Zamaščena jetra
Nič, ker tudi vsi ti razni dodatki pripomorejo k slabšemu delovanju jeter. Jih samo obremenjuješ. Izloči sladkor, predelano hrano, vsa nenujna zdravila in alkohol. Jej veliko grenke temno zelene zelenjave. Pa nehaj si domišljati da te bodo tabletke rešile. Jetra se sama obnavljajo če jim damo šanso. Noben prašek/tabletka jih ne more “očistiti”. Ti detox praški ipd so čisti marketinški nateg. Edino kar očistijo je tvoj bančni račun. Jetra niso kot gate da jih vržeš v stroj in bodo “čiste”.
tudi mene zanima, 25.08.2021 ob 11:09
to sprašujem, ker sensilab res dobro očisti bančni račun. rabim info, kaj je to temna zelenjava, ali je to npr. zelena paprika, kumare ali kaj drugega?
Špinača, ohrovt, rukola, brokoli, blitva, ….. na splošno vse z malo sladkorja. Od sadja jagode, borovnice, gozdni sadeži…..
Predvsem izloči sladkor in predelane stvari. Če uporabljaš ala sončnično olje ipd. tudi to izloči. Pa palmino olje. Je v veliko stvareh. Ker povzroča vnetja v telesu. Zamenjaj za kokosovo olje (za peko recimo), za olivno (za ne preveč visoke temperature) in avokadovo za visoke temperature. Omega 3 pa bi bilo fajn jemati ja če ne ješ veliko rib ipd.. Ampak samo omega 3. Ne tiste kombinacije 3-6-9. Lahko pa tudi vključiš chia semena, konopljina semena….
tudi mene zanima, 25.08.2021 ob 11:11
ali obstaja kaka samopregledovalna metoda za zamaščena jetra. Ali je obvezno it na ultrazvok.
Če se ti špeh nabira na trebuhu jih že imaš ali pa jih boš slej ko prej imela.
Drugače pa ti kri pregledajo, tam se opazi. Meni so našli pri pregledu za službo in me na nadaljne preglede potem poslal osebni zdravnik.
meni so to opazili na pregledu z ultrazvokom. Najprej je šel zgleda mal za šalo čez jetra in je je samo izustil – imate zelo zamaščena jetra, mal pazte – in to je vse kar je reku-
Skratka, vse kar je napisano – ne jem. Sem že parkrat surfal, katera zdravila za zamaščena jetra in nikjer nisem našel kaj konkretnega. Sedaj imam pa problem – TOLE (Špinača, ohrovt, rukola, brokoli, blitva) – ne jem solate sploh oz. čisto malo. Špinača bljak, ohrovt v bistvu sploh ne vem kaj je to, rukola mislim da je ena solata, brokoli bom guglov, blitva pa vem da je podobno kot špinača – enkrat mi je bilo ponujeno kao blanširano ali nekaj podobnega – samo sem tako nesel v stranišče.
ohhh jaaaa, tole bo pa težava. Kaj res ni nekih tablet – neka enostavna terapija?
tudi mene zanima, 25.08.2021 ob 13:37
meni so to opazili na pregledu z ultrazvokom. Najprej je šel zgleda mal za šalo čez jetra in je je samo izustil – imate zelo zamaščena jetra, mal pazte – in to je vse kar je reku-
Skratka, vse kar je napisano – ne jem. Sem že parkrat surfal, katera zdravila za zamaščena jetra in nikjer nisem našel kaj konkretnega. Sedaj imam pa problem – TOLE (Špinača, ohrovt, rukola, brokoli, blitva) – ne jem solate sploh oz. čisto malo. Špinača bljak, ohrovt v bistvu sploh ne vem kaj je to, rukola mislim da je ena solata, brokoli bom guglov, blitva pa vem da je podobno kot špinača – enkrat mi je bilo ponujeno kao blanširano ali nekaj podobnega – samo sem tako nesel v stranišče.
ohhh jaaaa, tole bo pa težava. Kaj res ni nekih tablet – neka enostavna terapija?
