Zamrzovanje peciva-čokoladne glazure…
Prosim za pomoč oz. nasvet. V nedeljo imamo krst, pa bi rada spekla nekaj peciva. Zanima me kako je z zamrzovanjem peciva:
– s čokoladno glazuro,
– s kremo oz. namazom iz kisle smetane,
– s kremo iz mleka, jajc, moke in margarine,
– z marmeladnimi namazi.
Poleg tega me še zanima, koliko časa zdržijo rafaelo kroglice, čokoladne kroglice ter bajadere. Ali jih lahko naredim že v začetku tedna?
Že v naprej se vam lepo zahvaljujem za nasvete.
LP
Bila
Zamrzovanje glazure, krem in marmelade je vse enako in čisto v redu, z ničemer še nisem imela težav. Le odmrzniti pustiš počasi.
Kadar kakšen košček tlačim v mikrovalovno, ko se mudi, se zgodi, da se obliv ali krema na kakšnem posameznem mestu preveč segreje in stopi. Če pustiš vse skupaj zunaj počasi odtajati, celo okraski ostanejo nedotaknjeni.
Kroglice? Če so to piškoti/biskvit, maslo, čokolada ipd., po moje skoz na hladnem lepo zdrži en teden. Preizkušali nikoli nismo, ker seveda te stvari prej izginejo. Rešila sem jih samo tako, da sem jih “skrila” v zamrzovalnik. Tudi to se lepo odtali na sobni temperaturi.
Pozdravljeni
Mi smo imeli pa v nedeljo obhajilo, pa sem tudi že prej spekla skutine
ledene kocke, čokoledne kroglice in makovo pecivo. Vse sem dala v skrinjo
pa mi je smetana na vrhu skutinih ledenih kock popokala ko so se otajale,
tako da jih nikoli več ne dam v skrinjo.
Piškote pa lahko spečeš tudi prej, vendar jih shrani v zaprti posodi.
No tudi jaz sem imela pečen skutine ledene kocke v skrinji in moram povedat, da so tudi moje malo popokale pri odtaljevanju. Res so vseeno dobre niso pa čisto gladke. Vsekakor jih za kakšno praznovanje ne priporočam iz zaloge- skrinje, marveč sveže pripravljene.
Torej v nedeljo imamo birmo in jih bom spekla v četrtek.
Hojla!
Jaz sem lani poleti za atijevega abrahama spekla skutine ledene kocke in jih dala v skrinjo, pa mi niso pri odmrzovanju nič popokale po vrhu…na srečo!…lepo sem jih odtajala na sobni temepraturi.
Sicer pa imam namen čez dobrih 14 dni spet speči te skutine ledene kocke, ker ima bratranec birmo in bom malo napekla za relaksacijo po izpitih :)….vsaj za ledene kocke vem, da jih vsa žlahta obožuje 🙂
LP
Forum je zaprt za komentiranje.