoznajo na proces, ki se vrši v živilih in je zagotovo škodljiv. – Tega se držim in do danes nisem imela problemov. Enako se ravnam pri vseh ostalih živilih. LP
Forum je zaprt za komentiranje.