Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zamrzovanje borovnic

Zamrzovanje borovnic

Razprostreš jih na pladenj in potem postrgaš v vrečko, ali ne? Ali jih je potrebno kaj posuti s sladkorjem podobno kot jagode? Za jagode sem slišala, da jih je treba obvezno dobro posuti s kristalnim sladkorjem. Je to res in mogoče kdo ve zakaj?

Jaz vse jagodicje potresem s sladkorjem.Nihce mi ni svetoval.Lepse zgleda,ko vzames ven in se ne packa.Tudi visnje in cesnje dam vedno s sladkorjem.Jaz sicer ne dam borovnic na pladenj,ker jih nimam nikoli toliko.Dam v vrecko,dodam sladkor,zaprem in pretresem,da se sladkor porazdeli.Potem vrecko razpotegnem,da je ploscato..
Cesnje so pa na pladnju,potresem in spet v vrecke.Nikoli ne zmrzujem odprto.
Nikoli ne razkoscicujem,ker je potem od soka vse spackano.Razkoscicim pred uprabo.
Vse sadje mora biti lepo suho,preden potrosis sladkor.To so moje izkusnje.
Za sladk. bolnike pa to ni priporocljivo-verjetno!
Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close