Zamrzovanje mafinov
Jaz pa bi imela eno vprašanje glede mafinov. Velikokrat jih spečem in so mi zelo všeč. Letos se bo poročila prijateljica, pa bi rada za poroko napekla več mafinov. Zanima me, če imate kakšen izkušnje z zamrzovanjem mafinov? A se to obnese? Jih date na pladenj in v skrinjo ali kar v vrečko?
Hvala vsem že vnaprej:)
Glede na to, da je poroka precej pomembna zadeva, jaz ne bi eksperimentirala.
Načeloma se le redke odmrznjene slaščice uspešno kosajo s svežimi, tako da bi jaz absolutno napekla eno poskusno rundo, jo zamrznila in čez en teden sprobala, če so mafini sploh užitni.
Za mafine je tudi ogromno receptov in čisto možno je, da nekateri bolje prenesejo zamrzovanje kot drugi.
no saj zaradi mene lahko prijateljici spečeš tudi mafine, rad bi ti le svetoval, da so mafini tako ena zelo enostavna zadeva-tako za vsak dan, bolj za kakšen zajtrk z nekim napitkom in podobno.Mafini nikakor niso neka sladica, ki bi jo spekli za poroko.Za poroko bi ti svetoval kakšne zelo dobvre piškotke speci, takšne polnjene, no samo kot primer.Ne mi zamerit, ampak mafini so res kr neki za poroko .
Marcelll, se ne strinjam, obstaja toliko različnih receptov za mafine, da dol padeš, in če narediš mini varianto, so super izbira. Sama sem zadnjič za eno praznovanje naredila take s temno čokolado (60% delež kakava) in bananami (izredno sočni), malce večji so bili kot rumove kroglice. In če pogledaš na spletu za cupcakes (kar je oblika mini mafinov), se ti začnejo takoj cediti sline. Super so tudi taki, v katere daš še v sredino kak čokolatin.
Za vsak dan delam ovsene, polnozrnate… pravim, da so to bolj angleške variante.
Forum je zaprt za komentiranje.