Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zamere in kregi zaradi dediščine

Zamere in kregi zaradi dediščine

No, očitno smo ena redkih družin, kjer “krega” ni in ga ne bo. Babica po mamini strani je razdelila za časa življenja in se je zadeva ravno prejšnji mesec de facto in de iure uredila. Bbaica še živi in še bo nekaj let…. :-)) Vsi štirje so že nekaj let vedeli, kaj bo kdo dobil in nihče niti ni pričakoval česarkoli drugega.
Po očetovi strani se prav tako ve, kaj in kako.

Do prepirov pride po moje predvsem zato, ker se predolgo čaka, da se te zadeve rešijo: “češ, saj še ne mislim umreti”. Naj se to določi za časa življenja in konec “frke” in občutkov, kje bo kdo opeharjen. Ti – to in ti – to, pa AMEN… :-)) Je pa včasih tudi res, da nekateri starši “pozabijo” in niso najbolj pravični do vseh svojih otrok. Takrat se pa vname vojna….. :-((

Jaz pravim tako…… nujni delež DA, če pa mi nekdo ni želel privoščiti več kot samo to in je raje SVOJE imetje podaril komu drugemu, moram to spoštovati. Kar mi ni bilo namenjeno z dobro voljo in iskrenostjo, ne bo moje. Če bi čakala z možem na dediščino, ne bi imela nič. Živiva za danes in ne zato, kar bova nekoč nekje podedovala. Če bo kje kaj “padlo”, bo dobrodošlo…. če ne, bova pa ravno tako preživela. Saj morava tudi sedaj!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Točno tako. Če kaj “pade” prav, če pa nič pa tudi.
Vedno se mora človek zanašati samo nase.
Še nekaj: najvažnejše je, da imaš poklic, ki življenju preživi tebe in tvojo družino, če jo ustvariš. Zato se mi zdi, da je naboljša dota izobrazba.
LP

No, pri nas tudi ni bilo kregarije.

Ko so umrli stari starši po mamini strani, sta se mama in njen brat odpovedala v korist tretjemu bratu, ki je ostal doma in prevzel kmetijo.

Ko pa so umrli starši po očetovi strani, sta se očetova brata tudi odpovedala dedovanju. Oče je podedoval nekaj malo zemlje, 130 let staro hišo poleg naše in pa gotovino. No, tisto gotovino je potem sam razdelil na tri dele in jo dal bratoma, ni pa bil to nek denar, se mi zdi, da okrog 1 MIO.

Pri nam je pa cela štala, po očetovi smrti je bil name ki żivim sam v hiši staršev prvi pritisk s strani druge solastnica, smo štirje, jaz plus trisestre, dve starejše več kot 20 let od mene, imamo vsi po eno četrtino deleža nepremičnine na parceli 1200 kV metrov, neje s sosedom nismo imeli urejene, tko da še en problem več, je pa oče rekel lepo logično, da ne bom mogel vse sam vzdrževati, leta so tekla, streho, kopalnico, brajdnike ob enem delu meje, centralno, vodovodne cevi itd, vse sem sam financiral in tudi delno sam delal, vozil sem se k vsem trem, a videl obrazno mimiko od vseh treh da jim je za denar, malo sem se zapustil, služba, finančno nisem mogel vse solat, a položnice vedno, tudi novo kanalizacijo itd, a glej ga vraga, leta 2018 po enajstih letih smrti očeta, obe starejši sestri sta prišle domov, bilo je druge, kazanje s prstom, vsiljevanje name naj vzamem kredit, celo policija je posredovala ker sm tadrugo za eno noč poslal ven, poleti, okolica se nam je smejala, sploh ta sosed, ki se še vedno vozi po našem v glavnem cel cirkus, hotele so me prevzemite, in na silo izšel, a sedaj mi lahko samo potegnejo tiča, kljub temu da sem se šel pogahat za prodajo, takšno, je prišlo ven da hoče milijone zaslužit, a ne vem če bomo dobil trdno ceno, haha, zaenkrat sem še vedno tu, sedaj jaz čakam kot so ne one naučile, prekinil sem stikd z vsemi tremi, celo s sosedom, poklical geometra, tko da sem uprizoril ne upor, ampak cirkus  zato ve in policija, sodišče, občina, csd, vsa żkahra, ni kar ni, celo spravo igral sem sina od tadrufe da se je izdal, naj jaz vsem trem razdelimo denar, dobili bodo cele, to sem sigurn, po vsem tem żivim samo še zase, ne govorim ne z njimi ne s sosedom, boli ne briga in za prodajo, vse kar je za storit je samo igra, bolj ko se prikazujejo črni oblaki bolje zame, pa baje se grevejo za milijone

Pregovor pravi, da če hočeš človeka spoznati, moraš z njim deliti

dediščino.

