Zamenjava izdelka…
Lani sem kupil izdelek, ki pa sem ga potem 2x nesel k prodajalcu na (brezplačno) popravilo. Ker je kot kaže napaka takšna, da se je ne da dobro popravit, sem se odločil, da izdelek zamenjam za drugega. Sedaj pa prodajalec želi račun, ki pa ga ne najdem več. Zanima me, kakšne so moje in prodajalčeve pravice oziroma moja možnost, da ta izdelek tudi brez računa zamenjam. Prodajalec je tudi nov izdelek že naročil. Vsa ta popravila sem do sedaj opravljal brez računa. Bi bil dovolj bančni izpisek, glede na to, da je bilo plačilo izvedeno s plačilno kartico? Ali pa kakšna druga možnost… Ali prodajalec res potrebuje stari račun, zato da lahko izda novega. Ali mora izdat nov račun?
Je možno in mora:
http://www.radioaktual.si/?mod=aktualno&action=viewOne&ID=1490
Hvala Boom, saj se mi je zdelo, da to mora it, samo moram it k prodajalcu prepričan, ker imam občutek, da me bi sicer poskušal “obrnit”. 🙂
Nima kaj nagajat, če nima zakonske podlage. Ko mu bom to povedal, se bo “usral” (upam). 🙂
To, da nima zakonske podlage, še ne pomeni da ne bo nagajal.:)
Pa poročaj, kako se bo izšlo.[/quote]
Izšlo se je tako, kot se spodobi. Vse me je čakal tam, nov izdelek in še razlika v denarju zaradi nižje cene novega izdelka. Sem pa prodajalca prej po telefonu obvestil, da sem seznanjen s svojimi pravicami. 😉
Postelja še vedno ni miniaturna in je še vedno brezhibna. 😉
Pa treba je bit prijazen, ne da priletiš noter kot nemški vojak v polni opremi. 🙂
Malo mu je nerodno povedat, ker je mogoče izdelek iz kakega “vročega shopa” tako, da sedaj bo šele (mini) postelja trpela….. da bi le vzdržala vse te pritiske…. miza je očitno že podlegla pritiskom. 😉 In tako se bo zgodilo z vsakim kosom pohištva v tem stanovanju? 😀
ps
Krivoklunčica ti se nekaj sumljivo zanimaš za Markovo (mini) posteljo, ti dela skomine?….. :)))))))))
Postelja je dobro ohranjena, to pa še ne pomeni, da se na njej nič ne dogaja. Poleg tega to ni edino pohištvo v stanovanju, ki bi bilo za znucat. 🙂
Ne bom povedal, kje in kaj sem kupil, ker to ni pomembno, poleg tega je On kar dobro namignil, čeprav ni od tam. :p Bistvo je nekje drugje. 😉
Miza je pa zelo trdna, to pa moram povedat. Ne bi priporočal, da se preveč nabija po njej. Z roko mislim. 🙂
Kupec je kralj, če se tudi tako obnaša, ne more bit kar vsak. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.