Ja seveda obstaja. Ko ne bodo samo zamaščena ampak boš imel cirozo boš čakal na presaditev. V najboljšem primeru do tega ne bo prišlo, boš pa vmes gasil požare bolezni, ki v bistvu nastanejo zato ker ti filter telesa ne dela in si ga zasvinjal. Ker si očitno moški….predstavljaj si svinjski filter v avtu za bencin. Kaj se zgodi ko je čisto zabasan?
Zelenjavo se da navadit jest. Seveda ti na začetku ne bo dobra. Ampak vsaj izloči sladkor in alkohol ter predelane zadeve (večina sirov, paštete, hrenovke, pripravljena hrana, čips ipd.). Špinačo, ohrovt in vse ostalo zeleno lahko zmiksaš v smoothie s sadjem (izberi recimo mango, ananas da prekrije okus). Če ti gre zelena barva na bruhanje si kupi obarvan kozarec z pokrovom, tako sem jaz rešila s svojo mularijo :). Sploh ne vejo koliko špinače in brokolija pojedo :). Brokoli se navadi naredit v pečici ali ponvi z česnom. Isto ostalo zelenjavo.Ne kuhan. Kuhan je tudi meni zanič. Če res ne moreš nič od tega jest skuhaj, zmiksaj in dodaj v omako za testenine z mesom recimo. Rukolo lahko tako kot špinačo podušiš na malo olja in česna in vmešaš v rižote, testenine…..ima pa kar močen okus. Jaz pijem tudi sok iz zelene. TO menda zelo pomaga. Na tešče. Vsak dan eno stebelno zeleno spustim čez sokovnik. Je ogabno, ampak preživiš.
Tole bom pa malo predelal. Najprej grem iskat Omega3 kapsule, mislim da sem kupil pred nekaj leti. Smoothi ne bom pil, to je že bilo pred nekaj dnevi o gastritisu nekaj omenjeno, pa tud guglov sem, da mixanje jusov ni dobr, ker telo dobi preveč kislin naenkrat – če je sadje pa zapade v fruktozni šok. Menda je osnova vsake prehrane žvečenje.
Ne vem če veste, ampak človeški metabulizem sploh nima metode za predelavo sladkorja. Vse dela indirektno po treh različnih metodah. Bil sem šokiran, ker cukr je pa ja osnova moje prehrane. piškoti, čokolada, tortice, biskviti, čips in pomfri. To pa bo štala.
odrasti, 25.08.2021 ob 14:08
Ja seveda obstaja. Ko ne bodo samo zamaščena ampak boš imel cirozo boš čakal na presaditev. V najboljšem primeru do tega ne bo prišlo, boš pa vmes gasil požare bolezni, ki v bistvu nastanejo zato ker ti filter telesa ne dela in si ga zasvinjal. Ker si očitno moški….predstavljaj si svinjski filter v avtu za bencin. Kaj se zgodi ko je čisto zabasan?
Zelenjavo se da navadit jest. Seveda ti na začetku ne bo dobra. Ampak vsaj izloči sladkor in alkohol ter predelane zadeve (večina sirov, paštete, hrenovke, pripravljena hrana, čips ipd.). Špinačo, ohrovt in vse ostalo zeleno lahko zmiksaš v smoothie s sadjem (izberi recimo mango, ananas da prekrije okus). Če ti gre zelena barva na bruhanje si kupi obarvan kozarec z pokrovom, tako sem jaz rešila s svojo mularijo :). Sploh ne vejo koliko špinače in brokolija pojedo :). Brokoli se navadi naredit v pečici ali ponvi z česnom. Isto ostalo zelenjavo.Ne kuhan. Kuhan je tudi meni zanič. Če res ne moreš nič od tega jest skuhaj, zmiksaj in dodaj v omako za testenine z mesom recimo. Rukolo lahko tako kot špinačo podušiš na malo olja in česna in vmešaš v rižote, testenine…..ima pa kar močen okus. Jaz pijem tudi sok iz zelene. TO menda zelo pomaga. Na tešče. Vsak dan eno stebelno zeleno spustim čez sokovnik. Je ogabno, ampak preživiš.
tole s stebelno zeleno je čisti nateg. Zgleda pa fajn na instagramu, to pa ja.
Forum je zaprt za komentiranje.