Odgovor na objavo uporabnika
Sam134, 28.11.2021 ob 05:17

Pri nam je pa cela štala, po očetovi smrti je bil name ki żivim sam v hiši staršev prvi pritisk s strani druge solastnica, smo štirje, jaz plus trisestre, dve starejše več kot 20 let od mene, imamo vsi po eno četrtino deleža nepremičnine na parceli 1200 kV metrov, neje s sosedom nismo imeli urejene, tko da še en problem več, je pa oče rekel lepo logično, da ne bom mogel vse sam vzdrževati, leta so tekla, streho, kopalnico, brajdnike ob enem delu meje, centralno, vodovodne cevi itd, vse sem sam financiral in tudi delno sam delal, vozil sem se k vsem trem, a videl obrazno mimiko od vseh treh da jim je za denar, malo sem se zapustil, služba, finančno nisem mogel vse solat, a položnice vedno, tudi novo kanalizacijo itd, a glej ga vraga, leta 2018 po enajstih letih smrti očeta, obe starejši sestri sta prišle domov, bilo je druge, kazanje s prstom, vsiljevanje name naj vzamem kredit, celo policija je posredovala ker sm tadrugo za eno noč poslal ven, poleti, okolica se nam je smejala, sploh ta sosed, ki se še vedno vozi po našem v glavnem cel cirkus, hotele so me prevzemite, in na silo izšel, a sedaj mi lahko samo potegnejo tiča, kljub temu da sem se šel pogahat za prodajo, takšno, je prišlo ven da hoče milijone zaslužit, a ne vem če bomo dobil trdno ceno, haha, zaenkrat sem še vedno tu, sedaj jaz čakam kot so ne one naučile, prekinil sem stikd z vsemi tremi, celo s sosedom, poklical geometra, tko da sem uprizoril ne upor, ampak cirkus  zato ve in policija, sodišče, občina, csd, vsa żkahra, ni kar ni, celo spravo igral sem sina od tadrufe da se je izdal, naj jaz vsem trem razdelimo denar, dobili bodo cele, to sem sigurn, po vsem tem żivim samo še zase, ne govorim ne z njimi ne s sosedom, boli ne briga in za prodajo, vse kar je za storit je samo igra, bolj ko se prikazujejo črni oblaki bolje zame, pa baje se grevejo za milijone

Hišo daš oceniti in odšteješ to kar si investiral. Izplačaš sestre. Druga opcija hiša se proda in razdeli na štiri dele, pred tem odšteješ to kar si investiral.

Tam nekje, 28.11.2021 ob 08:37

Hišo daš oceniti in odšteješ to kar si investiral. Izplačaš sestre. Druga opcija hiša se proda in razdeli na štiri dele, pred tem odšteješ to kar si investiral.

Se strinjam, resitev je enostavna.

S.* , 06.07.2005 ob 11:43

Nisem se se oglasila na to temo, čeprav sem se nekajkrat ze mislila. Dediscina ti pripada. Če se zato skrhajo kao dobri odnosi, potem to prav posebno dobri niso. Vsaj tako se meni zdi. Ce misli moja sestra govorit z menoj samo, Če ji vse skupaj pustim, potem je čisto vseeno, če z menoj ne govori.

No evo. Sploh ne bi dodala. Še kaj.

Je pa trajalo, da se pametni phone zbudi.  Moram vtakniti charger, da kaj je. ? Samo teženje. Nisem vedela. G. Pahor, ker vas tudi tja pa, kot nekoč, prosim prišepnil, ker v divjadi, hvala no. ?

Pri nas je pa totalno zanimivo, po očetovi smrti smo vsi štirje dobili četrtino, tako jaz najmlajši kot tri starejše sestre, se pravi vsak četrtino.Jaz in najmlajša od sester na dediščino nisva šla, ker sem vedel da bo kreg, se pa pisno in ustno po telefonu nisem odrekel četrtini, że takrat sem vedel da bo to nočna mora, in edini sem tudi tu ostal.Edina sreča pri meni je da nisem ustvaril družine ali imel otroke, saj nismo imeli poslikane stvari, urejene parcele, ni še dandanes urejeno nič razen mejniki s sosedom, sem pa że k he bil oče żiv vedel in videl po mišicah sester da hočejo imet denar, res da sem bil żivahen kot mladostnik, nikoli pa baraba, a vseeno sem začutil sovražnosti s strani sester, sploh pa njihove żelhe po denarju, v teh 15ih letih niso prispevale centa za vzdrževanje hiše, razen 300 evr sem dobil od dveh sester ko so kopali za kanalizacijo, sam sem financiral obnovo strehe, kopalnico in še kaj, vodovod itd, in celo sentimentalnosti sem bil do njih, ko pa sem pred leti nalo popustil, služba, občasno sm se ga napil, he bilo pa res hudo, dve starejši sta ulegel sem, se drli itd, skratka, od takrat zame ne obstajajo  sploh vedla niso da nimamo urejene stvari itd, posledično sem pa uprizoril pravi cirkus, tko da sem za okolje in sestre satan ne človek, pijem ne, drugim se nič ve ne z nobenim, skratka użivam na vseh frontah, to jim pa jemlje vse apetite, celo hotel sem da se proda, se začel pofahat za vsoto, a glej ga zlomka spet ni bilo prav, nekdo je povedal da fingiram z potencialnim kupcem, ha in sem spet dobil po nosu, roko na srce vse to sem predvidel da se bo zgodilo in vesel sem da se cirkus nadaljuje, sosed nori ker sem se potegnil zase in za šeste, on bi rad manipulirali z menoj tko kot zlate sestrice, jaz pa hladno mrtvo skrbim samo še zase, nič več ne sodelujem ne s sosedom in njegovimi pevskimi brati, ne z zlatimi sestricami, tko da mi dol visi če se vse podre, one hočejo denar, sosed našo zemljo, naj imajo, moj plan he pa v skrivnost upeljan, tko da vam povem da je bajcečha humanost se kregat za cegle in za primat, a vseeno,kdor ji sposobn żivet od lastnega dohodka, brezveze da se gre ljubezni ali sovraštva s soljudi, to je moje prepričanje, za ubogo bajtico  ali pa vilo vseeno, sem pa ponosen da sem skromn in pošten, in obljubim vsem tu da se be grem s pokcarhenimi ljudmi a ma nič, je żivlhrnje tko lepo da se zaradi dedovanje ne splača uničevati, res ne, naj se pohotneżi med sabo uničijo, men se ne da

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close