Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zamenjati službo ali ne

Zamenjati službo ali ne

Neverjetno, kako nekateri po službi nimate nobenih obveznosti. V vrtcih je vsake toliko kaj popoldne, ko je šola, so roditeljski sestanki, starševski večeri, otroke je treba peljati na popoldanske dejavnosi eni tega nimamo pred nosom), pa zdravniški pregledi, zobarji, itd. pa doma je treba vsak dan pomagati našemu dislektiku pri nalogah. Vsako popoldne mine, kot bi mignil in če je služba do 16, prideš domov ob 16:30, sestanek ali kaka dejavnos pa je na primer ob 17h.

Najprej vsem hvala za odgovore. Sem dobila veliko zanimivih mnenj in z večino se strinjam. “Lepo, da ste popoldne prosti”, se popolnoma strinjam s tabo. Imam enega šoloobveznega otroka in enega v vrtcu. Vsako popoldne je nekaj in se kar pozna, če si doma ob 15.30 ali pa ob 16.30. Meni osebno tista ura kar precej pomeni. Pa ne zato, da lahko visim na svojih otrocih, ampak če ne drugega, lahko v miru nekaj na hitro pojemo in potem letimo naprej po opravkih, v drugem primeru bo vse skupaj malo drugače, ampak bi tudi šlo. Najbolj me gloda ravno to, da nisem prepričana, da je služba kaj boljša. Že res, da bi imela večjo plačo, ampak ko sem šla preverit njihove finančne podatke v preteklih letih, so imeli izgubo. V tej firmi, kjer sem zdaj, izgube še nismo imeli. Delam na takem delovnem mestu, da malce se pa že spoznam na te stvari, zato še toliko bolj oklevam. No ja, se bom že odločila. Saj nekaj časa še imam. Je pa res, da mi manjka poguma, tako kot sem že napisala.
Lep dan.

enostavno vzami list papirja in si piši pluse in minuse,
tudi sama sem bila pred težko odločitvijo, nato sem se na podlagi + in – odločila, da ostanem še naprej tu kjer sem. Čeprav je bila plača nekoliko višja se nisem odločila za zamenjavo. Kot vozaču, mi je bilo pomemben faktor tudi kje parkirati in po kalkulacijah sem ugotovila, da bom še na slabšem v novi firmi. Potem je prišla recesija in moja nesoljena služba je propadla.

Tistih 200€ včasih tudi ni vse,
veliko sreče ti želim pri odločitvi,

Ne delaj nekaj na silo – če si v solidni finančni situaciji, potem ne menjaj službe zaradi višje plače, če si v sedanji službi zadovoljna in redno dobivaš plačo. Situacija na trgu za menjavo službe trenutno sploh ni ugodna. Počakaj pol leta, pa boš videla, da se bo spet kaj pokazalo…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close